Gällivare kommun söker en brandman till heltidsstyrkan

Verksamhetsbeskrivning

Mångfald, effektivitet, nyskapande och attraktivitet! Med den gemensamma värdegrunden (Mångfald, effektivitet, nyskapande och attraktivitet), ett närvarande ledarskap och engagerade medarbetare skapar vi tillsammans ett hållbart arbetsliv. Är du den engagerade medarbetaren vi söker? Vi behöver ytterligare en brandman till ett av våra fyra skiftlag. På Gällivare Räddningstjänst arbetar du som en av 5 medspelare i en liten organisation. Vi har ett stort geografiskt område att hantera, allt ifrån gruvor till berg och vidsträckta fjällskogar. Merparten av kommunens invånare bor i Gällivare tätort där även vår heltidstation ligger, centralt placerad i centrum. I våra byar har vi fem räddningsvärn som hjälper oss genom att vara först på plats och kunna hjälpa till initialt.  Vi hanterar ca 400 larm per år. Vi har även samarbete med våra grannkommuner, och industribrandkårerna i området.  

Ett arbete i Gällivare kommun ska präglas av arbetsglädje, engagemang och respekt för alla människors lika värde. På Gällivare räddningstjänst är det självklart att alla ska känna sig accepterade och trivas på arbetet, oavsett ursprung och kön.  Gällivare räddningstjänst arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna ges möjlighet till personlig utveckling. Här kan du läsa mer om kommunen och vad vi kan erbjuda dig! www.gallivare.se

Arbetsuppgifter

Som brandman hos oss har du möjlighet till ansvar inom driftområden utifrån ditt intresse och lämplighet. Du kommer arbeta med olycksförebyggande arbete såsom tillsyn, information och utbildningar, därför vill vi att du är bra på att prata med människor och skapa förtroende.  När larmet går är du en av oss som så snabbt som möjligt ska kunna hantera händelsen på ett professionellt och effektivt sätt. För att kunna detta behöver vi öva och underhålla våra fordon och vår utrustning. Vi arbetar skift med arbete varannan helg.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du behöver kunna visa omdöme och uppträda lugnt, stabilt och kontrollerat i pressade situationer. Yrket förutsätter praktiska, fysiska och sociala färdigheter.Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har en positiv inställning, är en god lagkamrat och även kan arbeta självständigt.

Körkort lägst B

Godkänt rullbandstest enligt AFS 2007:7 (ej äldre än 3 månader) bifogas ansökan.
God simkunnighet lägst Guldbojen-intyg bifogas ansökan

Förmåga att kunna arbeta på höga höjder samt ej ha anlag för klaustrofobi.
Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Det är meriterande om du 

- Gått MSB:s utbildning SMO (Skydd mot olyckor) eller motsvarande utbildning

- Har Körkortsbehörighet CE

- Har språkkunskaper i andra språk ex Samiska, Finska, Meänkieli

- Har sjukvårdsutbildning för akut omhändertagande, motorsågskort, annan relevant yrkesutbildning eller erfarenhet från tidigare relevant arbete.

Övrigt

Före anställning kommer intervjuer samt arbetsrelaterade och fysiska tester att genomföras. Intervjuer kan komma att ske löpande. 

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Till din ansökan vill vi ha med ett CV och personligt brev samt

- Intyg om simkunnighet enligt Guldbojen, inte äldre än 1 år

- Intyg om genomfört rullbandstest enligt AFS 2019:3 (bilaga 11, punkt 5), inte äldre än 3 månader

 

Arbetstid/Varaktighet/Lön

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1-2

Placering: Gällivare

Lön: Individuell lönesättning tillämpas, lämna gärna ett löneanspråk.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2024-06-28

 

Upplysningar

Enhetschef, Emma Franz 0970-818340 eller emma.franz@gallivare.se

Tf. Räddningschef
Frida Klarin 0970-81 88 12 eller frida.klarin@gallivare.se

Fackliga företrädare

Kommunal

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Gällivare kommun är en arbetsgivare, myndighetsutövare och samhällsbyggare. Vårt uppdrag är att få medborgarnas vardag att fungera. Inom Gällivare kommun erbjuds en utvecklande arbetsplats med ett brett urval av förmåner, flexibilitet i arbetet, kompetensutveckling och möjlighet till karriärvägar. Som medarbetare hos oss får du den bästa kombinationen av trygghet och spänning. Som offentlig aktör är vi en trygg arbetsgivare.

Gällivare, beläget strax norr om polcirkeln är en plats som präglas av en stark gemenskap. Vi enas av att gå över gränser – i byar, kultur och språk. Vi omsluts av den storslagna naturen, närheten till lugn och outdoor är en del av vårt liv här. Gällivare är för dig som vill låta naturen sätta takten och vill fascineras av åtta årstider och en arktisk livsstil med gnistrande vinter, sprakande norrsken och sommarnätter som aldrig tar slut. Vi är mitt uppe i en unik samhällsomvandling och står i händelsernas centrum globalt när gruvindustrin miljardsatsar för en grön omställning, följ med oss på vår unika resa.

Välkommen, welcome, buorisboahtem, bures boahtin, tervetullut, tervetuloa till Gällivare!

 

Läs mer om Gällivare kommun som arbetsgivare.

 

 

 Apply for position

Application due
2024-06-28

Start date


Work hours


Category


Position type


Workplace
Contact
Emma Franz 
Enhetschef
0970-818340
Frida Klarin 
0970-818 812
 
 
Arbetsgivare
Gällivare Kommun
Tingshusgatan 8-10
98281 Gällivare
Tel: 0970-818 000 vx