Kaunis Iron Logistik AB

Kaunis Iron driver järnmalmsgruvan i Pajala. Vi gör det med respekt, engagemang och nyfikenhet för både människa och miljö. Tillsammans bygger vi en hållbar och långsiktig gruvnäring som skapar värde för lokalsamhället. Vårt unika järnmalmskoncentrat är starkt efterfrågat bland världens stålverk. Tack vare en hållbar produktion, skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass, intar Kaunis Iron en stark position på den globala marknaden.

Vi söker nu en säkerhets- och förarinstruktör som med sitt lugn, sin pedagogiska förmåga och prioritering av säkerhet vill vara med och bidra till en hållbar och säker logistikkedja.

Arbetsuppgifter 
Som säkerhets- och förarinstruktör ansvarar du för att dagligen följa upp hur våra fordonsekipage utvecklar sig över tid. Det innebär bland annat att planera utbildningar och genomgångar av rutiner/instruktioner för våra chaufförer, stötta chaufförerna i de olika system som vi använder och coacha dem mot vår vision Världens Bästa Gruva, #VBG. Du bidrar till att säkerställa en god arbetsmiljö och säkerhet för våra chaufförer. Du arbetar i team med främst teknik- och fordonsansvarig samt produktionschef. Du ingår i logistikens ledningsgrupp.

Utbildning och kvalifikationer
Vi söker dig som har lämplig gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens som företaget bedömer likvärdigt. För att lyckas i uppdraget behöver du ha erfarenhet av chaufförsyrket, samt tidigare erfarenhet av roll som som utbildare, instruktör eller liknande. Du är van att arbeta utvecklingsorienterat och sätter säkerheten framför allt. För anställning krävs förmåga att kommunicera på svenska muntligt och skriftligt. Goda IT-kunskaper krävs också. Har du därutöver kunskaper i engelska, finska eller meänkieli är det meriterande. Körkort B och CE krävs också

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ, pedagogisk, strukturerad, noggrann och ser lösningar när du får utmaningar. Du är flexibel och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lägger stor vikt på att ge en bra service till dina kollegor, är hjälpsam och tillmötesgående. Du innehar en personlig mognad och integritet som gör att du är trygg, stabil, ärlig och har självinsikt. Som person är du lojal, du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser mångfald som en tillgång och värdesätter olikheter. 

Omfattning
Heltid skiftgång  

Tillträde
Enlig överenskommelse

Övrigt
Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.

Provanställning kan komma att tillämpas.