Stockholms innerstad luftballonger
Finsktalande söks till äldreboende med finsk-svensk inriktning i Stockholm

Välkommen till Ersta diakoni! Sök jobb hos Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Nu söker vi ett tiotal finsktalande vikarier till ett modernt äldreboende i Bromma, enbart 20 minuter bort från Stockholms hjärta, med finsk-svensk inriktning. Kom och bli en del av ett stort gäng av nordjobbare i sommar! Du får även möjlighet att delta i en språkworkshop för att utveckla din svenska samt andra spännande sommaraktiviteter som besök på Skansen och kayakpaddling.

Om arbetsgivaren

På vårt äldreboende i Bromma finns fyra avdelningar med demensinriktning och två med somatisk inriktning. På de avdelningar som har finsk inriktning har inredning, aktiviteter, mat och traditioner hämtat inspiration från Finland. Vi jobbar hårt för att de boende ska känna sig hemma och den goda maten är en central del av vår vardag. De boende kan ta med sina husdjur när de flyttar till oss.

Vi söker dig som...

  • är undersköterska/vårdbiträde eller har utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Studerar du till sjuksköterska eller socionom är detta en bra arbetslivserfarenhet innan du ska ut på fältet. Viktigt att du har genuint intresse av äldre människor och en stark vilja att lära dig.
  • har god samarbetsförmåga och datorvana.
  • talar svenska, som är vårt arbetsspråk, men även ha förmåga att uttrycka dig på finska i tal och skrift (OBS! intervjuerna kommer att genomföras på svenska)
  • vi arbetar utifrån Ersta diakonis värdegrund: Se människan. Stor vikt läggs på att skapa hemkänsla och meningsfullhet i vardagen för de boende. Vi fokuserar på personcentrerad omvårdnad, aktiviteter, omsorgsmåltid och kontaktmannaskap.

Vad erbjuder vi?

  • Lön: enligt kollektivavtal
  • Helg och kvällsersättning
  • Arbetsperiod: sommaranställning (juni-augusti) mellan 75-100% enligt överenskommelse
  • Du förmedlas boende nära äldreboendet tillsammans med flera andra nordjobbare, hyra 3800 SEK/månad
  • Du får stöd med myndighetsrutiner (skatteregler, bankkonto mm) via Nordjobb
  • Du ingår i Nordjobbs nätverk i Sverige som erbjuder ett kultur- och fritidsprogram för att trivas i din nya stad och lära känna andra nordjobbare. Du kan exempelvis gå på gratis museibesök till Skansen och Nordiska museet, delta i en språkworkshop för att utveckla din svenska, gemensam kayakpaddling och mycket mer. 

Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på äldreboendet och spendera en sommar i Stockholm? Hör tidigare nordjobbaren Sonia berätta om sin upplevelse!

Application due
2024-03-03

Start date
2024-06-10

Work period
Maj/juni-augusti

Position category


Position type
Vård/Omsorg

Workplace


Tags
Sök med en vän

Contact
Anna Scaramellini
Projektledare