Logo
Timanställning inom Vård och omsorg och Stöd och service

Vad kul att du är intresserad av oss!

Melleruds kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats genom att värna om en god arbetsmiljö med hög delaktighet. Vår organisation bygger på öppenhet, ärlighet och integritet. För oss är trygg välfärd för alla generationer och omtanke för varandra två viktiga grundpelare.

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna, våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang.

 

Om verksamheten

Socialförvaltningens uppgift är att se till att alla som vistas i Melleruds kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: vård och omsorg samt stöd och service.

Hos oss erbjuds du spännande och varierande arbetsuppgifter. Att arbeta hos oss innebär att du möter personer som behöver din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Vi har många olika arbetsplatser inom Socialförvaltningen i Melleruds Kommun.

Vad innebär arbetet?

Som medarbetare hos oss utför du insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser enligt Hälso-och sjukvårdslagen (HSL). Du ansvarar för att säkerställa vård och omsorg, dokumentation, hanterar läkemedel och samordning i ärendet. Du arbetar i team tillsammans med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabiliteringsassistenter.

Vård och omsorg

Du kan välja att jobba i hemtjänst, på särskilt boende eller korttidsenhet. Du utför insatser enligt socialtjänstlagen samt delegerade hälso-och sjukvårdsinsatser. Enheterna är bemannade med undersköterskor dygnet runt och du har alltid kollegor som du kan kontakta. Du samverkar dagligen med hemsjukvården, kommunrehab, enhetschef samt övriga professioner inom din enhet.

Stöd och service

Du kan välja att arbeta inom socialpsykiatri, bostad med särskild service, korttids och personlig assistans. Verksamheterna bygger på ett pedagogiskt arbetssätt och lärande med utgångspunkt från varje brukares individuella behov och intresse. När brukarna bor hos oss ska de tillförsäkras goda levnadsvillkor och delaktighet i samhället samt få möjlighet att leva som andra. Som personal stöttar vi brukarna i deras liv och utför även delegerade hälso-sjukvårdsinsatser.
 

Kvalifikationer

Personliga egenskaper såsom ett empatiskt och pedagogiskt förhållningssätt, god samarbetsförmåga, förmåga att ta eget ansvar och god datavana. Körkort och utbildning inom områdena är meriterande. För att arbeta hos oss behöver du ha fyllt 18 år. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.  Vill du bidra till en bra vardag för medborgarna i Melleruds kommun under sommaren med möjlighet till fortsatt timanställning inom Socialförvaltningen? Då är du varmt välkommen med din ansökan.

Hur ser vår rekryteringsprocess ut?

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden utifrån verksamheternas behov. Du ska uppge referens till nuvarande eller senaste chef, handledare med namn, telefonnummer och mailadress. Har du ingen tidigare arbetserfarenhet? Lämna gärna en av dina lärare på din gymnasieskola som referens. Du måste lämna utdrag ur belastningsregistret innan du kan påbörja någon anställning. Klicka på följande länk för att ansöka om belastningsregister på Polisens hemsidaPolisen Belastningsregister Utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Melleruds kommun tillämpar tobaksfri arbetstid. För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet skall uppvisas vid intervjutillfället.


För oss är det viktigt att ta vara på mångfalden och bemöta människor med respekt oavsett ålder, kön, religion eller etnisk bakgrund. Som arbetsgivare är vi alltid öppna för att tillvarata nya kompetenser.
Varmt välkommen med din ansökan!

 

Application due
2024-12-31

Start date
Tillträde efter överenskommelse

Work hours
Timanställning

Antal lediga vakanser
10

Anställningsform
Vikariat

Position category


Position type

Workplace
Mellerud

Contact
[Project.ContactPerson1.ProfileImage-]
Bemanningsenheten .
0530-18078
[Project.ContactPerson2.ProfileImage-]
[Project.ContactPerson3.ProfileImage-]
[Project.ContactPerson4.ProfileImage-]


Follow us