Kulturhuset Stadsteatern söker en Belysningsmästare
Är du en erfaren belysningsmästare och vill arbeta på en av Stockholms största teaterscener? Vill du ingå i ett team av talangfulla och roliga kollegor? Då är detta jobbet för dig! Lena Hällström Widell är chef och teknisk samordnare för ljuset på Stora scenen på Kulturhuset Stadsteatern. Låt oss prata lite kort med henne för att höra närmare vad det är frågan om!

Hallå där Lena Hällström Widell! Skulle du kunna berätta lite om vad som gör Stora scenen och Kulturhuset Stadsteatern så speciell som arbetsplats?

Absolut! Vi är en del av föreställningstekniska enheten som ansvarar för att utrusta och göra verklighet av olika produktioner och evenemang vid Sergels torg. Det är en plats där konst möter teknik på ett mycket spännande sätt. Vid Sergels torg finns ett tiotal scener och ett team på cirka 100 personer som jobbar inom scen, ljus, ljud och bild. På stora scenen jobbar cirka 45 personer. Det finns mycket kompetens samlat här. Vårt arbete sträcker sig från teaterföreställningar till musikaler, författarsamtal, cirkus och konserter. Här får man möjlighet att vara en del av något stort och kreativt.

 

Kan du berätta lite mer om vilka arbetsuppgifter och ansvarsområden en belysningsmästare på Stora scenen har?

I arbetsuppgifterna som belysningsmästare ingår bland annat ansvar för programmering av ljusbord, rigg och underhåll av utrustning, samt att vara delaktig i planeringen av det ljustekniska arbetet. Du kommer även delta i arbetet med att uppdatera Stora scenens belysningsutrustning. De föreställningstekniska skråna arbetar gränsöverskridande och du kommer vara delaktig i omställningen av dekor, ljud och ljus.

                   

Vilka är de viktigaste tekniska färdigheter och kunskaper som du ser som nödvändiga för en belysningsmästare?

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som belysningsmästare inom professionell scenkonstverksamhet. Det är viktigt att du är kunnig i ljussättningens process och förutsättningar, såväl tekniska som konstnärliga.

För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper i ljusbordsprogrammering, video, Qlab och mediaservers. Kunskaper i visualiseringsprogram som Wysiwyg är meriterande. Vi ser det också som positivt om du har viss elteknisk kompetens.

Vi arbetar kontinuerligt med utbildning av vår personal i EOS, Qlab och andra program när vi ser behov av det.

 

Vilka personliga egenskaper söker ni?

Som belysningsmästare på Stora scenen behöver du ha en mycket god kommunikativ förmåga. Du behöver vara lösningsinriktad och tycka om att arbeta i team.

 

Hur är det med språkkunskaper?

Du behöver förstå talad och skriven svenska och kunna tala och förstå engelska.

 

Det låter som en spännande möjlighet för belysningsmästare med olika erfarenheter. Vilka fördelar ser du som de mest lockande att arbeta på Stora scen och Kulturhuset Stadsteatern?

För det första är vårt team fyllt med talangfulla och roliga kollegor som är dedikerade till sitt arbete. Vi värdesätter också arbetslivsbalansen och ger våra medarbetare möjlighet att påverka detta.

Dessutom, som en av Stockholms största teaterscener, har du möjlighet att arbeta med några av de mest framstående konstnärerna och produktionerna. Slutligen, det varierande arbetet och användningen av den bästa tekniska utrustningen gör varje arbetsdag spännande och utmanande.

 

Har ni några friskvårdsförmåner?

Jadå! Vi på Kulturhuset Stadsteatern uppmuntrar alla att ta initiativ för att främja en god arbetsmiljö och hålla sig så friska som möjligt. Förutom friskvårdsbidrag så har vi ett mycket förmånligt pris på Stockholms stads simhallskort, i och med att vi är ett bolag i staden. Bland faciliteterna i huset finns bland annat gym, bastu och en återhämtningsfåtölj.

 

Förresten, vad är det här för slags tjänst och när börjar man?

Det är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Arbetet är schemalagt och utförs både på dagtid och kvällar och helger.

Tillträde är enligt överenskommelse, men vi hoppas att du kan börja den 2 september!

 

Det låter ju toppen! Om jag nu är peppad på detta, vad ska jag då göra?

Om du har några fler frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till mig på Lena.Hallstrom@kulturhusetstadsteatern.se. Du kan också höra av dig till Lina Kramar som är scenchef på Stora scenen. Henne når du på lina.kramar@kulturhusetstadsteatern.se. Annars är det bara att söka!

Vi kommer att läsa ansökningar fortlöpande så tjänsten kan bli tillsatt så fort vi hittat rätt person. Så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

 

 

Fackliga företrädare:

Scen & Film, Urban Riismark urban.riismark@kulturhusetstadsteatern.se

Akademikerföreningen, Alice Kassius Eggers alice.kassius@kulturhusetstadsteatern.se

 

Application due
2024-08-12

Contact
Lena Hällström