Koncern VK Media
Dela annonsen:
Meningsfulla semestervikariat till våra redaktioner
Tänk att gå till jobbet i sommar med vetskapen om att du genom trovärdiga nyheter gör skillnad. Att du mitt i nyhetspulsen, på en kreativ redaktion, och när du avrundar dagen fortsätter dina artiklar att få ett stort genomslag.

Västerbottens-Kuriren är Norrlands största tidning och vk.se är regionens största nyhetssajt. För VK är det viktigt att vara först med de agendasättande nyheterna, och mycket tid läggs på fördjupning och granskning, men också de nära engagerande reportagen.

Folkbladet är Västerbottens enda tidning som bevakar länets alla 15 kommuner och har redaktioner i Umeå, Skellefteå, Lycksele, Vilhelmina och Storuman. Folkbladet levererar pålitliga nyheter i ett högt tempo men vill också sätta in händelser i ett skeende och berätta om längre utvecklingstrender


Västerbottningen, Lokaltidningen, Mellanbygden, Nordsverige är de riktigt lokala tidningarna med 13 lokalredaktioner runt om i Västerbotten och Ångermanland. Lokala nyheter, fördjupningar och personporträtt är viktiga delar i reporterjobbet. Vi söker även webbredaktör som hanterar våra nyhetssajter. 

Vilka letar vi efter?
Vi söker dig som drivs av nyhetspulsen och vill göra skillnad i Västerbotten genom trovärdiga nyheter. Vi tror att du är nyfiken, idérik, noggrann och brinner för att ge mottagaren hela bilden. Vi är extra intresserade av dig som har tidigare relevant erfarenhet, till exempel på en redaktion, och är duktig på digital presentation. B-körkort är inget krav men ett plus. Pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom journalistik är meriterande.

Olika erfarenheter och bakgrunder är avgörande för att vi ska fortsätta ligga i framkant och vara relevanta. Det är många olika roller som ska tillsättas, så skicka oss en ansökan med dina tidigare erfarenheter, kompetenser och intressen så undersöker vi om det finns en passande position för just dig.

Aktuella orter för respektive titel:
Västerbotten-Kuriren: Umeå, Lycksele
Folkbladet: Umeå, Lycksele
Nordsverige: Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå
Västerbottningen: Umeå, Vindeln, Vännäs, Nordmaling
Mellanbygden: Robertsfors, Burträsk
LokaltidningenLycksele, Åsele, Storuman, Vilhelmina, Malå

Skriv gärna i din ansökan vilken/vilka orter du är intresserad av.

Ansökan
Vi anställer semestervikarier löpande under våren så hör av dig redan idag. Sista ansökningsdag 31 mars

Alla ansökningar hänvisas till ansök-knappen. För frågor om tjänsterna, kontakta vår administrative redaktionschef Gunnar Falck via gunnar.falck@vk.se

Journalistklubbarnas representanter är Josefin Isaksson som nås via josefin.isaksson@vk.se, Elin Axelsson som nås via elin.axelsson@folkbladet.nu samt Maria Boström maria.bostrom@nordsverige.se 

Koncernen VK Media

VK Media är Norrlands största mediehus med en familj av varumärken, produkter och tjänster. Vi satsar stort på digital utveckling och med teknik i världsklass, passion och initiativkraft når vi över 100 000 människor i Sverige varje dag. Någonstans finns den europaledande lokala mediekoncernen. Varför inte i Umeå? Här arbetar 185 medarbetare och experter inom en mängd olika områden, som alla är avgörande i vår förflyttning till ett toppmodernt och europaledande mediehus. Bland våra varumärken finns Västerbottens-Kuriren, Folkbladet, VK Media bredband, Västerbottningen, Lokaltidningen, Västerbottens Mellanbygd, Nordsverige, Totalt Umeå, VK Media Partner, VK Media Next och Daily Print. Oavsett vilken funktion du arbetar på inom VK Media, är du en viktig faktor för att vi ska lyckas med vårt uppdrag att verka för öppenhet, demokrati och det fria ordet. Vi tror att man presterar bäst om man trivs riktigt bra på jobbet, och lägger därför stor vikt vid att tillsammans skapa ett schysst och härligt arbetsklimat. VK Medias huvudkontor är i nyrenoverade fräscha lokaler på Timotejvägen i Umeå, några minuters cykelavstånd från centrum.

Vi värdesätter sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill ta vara på de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra vår verksamhet.


Application due
2024-03-31

Start date


Work hours


Position category


Position category
Redaktion

Workplace


Contact
Gunnar Falck 
Administrativ redaktionschef
 
 
 
Karriär på VK Media

Follow us