Viskaholm i Borås vid solnedgången
Finsktalande vikarier - sök sommarjobb på ett äldreboende och upplev sommaren i Västra Sverige!

Söker du ett meningsfullt sommarjobb där du kan göra skillnad för äldre människor med finska som modersmål? Vill du uppleva en klassisk svensk sommar tillsammans med ett tiotal nordjobbare i mysiga Borås, högskolestaden som bjuder på naturupplevelser enbart en timme bort från Göteborg? Då ska du läsa mer om denna tjänst inom äldreomsorgen!

Om arbetsgivaren

Borås är ett Finskt förvaltningsområde vilket innebär vissa rättigheter till våra finskspråkiga invånare som äldreomsorg på finska. I Borås bor det ca 13 000 invånare med finsk bakgrund och därför har vi både vård- och omsorgsboenden och hemtjänst där brukare och personal talar finska. Du blir anställd i Borås Stads vård- och äldreförvaltning och kommer att arbeta på ett vård- och omsorgsboende med tre finskspråkiga avdelningar.
Två avdelningar är inriktade på finsktalande personer med demenssjukdom och en avdelning är inriktad på finsktalande personer med somatiska sjukdomar. Varje avdelning består av tio lägenheter och boendet
 en härlig innergård med promenadstråk och porlande springbrunn. Där odlas det grönsaker, kryddväxter och blommor på sommaren. Detta är en uppskattad plats för både utevistelse och aktiviteter. I nära anslutning till boendet finns möjlighet till promenader i parkmiljö.

Om dig

Vi söker dig som:

 • är intresserad av att arbeta i äldreomsorgen. Utbildning inom omvårdnad eller närvård alternativt tidigare erfarenhet av vårdarbete är ett plus men inte ett krav.
 • Har förmåga att sätta dig in i andra människors livssituation samt har förståelse för etik och sekretess. För att trivas med jobbet är du intresserad av att arbeta med människor.
 • Kan göra dig förstådd i tal och skrift på både svenska och finska.
  OBS! 
  Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav eftersom utbildningar och dokumentation genomförs på svenska.
 • Har god datorvana.

Arbetsuppgifter och anställning

Tillsammans med dina kollegor är du en nyckelperson i nätverket runt den enskilde individen. Arbetet innebär många varierande arbetsuppgifter; som att ge det stöd som behövs vid personlig omsorg, måltidsituationer och andra aktiviteter men också att utföra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter, dokumentation av insatser sker dagligen. Detta innebär att du behöver ha god förståelse och insikt om den enskilde individens behov samt en bred yrkeskompetens.

Tjänsten är ett semestervikariat. Första veckan är introduktion i arbetet (bredvidgång) och man börjar arbeta självständigt efter det.
Tjänsterna har varierande sysselsättningsgrad och arbetstiderna är dag och kväll.

Vad erbjuder vi?

 • Arbetsperiod: Huvudperioden är mitten av juni till mitten av augusti, med du har även möjlighet att arbeta en kortare eller längre period.
 • Lön enligt kollektivavtal. Lönen kan skiljas beroende på kandidatens utbildning och erfarenhet.
 • Gratis busskort för att pendla till jobbet och utforska Borås med omnejd
 • Fri entré till Borås badhus (inklusive äventyrsbad) och bastu
 • Möjlighet till friskvård
 • Du förmedlas boende nära arbetsplatsen och centrum via Nordjobb. Delat eller eget studentboende, hyra mellan 2000-4300 SEK/månad.
 • Du får stöd med myndighetsrutiner (skatteregler, bankkonto mm) via Nordjobb.
 • Du ingår i Nordjobbs nätverk i Sverige som erbjuder ett kultur- och fritidsprogram för att trivas i din nya stad och lära känna andra nordjobbare.
  Du får bland annat delta i en språkworkshop för att utveckla din svenska, en båttur på elbåt genom Göteborgskanaler och en visning på Borås Textilmuseum.

Vill du veta mer om hur det är att vara sommarvikarie i Borås?

HÄR kan du se hur äldreboendet ser ut.
HÄR kan du höra mer om vad du kan förvänta dig av ett jobb inom äldreomsorgen.

Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Glöm inte i din ansökan att ange din språknivå (finska och svenska).

Application due
2024-03-03

Start date
2024-06-14

Work period
Mitten av juni - mitten av augusti

Position category


Position type
Vård/Omsorg

Workplace


Tags
Sök med en vän

Contact
Anna Scaramellini
Projektledare