Birkebakken


Drømmer du om et arbejdsliv, hvor du gør en uvurderlig forskel for børn og unge med særlige livsvilkår?

Hvis ja, skal du læse videre her.

 

Flere skønne børn og unge banker på for at få et nyt hjem hos os i vores nye boenhed, Skovbakken, som geografisk ligger mellem Silkeborg og Viborg. Derfor har vi brug for flere dygtige og pædagogisk passionerede kolleger, som vil hjælpe til med at skabe netop det hjem og det liv, som børnene/de unge drømmer om og har afgørende behov for. Vi søger kolleger, der ønsker 30-37 timer ugentligt.
 

Hvem er vi, og hvad kan du forvente?

Skovbakken er en afdeling under institutionen Birkebakken - et døgntilbud for børn og unge (0-25 år) med fysiske og/eller psykiske funktionsnedsættelser. På Skovbakken er vi normeret 1:1 med barnet/den unge, hvor vi repræsenterer et tværfagligt hold af pædagoger, sygeplejersker, lærer, SOSUA og psykoterapeuter – og vi ser gerne nye fagligheder i spil. Det ser vi faktisk som en kæmpe styrke.
 

Vi møder ind i skiftende vagter, kl. 7-14:30 og kl. 14-22:30 på hverdage samt hver anden weekend.


For at understøtte barnets/den unges udvikling og livsudfoldelse arbejder vi struktureret i hverdagen med øje for den skarpe dokumentation ud fra en målrettet faglig og professionel indsats i praksis. På den måde sikrer vi en forudsigelig og tryg hverdag for børnene/de unge. Vi afholder løbende temadage, faglige sparringsmøder og afdelingsmøder, hvor vi sammen udvikler og højner vores praksis samtidig med, at vi tager temperaturen på vores arbejdsmiljø.
 

”Det gode arbejdsmiljø er virkelig i højsædet. Og det er ikke kun på skrift – det er også i praksis. Man bliver hørt og set. Og ’gentle teaching’ gælder ikke kun overfor vores børn/unge, men også blandt os som kolleger.” Kollega, Skovbakken, april 2024.
 

Som vores kollega er din trivsel afgørende for os. Et godt arbejdsmiljø handler for os om tryghed og faglig udvikling, og vi har netop fået foretaget en trivselsmåling blandt personalet, hvor resultatet ligger langt over landsgennemsnittet. Derfor kan vi love dig, at du bliver en del af et engageret og fagligt stærkt medarbejderteam, hvor du får lov til at bruge din faglighed og mærker opbakning fra kolleger og ledelse. Vi stiller rent faktisk krav til, at fagligheden vægtes højt for dig i dit daglige arbejde.
 

På Birkebakken fik vi ”Årets handicappris” i 2022 i Aarhus Kommune, netop fordi vi vægter arbejdet med vores børn/unge enormt højt og bliver ved med at stille store krav til kvaliteten i vores arbejde.
 

Vi er en teambaseret organisation og fordeler de forskellige specialistopgaver ud i vores tværgående teams. Vi mødes i og på tværs af afdelinger i de respektive teams og specialiserer os inden for afgrænsede fagområder. Herudfra tager vi ledelse på vores teamopgaver og -ansvar, og guider, rådgiver, underviser og går i dialog med hinanden omkring vores samarbejde med børnene/de unge og internt i personalegruppen. Her har vi med garanti også et spændende tværgående team for dig.

Et udpluk af faglige overskrifter ser således ud:

 • Gentle teaching
 • Neuropædagogik og low arousal
 • Aktionslæring
 • Procesbaseret dokumentation
   

Hvem er du, og hvad ønsker vi?

Nogle af de værdier og kompetencer, som vi og børnene/de unge drømmer om, at du besidder, er:
 

 • Indsigt og stor interesse for det specialiserede socialområde og gerne erfaring med at arbejde med børn/unge mennesker med komplekse problemstillinger og risikoadfærd. Du skal trives i at være 1:1 med barnet/den unge, når du er i praksis.
 • Stærke relationelle kompetencer og evner til at indgå i den ligeværdige dialog med både børn/unge og kolleger.
 • Evner i at arbejde målrettet og struktureret med døgnrytmeskemaer og skriftligt dokumentationsarbejde.
 • En nysgerrig og undrende tilgang til praksis og kompetencer til at tænke i konstruktive løsninger.
 • At du ser en stor gevinst i tværprofessionelt samarbejde.
 • At du udstråler ro for dine omgivelser med plads til grin og sjov
 • At du bevarer roen og overblikket i akutte og pressede situationer.
 • At du tager ansvar for egen og kollegers udvikling ved at lede og lade dig lede af kolleger.
 • At du har kørekort.


Har vi fanget din opmærksomhed og drømmen for dit arbejdsliv, kan du ved spørgsmål ringe til souschef for Birkebakken, Sara Østerby Petersen, på tlf. 53716022 for at høre nærmere om stillingen og Skovbakken.

Mener du allerede nu, at Skovbakken er det rette sted for dig at tage de næste skridt i din faglige og personlige udvikling, så send os en ansøgning med det samme.

 

Løn efter overenskomst med SL.Vi glæder os til at lære dig bedre at kende!