Betalt praksis hos Foreningen NORDEN og Nordjobb Danmark i København

Er du mellom 18 og 30 år og søker nye muligheter til å bygge en karriere innen kommunikasjon, arbeidsmarkedsspørsmål, prosjektadministrasjon, ideelle organisasjoner eller liknende?

Da kan denne frivillige ESC-stillingen som prosjektassistent hos Foreningen NORDEN være noe for deg! Hos oss vil du som prosjektassistent få ta del i det daglige arbeidet til en dynamisk organisasjon som arbeider for å bringe de nordiske landene og deres innbyggere nærmere hverandre gjennom ulike prosjekter innen kultur, språk, utdanning og arbeidsmarked. Akkurat nå søker vi deg som er interessert i å jobbe med prosjektet vårt Nordjobb Danmark. Vi leter etter en ESC-praktikant som er interessert i å være frivillig fra 1. august til slutt juli 2025, noe fleksibilitet er mulig ved nærmere avtale.
 

Om prosjektet

Nordjobb

Nordjobb er et nordisk arbeidsmarkedsprosjekt som ble startet i 1985. Prosjektet hjelper unge mellom 18 og 30 år med å få sesongjobb i et annet nordisk land, hovedsakelig innen tradisjonelle sesongbransjer som turisme, landbruk, helsetjenester, lager og logistikk samt fabrikk. Ut over dette hjelper Nordjobb også til med deltidsstillinger og fulltidsstillinger og sammenlagt formidler vi årlig rundt 750 arbeidsplasser. Tjenestene er knyttet til vår danske avdeling, som involverer formidling av jobber, samt markedsføring til unge, arbeidsgivere og samarbeidspartnere i disse landene.

Les mer om prosjektet her: https://www.nordjobb.org/
På våre sosiale medier kan du se mer om hva vi gjør! @Nordjobb på Facebook, Instagram og LinkedIn.

Ut over dette tilbyr Nordjobb også en hel "pakkeløsning" for de nordiske unge vi formdiler jobb til. Dette er blant annet assistanse til å finne bosted, jobb og svare på spørsmål som omhandler kultur, språk, arbeidsliv eller flytting på tvers av grenser. Nordjobb arrangerer også et kultur - og fritidsprogram for å skape nettverk for de unge som arbeider gjennom prosjektet. Kontoret ligger i København og mye av kommunikasjonen med samarbeidspartnere vil skje digitalt, men en del reiseaktivitet til arbeidsgivere og samarbeidspartnere vil også forekommer rundt omkring i både Danmark og de øvrige nordiske landene.

 

Om Foreningen NORDEN

Foreningen NORDEN er en dansk forening for nordisk samarbeid. Foreningens mål er å styrke og utvikle det nordiske folks samarbeid innad og utad. Foreningen NORDEN arbeider for økt samarbeid på tvers av de nordiske landegrensene ved å sette fokus på skole og utdanning, informasjon, ungdomsutveksling, vennskapsbysamarbeid, kultur m.m. Våre merkesaker er nordisk integrasjon, et sterkt riksfellesskap, felles nordisk beredskap, utdanning som nøkkelen til Nordens styrke og nordiske transportplaner.

 

Hva kan vi tilby?

 • 12 måneder som prosjektassistent for Foreningen NORDEN, hvor du får utvikle dine kompetanser og styrke din fremtidige posisjon på arbeidsmarkedet.
 • En veileder og en mentor som følger opp utviklingen din.
 • Mat, overnatting og lommepenger betalt gjennom et stipend.
 • Hjelp til å finne bolig i København.
 • Reisen din til og fra Danmark betalt.
 • To kurs arrangert av National Youth Board i Danmark.
 • Mulighet for å ta et kurs i dansk.
 • Reiser innenfor Danmark og resten av Norden kan forekomme.

Hvem er du?

 • Du mener at nordisk samarbeid er viktig og er villig til å jobbe i et miljø der de skandinaviske språkene er arbeidsspråk. God kunnskap om et av de skandinaviske språkene er et krav.
 • Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter og trives godt i små team.
 • Du er ansvarlig og har evnen til å ta ansvar for å selvstendig planlegge og gjennomføre oppgaver som er delegert, med støtte fra din veileder.
 • Du ønsker å utvikle seg og er klar til å prøve nye utfordringer.
 • Du er fleksibel og kan enkelt tilpasse deg nye situasjoner og forutsetninger.
 • Du er villig til å flytte til København, noe som er en forutsetning for å kunne gjennomføre praksisen. Vi kan dessverre ikke ta imot søknader fra danske statsborgere, da ESC-programmet har som mål å skape mobilitet i EU og partnerlandene.
   

Les gjerne blogginlägg från tidigare ESC-praktikanter om deres opplevelser av å være praktikant hos Foreningen NORDENS koordinerende organ, Foreningene Nordens Forbund som vi både samarbeider og deler kontor med.

Arbeidsoppgaver og kravprofil

Som prosjektassistent er du involvert i ulike deler av vår virksomhet, som blant annet handler om å være i kontakt med våre prosjektpartnere, deltakere og interessenter, markedsføring gjennom arrangementer og sosiale medier, nettverksbygging, prosjektplanlegging og informasjonsspredning. Du er en del av et team der dine arbeidsoppgaver bestemmes i samråd med din arbeidsleder. Dine arbeidsoppgaver påvirkes av tidspunktet på året, ferdighet og personlig interesse, samt hvordan arbeidsfordelingen ser ut med resten av teamet. Det er stor plass for selvstendige initiativer innenfor rammen av virksomheten. Det kan for eksempel være å planlegge og skrive prosjektsøknader, inkludert fundraising og søke finansiering (EU-midler, Nordiske fond eller nasjonale stiftelser/fond). Det kan forekomme en del reiseaktivitet, der det kan bli aktuelt å reise innenfor Danmark eller til et av de andre nordiske landene for møter, konferanser og markedsføringsinnsatser.

Dine oppgaver innen Nordjobb Danmark inkluderer kontakt med samarbeidspartnere i de to landene, først og fremst arbeidsgivere, formidling av informasjon til danske og øvrige nordiske ungdommer, matching av jobber, formidle boliger etc. Det er også en fordel hvis du har erfaring med å lage annonser til SoMe, men det er ikke et krav.

Søknad

Du søker på søknadsknappen til høyre. Inkluder CV og personlig brev der du forteller mer om hvorfor du mener stillingen er riktig for deg. Intervjuer og utnevnelse av stillinger vil skje løpende, så send derfor inn søknaden din så snart som mulig, men absolutt senest 31. mai. Oppstart vil være i august, men datoen er fleksibel.

Ved spørsmål kontakt betty@nordjobb.org

 

Application due
31.05.2024

Start date
01.08.2024

Work period
12 måneder

Position category


Position type
Annet

Workplace


Tags


Contact
Betty Søgård
Projektleder Danmark