Västerbottens-Kurirens Media AB
Dela annonsen:
Nyhetsreporter till Västerbottens inland
VK är norra Sveriges största nyhetsmedie. Vi tror på journalistikens kraft att förändra samhället till det bättre - Nu söker vi dig som vill bidra till det arbetet.

I vår satsning på lokaljournalistik har vi en nyhetsreporter stationerad i Åsele/Dorotea sedan 2019. Nu går vår reporter i pension och vi söker hans ersättare. Det finns möjlighet att arbeta från Lycksele där du i så fall arbetar i team med vår Lycksele-reporter, där flera andra av VK Medias reportrar sitter. Möjlig placering kan också vara en kommun runt om Åsele och Dorotea.

Ta chansen att få arbeta med en kreativ och engagerad redaktion där dina nyhetsartiklar får ett stort genomslag. VK Media satsar mycket på digital utveckling, varje dag når vår journalistik över 130 000 personer och antalet prenumeranter ökar.

Om tjänsten som nyhetsreporter

Västerbottens-Kuriren har en mycket startk position i länet. Din uppgift är att granska och bevaka politik-och samhällsfrågor i Åsele och Dorotea, att vara närvarande på plats där det händer, skildra de boendes liv, förutsättningar och framtid. Arbetet är varierande: Såväl nyhetsartiklar, granskingar, men också bilderportage, personporträtt och sport.

  • Tjänsen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdatum 1 september eller enligt överenskommelse.
  • Du kan arbeta från en redaktion i Åsele eller Dorotea kommun, alternativt en närliggande kommun. Vi är också öppna för att du arbetar från VK:s redaktion i Lycksele där vi sedan tidigare har en reporter.
  • Normal arbetstid är dagtid måndag-fredag, men med helgtjänstgöring var sjätte vecka samt flexibilitet vid viktiga arrangemang kvällstid.
  • Körkort är ett krav, tillgång till bil ett plus.

Din profil

Vi är övertygade om att du brinner för att skapa lokal trovärdig journalistik som bidrar till ett öppnare och bättre samhälle. Du trivs med att arbeta självständigt och har en bra nyhetsnäsa. Vi är extra intresserade av dig som har tidigare erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion, som har ett eget driv och är nyfiken på digital presentation.

Vad erbjuder vi dig?

På VK Media får du ett meningsfullt jobb där du är med och gör skillnad på riktigt. Här arbetar koncernens 180 medarbetare i grunden för samma syfte: Öppenhet, demokrati och det fria ordet. Hos oss kan du förverkliga ideér och påverka koncernens framtid. Tillsammans bidrar vi till ett öppnare Västerbotten. 

Visst låter det intressant?

Mer information om tjänsten lämnas av administrativ redaktionschef Gunnar Falck, 090-176007

Journalistklubbens representant Josefin Isaksson, 090-17 60 35, josefin.isaksson@vk.se


Application due
2024-07-01

Start date


Work hours


Position category


Position category
Västerbottens-Kuriren redaktion

Workplace


Contact
Gunnar Falck 
Administrativ redaktionschef
 
 
 
Karriär på VK Media

Follow us