Jobba som "cabin host" under norrskenet i vinter

Ta chansen att arbeta bland färgglada norrsken, gnistrande vinterdagar och sträng kyla i Sveriges nordligaste stad! Vi söker 4-6 personer som värdar för vårt unika boende Aurora Camp. 

Om oss

Kiruna Guidetur är ett av de största guideföretagen i Kiruna och har funnits i 30 år. Sedan starten har vårt fokus varit små grupper och en personlig upplevelse. Vi samarbetar med många lokala operatörer och resebyråer från hela världen och planerar gästers resor från transfer till hotell och turer. Företaget expanderar ständigt och vi välkomnar olika tillvägagångssätt och nya idéer. Som anställd hos oss får du möjlighet att utvecklas i din arbetsroll och prova olika arbetsområden tillsammans med kollegor från hela världen. Att trivas och ha roligt på jobbet är viktigt för oss, därför uppmuntrar vi initiativ för personalaktiviteter och organiserar en mängd sådana under säsongen. Boende kan vara svårt att hitta i Kiruna och vi erbjuder därför våra anställda personalboende.

Om jobbet

Aurora Camp i Kurravaara är ett unikt boende 15 km utanför Kiruna där vi välkomnar gäster från hela världen att övernatta nära naturen. Campet ligger i skogen bredvid den anmärkningsvärda Torne älv. Det finns huvudsakligen tre olika arbetsområden: underhåll, värd och städning. Beroende på dina färdigheter och styrkor tilldelar vi dig ett huvudarbetsområde, men ibland kan du ha kombinerade arbetsuppgifter som underhåll-värd eller städning-värd. Vårt fokus är att erbjuda små grupper personlig service och en genuin upplevelse av Kiruna och Lappland. Vi erbjuder ett stort antal olika turer i naturen runt Kiruna såsom snöskotrar, skidor, snöskor, isfiske och självklart jakten på norrskenet som är höjdpunkten och drömmen för många av våra gäster.

Arbetet som stugvärd är varierat och inkluderar snöskoterkörning, varför du behöver ha förarbevis för snöskoter vid start. Detta är något vi kan hjälpa till att arrangera på egen bekostnad. Arbetet utförs mestadels utomhus och innebär även en del fysiskt arbete såsom snöskottning och underhåll av igloos. Det är ett plus om du är intresserad av kulturen och norrskenet eftersom gästerna ofta frågar om detta.

Om dig

Som stugvärd är du den första personen våra gäster möter vid incheckningen på Aurora Camp och du kommer att representera campet under hela deras vistelse. Vi lägger därför stor vikt vid att ge en professionell och trevlig service. Eftersom du bor och arbetar på samma plats är det också viktigt att kunna skilja mellan privatliv och arbete.

Vi söker personer som:

 • är ansvarsfulla, noggranna och serviceinriktade
 • arbetar effektivt och har öga för detaljer
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift, eftersom de flesta av våra gäster kommer från hela världen
 • är bra på att samarbeta med sina kollegor och respekterar varandra, vilket är mycket viktigt i vårt team om 6 personer
 • har B-körkort (bil)
 • har förarbevis för snöskoter eller är villiga att skaffa ett före arbetsperiodens start

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av arbete inom turismbranschen
 • Tidigare arbete på hotell eller camp
 • Ytterligare språkkunskaper
 • Första hjälpen-utbildning, HLR (låt oss veta i din ansökan om du saknar en första hjälpen-utbildning eller tillgång till boende. Vi kommer att undersöka möjligheterna att arrangera detta vid ankomst)

Vad vi erbjuder

 • Säsongskontrakt (heltid) mellan november och mars (minst två personer för perioden 1 november-31 mars och 4 personer för mitten av november-mitten av mars)
 • HRF-kollektivavtal för trygg anställning
 • En rolig och internationell arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter, allt medan du är omgiven av en fantastisk natur
 • Boende: vi erbjuder våra anställda att hyra ett rum i ett personalboende (enkel stuga) med delat kök, toalett/dusch och vardagsrum med TV
 • Hjälp med skatter och annan dokumentation genom Nordjobb
 • En chans att vara en del av Nordjobbs nätverk i Sverige, komma i kontakt med ungdomar från olika delar av Europa och tillgång till fritidsaktiviteter och/eller workshops (digitalt eller i Kiruna)

Ser du fram emot att tillbringa en vinter i Kiruna? Ansök via Nordjobb redan idag, urvalet sker löpande.

 

Application due
2024-09-01

Start date
2024-11-01

Work period
november-mars (flexibelt)

Position category


Position type
Hotell/Reception

Workplace


Tags
Engelska

Contact
Sarah Lindqvist
Projektledare