Koncern VK Media
Dela annonsen:
Praktik på våra redaktioner
Vill du få värdefulla erfarenheter i en spännande bransch? För dig som student finns det inom VK Media många möjligheter vid uppsats, praktik, projekt och examensarbete.

På våra redaktioner

På VK Media värnar vi starkt om att bidra till framtidens generation av journalister, en central del för att bevara oberoende och kvalitativ lokal journalistik för alltid. Vi tar årligen emot många praktikanter på våra redaktioner, både för kortare och längre praktikperioder.

En praktikplats hos oss är en möjlighet att få prova vara på olika avdelningar inom en redaktion och skriva många sorts texter, alltifrån reportage till nyheter. Längre perioder kan komma att avslutas med ett eget gräv. Du får en handledare och nyhetschef som kommer med daglig värdefull feedback och en längre genomgång veckovis.

Vi tar emot studenter med relevant eftergymnasial utbildning inom journalistiken. Skicka in ditt CV, varför du vill göra din praktik just hos oss och annat du tycker att vi bör känna till om dig! 

Våra titlar

Västerbottens-Kurirens är Norrlands största tidning och vk.se är regionens största nyhetssajt. För VK är det viktigt att vara först med de agendasättande nyheterna, och mycket tid läggs på fördjupning och granskning, men också de nära engagerade reportagen.

Folkbladet är Västerbottens enda sjudagarstidning som bevakar länets alla 15 kommuner och har redaktioner i Umeå, Skellefteå, Lycksele, Vilhelmina och Storuman. Folkbladet levererar pålitliga nyheter i ett högt tempo men vill ochså sätta in händelsern i ett skeende och berätta om längre utvecklingstrender.

Västerbottningen, Lokaltidningen, Mellanbygden, Nordsverige är de riktigt lokala tidningarna med 13 lokalredaktioner runt om i Västerbotten och Ångermanland. Lokala nyheter, fördjupningar och personporträtt är viktiga delar i reportagejobbet.

 


Application due


Start date


Work hours


Position category


Position category
Praktik & ex-jobb

Workplace


Contact
Gunnar Falck 
Administrativ redaktionschef
 
 
 
Karriär på VK Media

Follow us