Betald praktik hos Nordjobb Färöarna och Grönland i Köpenhamn!

Är du mellan 18–30 år och söker nya möjligheter för att bygga en karriär inom kommunikation, arbetsmarknadsfrågor, projektadministration, ideella organisationer eller liknande?

Då kan en ESC-tjänst som projektassistent hos Föreningarna Nordens Förbund vara något för dig! Här får du delta i det dagliga arbetet hos en dynamisk organisation som verkar för att föra de nordiska länderna och dess invånare närmare varandra genom olika projekt inom kultur, språk, utbildning och arbetsmarknadsfrågor. Just nu söker vi dig som är intresserad av att jobba med vårt projekt Nordjobb i Färöarna och Grönland. Vi söker efter en ESC-praktikant som är intresserad av att tjänstgöra från augusti eller september och upp till 12 månader framåt, viss flexibilitet finns, enligt överenskommelse.

Om programmet

Nordjobb

Nordjobb är ett nordiskt arbetsmarknadsprogram som startades 1985. Projektet hjälper unga mellan 18 och 30 år att få säsongsjobb i ett annat nordiskt land, mestadels inom traditionella säsongsbranscher såsom turism, vård, lager och logistik samt fabrik. Årligen förmedlar Nordjobb cirka 750 jobb. Tjänsterna är kopplade till vår norska, färöiska och grönländska verksamhet, som involverar förmedling av jobb, samt marknadsföring gentemot ungdomar, arbetsgivare och samarbetspartners i de länderna.
Läs mer om projektet här: https://www.nordjobb.org/sv/
På våra sociala medier kan du se mer om vad vi gör! @Nordjobb på Facebook, Instagram och LinkedIn.

Nordjobb Färöarna och Grönland har fokus på de två självstyrande områderna i Nordatlanten. Främst genom delarna som kallas Nordjobbspaketet dvs jobb, bostad och fritidsprogram. Då arbetet är beläget i Köpenhamn så sker mycket av kommunikationen med samarbetspartners i Färöarna och Grönland digitalt men minst en resa är planerad till Färöarna under perioden.

 

Vad erbjuder vi?

 • 12 månaders tid som projektassistent för Föreningarna Nordens Förbund, där du får utveckla dina kompetenser och stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden.
 • En handledare samt en mentor som följer upp på din utveckling.
 • Mat, boende och fickpengar betalt genom ett stipendium på 1350 EUR.
 • Hjälp att hitta bostad i Köpenhamn
 • Resan till och från Danmark betald.
 • Två kurser som arrangeras av National Youth Board i Danmark.
 • Möjlighet att gå en kurs i danska.
 • Resor inom Danmark och övriga Norden kan förekomma.

Vem är du?

 • Du tycker att nordiskt samarbete är viktigt och är villig att arbeta i en miljö där de skandinaviska språken är arbetsspråk. Mycket goda kunskaper i ett av de skandinaviska språken är ett krav.
 • Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och trivs bra i små team.
 • Du är ansvarstagande och har förmågan att ta ansvar för att självständigt planera och genomföra uppgifter som har delegerats, med stöd av din handledare.
 • Du vill utvecklas och är redo att pröva nya utmaningar.
 • Du är flexibel och kan enkelt anpassa dig efter nya situationer och förutsättningar.
 • Du är villig att flytta till Köpenhamn, vilket är en förutsättning för att kunna genomföra praktiken. Dessvärre kan vi inte ta emot ansökningar från danska medborgare, då ESC-programmet syftar till att skapa mobilitet inom EU och dess partnerländer.

Läs gärna blogginlägg från tidigare ESC-praktikanter om deras upplevelser av att vara praktikant hos oss.

Arbetsuppgifter och kravprofil

Som projektassistent är du involverad i olika delar av vår verksamhet, som bland annat handlar om att vara i kontakt med våra projektpartners, deltagare och intressenter, marknadsföring genom event och sociala media, nätverkande, projektplanering och informationsspridning. Du ingår i ett team där dina arbetsuppgifter bestäms i samråd med din arbetsledare. Dina arbetsuppgifter påverkas av tidpunkt på året, färdighet och personligt intresse, samt hur arbetsfördelningen ser ut med övriga i teamet. Det finns stort utrymme för självständiga initiativ inom ramen för verksamheten. Det kan exempelvis vara att planera och skriva projektansökningar, inklusive fundraising och söka finansiering (EU-medel, nordiska fonder eller nationella stiftelser/fonder). Det kan förekomma en del reseaktivitet, där det kan bli aktuellt att resa inom Danmark eller till något av de andra nordiska länderna för möten, konferenser och marknadsföringsinsatser.

Dina uppgifter inom Nordjobb Färöarna och Grönland inkluderar kontakt med samarbetspartners i de två länderna, framförallt arbetsgivare, informationsspridning till Färöiska och Grönländska ungdomar, matchning av arbeten, förmedla bostäder etc. Utöver arbete med Färöarna och Grönland så ingår en viss del stöd till programchefen vid möten med nordiska Ministerrådet eller andra samarbetspartners till programet som helhet.

Ansökan

Ansök genom ansökningsknappen till höger. Inkludera CV och personligt brev, där du berättar mer om varför du tycker tjänsten är rätt för dig.  Intervjuer och tillsättning av tjänsten kommer att ske löpande, så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men absolut senast den 31:a juli. Uppstart sker under augusti eller september 2024 enligt överenskommelse.

För frågor om Nordjobb kontakta Bo Nylander: bo@nordjobb.org eller Ida Steiner: ida@nordjobb.org 

Application due
2024-07-31

Start date
Så snart som möjligt

Work period
Uppstart enligt överenskommelse i aug/sep (flexibelt)

Position category


Position type
Annat

Workplace


Tags


Contact
Bo Nylander
Programchef
+45 53623066
Ida Steiner
Projektledare