Säkerhets- och beredskapschef till Region Kronoberg
Vill du ha ett brett och varierat arbete med stort ansvar? Vi söker nu en Säkerhets- och beredskapschef. Som säkerhets -och beredskapschef leder, samordnar och utvecklar du säkerhets- och beredskapsarbetet i Region Kronoberg.  I din roll har du nära samarbete med regionledningen och förtroendevalda men samverkar också med regionens verksamheter samt externa aktörer.

Om tjänsten

Säkerhetsenheten har det övergripande ansvaret för informationssäkerhet, allmän säkerhet, civilt försvar, krisberedskap, riskhantering, säkerhetsskydd, regionjuridik samt TIB funktionen (Tjänsteman i beredskap). I egenskap av säkerhets- och beredskapschef är du verksamhetsansvarig för säkerhetsenhetens 18 medarbetare, med såväl strategiska som operativt stöttande uppdrag. Till din hjälp har du en biträdande säkerhetschef som har det operativa ansvaret för enheten. Utifrån en föränderlig omvärld behöver du kontinuerligt identifiera hur Region Kronobergs säkerhets- och beredskapsarbete behöver utvecklas över tid.

Som Säkerhetschef initierar och säkerställer du genomförande och uppföljning av bland annat risk-och sårbarhetsanalyser, säkerhetsskyddsanalyser samt styrdokument och handlingsplaner enligt gällande lagstiftning.

Tjänsten som säkerhetschef är organisatoriskt placerad inom regionstaben. Som säkerhetschef har du även den formella rollen som säkerhetsskyddschef samt stabschef i regionens krisledning samt att du även kommer att ingå i funktionen tjänsteman i beredskap (TiB). 

Tjänsten är en tillsvidareanställning i Region Kronoberg med ett chefsförordnande på 4 år.

Placeringsort är Växjö.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Vi söker dig som har högskole/ universitetsutbildning alternativt annan likvärdig utbildning som bedöms relevant inom området.
  • Erfarenhet av att arbeta i offentlig organisation.
  • Flerårig praktisk erfarenhet av säkerhetsarbete i en större organisation.
  • För uppdraget relevant ledarskapsutbildning.
  •  B- körkort.

Meriterande är om du har:

  • Du har dokumenterad erfarenhet av arbete inom en eller flera områden som finns inom säkerhetsenheten, gärna inom krisberedskap och civilt försvar.
  • Erfarenhet av att vara chef på strategisk nivå inom säkerhets- och beredskapsområdet.
  • Har arbetat som säkerhetsskyddschef.
  • Säkerhetschefs-/säkerhetsskyddschefsutbildning eller andra för tjänsten relevanta diplomeringar eller certifikat.

Som person är du självständig, initiativtagande, ansvarstagande och prestigelös. Du ser din roll i ett större sammanhang och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Kommunikativ förmåga och lyhördhet är viktiga egenskaper för att passa in i rollen. Du ska kunna omsätta strategier till praktisk handling och ha lätt för att fatta beslut i kritiska situationer. God kännedom om gällande lagstiftning inom säkerhetsområdet är viktigt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Om arbetsgivaren

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här kan du utvecklas, både som människa och i din yrkesroll. Region Kronoberg ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och områden som handlar om folkhälsa, lärande, kultur, regional utveckling och tillväxt i Kronobergs län.

Regionen är en av länets största arbetsgivare med ca 6 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Läs mer:   http://www.regionkronoberg.se      

 

Hur du visar ditt intresse

I denna rekrytering samarbetar Region Kronoberg med Telin Rekrytering & Konsult.

Om Du är intresserad av rollen som Säkerhetsschef i Region Kronoberg, så tveka inte att ladda upp din intresseanmälan via www.telinrekrytering.se

Vi tar ej emot handlingar via e-post på grund av lagstiftningen GDPR.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se

Välkommen med din intresseanmälan!

Apply for position

Application due
2024-08-04
Start date

Work hours

Position category

Position category
Chef/Ledare
Workplace
VäxjöContact
Linda Petersson 
Senior Rekryteringskonsult
+46703774574