Verksamhetsledare till Filmregion Sydost
Är du en ledare som vill inspirera och motivera dina medarbetare? Trivs du i en kreativ miljö? Filmregion Sydost söker nu en verksamhetsledare som har ett stort engagemang för det filmkulturella området som vill stärka filmen och den rörliga bildens ställning och utveckling i sydostregionen.

 

Om tjänsten

Som verksamhetsledare arbetar du för att filmen och rörlig bild står högt upp på agendan i våra tre regioner Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Du ska leda, inspirera och motivera dina medarbetare och skapa förutsättningar för utveckling av film i sydostregionen. I rollen ingår budget- och personalansvar och löpande rapportering till styrelsen och de regionala huvudmännen.

En viktig del i arbetet är att samverka med sydostregionerna, andra regionala kulturverksamheter, utbildningsanordnare på filmområdet samt andra relevanta filmaktörer regionalt, nationellt och internationellt.
Du ansvarar för strategiska utvecklingsfrågor i en kreativ miljö som präglas av självständiga, initiativrika medarbetare och ett stort engagemang för det filmkulturella området.


Kvalifikationer

Vi söker en erfaren och trygg ledare som trivs med mångsidiga arbetsuppgifter. Du är strukturerad, kommunikativ och samarbetsinriktad. Du har ett tydligt samhällsengagemang med kunskap om kulturens roll i samhället. Du har uppbyggda regionala och/eller nationella nätverk inom kulturområdet.Du arbetar resultatinriktat och är en lagspelare som bygger förtroende och engagemang runt omkring dig.

I chefsrollen är du en naturlig, tydlig och synlig ledare med en god förmåga att kommunicera i både tal och skrift.
Vi ser gärna att du har chefs- eller ledarskapsutbildning. Relevant eftergymnasial utbildning samt erfarenhet från det filmkulturella området är meriterande. Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är meriterande. Arbetet kräver resor med bil, varför körkort är ett krav.


Om arbetsgivaren

Filmregion Sydost är en ideell förening och en av nitton regionala filmverksamheter i Sverige. Organisationen finansieras samt verkar på uppdrag av Region Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län. Filmregion Sydosts verksamhet ingår i kultursamverkansmodellen genom de tre huvudmännen och får statligt stöd från Kulturrådet.

Filmregion Sydost ska stärka filmen och den rörliga bildens ställning och utveckling i sydostregionen. De tre regionernas kulturnämnder formulerar det övergripande uppdraget genom samverkansorganet Sydostkultur.
Verksamheten omfattar de tre verksamhetsområdena Film för barn och unga, Film och publik samt Talang och produktion.

Filmregion Sydost har även ett tilläggsuppdrag att arbeta med filmkommissionsverksamhet inom ramen för Southern Sweden Film Commission. Utöver basverksamheten bedriver organisationen externt finansierade projekt samt ingår i Regionsamverkan Sydsverige.
Verksamheten har idag 7 anställda som utgår från tre kontor (Kalmar, Karlshamn och Växjö), med huvudkontor i Växjö.

Läs mer här: https://filmregionsydost.se/


Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar Filmregion Sydost med Telin och du söker tjänsten via telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Eva Kalén på telefon 070-377 45 56 eller e-post eva@telinrekrytering.se

Välkommen med din ansökan!

Apply for position

Application due
2024-03-03
Start date

Work hours

Position category

Position category
Chef/Ledare
Workplace
VäxjöContact
Eva Kalen 
Senior Rekryteringskonsult
070-377 45 56