ESG Controller

Som ESG Controller vil du spille en afgørende rolle i at positionere Selfinvest og USTC til at imødekomme koncernens ambitioner og skabe positiv forandring på ESG-området.

Med reference til vores Financial Business Partner og i tæt samarbejde med Senior ESG Lead samt andre nøgleinteressenter vil du have ansvaret for at etablere et solidt fundament for ESG-rapporteringen i spidsen af en af Danmarks største koncerner.

Om rollen

Som ESG Controller bliver du drivkraften bag udviklingen af et stærkt rapporteringsgrundlag, der opfylder de nyeste ESG-standarder, herunder European Sustainability Reporting Standards (ESRS), EU-taksonomi samt kommende standarder som ISSB. Ud over at være sparringspartner for ESG-dataansvarlige i koncernens datterselskaber vil dine ansvarsområder omfatte udvikling og implementering af rapporteringsgrundlaget med fokus på at opfylde de nye krav. Du vil desuden skulle arbejde på at etablere et internt kontrolmiljø for ESG-data, med særlig opmærksomhed på automatisering af kontrolprocesser.

Dine daglige opgaver vil variere, men typisk omfatte:

  • Vurdering af rapporteringskrav og omsætte dem til konkrete handlinger, herunder implementering af nye processer og systemændringer.
  • Support og løbende forbedringer af koncernens ESG-konsolideringssystem.
  • Konsolidering og overvågning af koncernens data med intern rapportering til topledelsen og ejerfamilien samt ekstern rapportering i årsrapporter.
  • Samarbejde med eksterne revisorer om den årlige revisionserklæring og implementering af forbedringer baseret på deres anbefalinger.

"Et stærkt datagrundlag er afgørende for topledelsens og ejerfamiliens evne til at træffe de rette strategiske beslutninger vedrørende ESG-agendaen. I denne stilling får du mulighed for at have en betydelig positiv, datadrevet indflydelse på både miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige områder", siger Senior ESG Lead, Henrik Schou Pedersen.

Kvalifikationer

Vi søger en kandidat med minimum et par års erfaring inden for ESG-/bæredygtighedsrapportering. Du skal være fortrolig i procesdokumentation, implementering af rapporteringsstandarder samt opbygning af interne kontrolmiljøer. Dine nøglestyrker skal være en analytisk tilgang, en naturlig forståelse for data samt gode kommunikative færdigheder, der gør dig i stand til at formidle komplekse informationer på en forståelig måde til forskellige målgrupper.

Det er afgørende, at du kan tage initiativ og drive projekter. Din rolle vil være central i vores arbejde med at forstå og implementere ESG-strategier og -principper, samt sikre at vores virksomhed opfylder de nødvendige standarder og retningslinjer for rapportering og intern kontrol. Evnen til at samarbejde med forskellige interessenter vil være afgørende for din succes i denne rolle.

Er du interesseret?

Hvis dette lyder som det helt rette job for dig, så søg jobbet online snarest muligt. Vi afslutter rekrutteringsprocessen, når vi har identificeret den rette kandidat og inviterer løbende ind til samtale. Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Mathias Bjerrum Nielsen på telefon +45 20 56 64 92.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Selfinvest er ejet af familien Østergaard og er moderselskab for Selected Car Group samt den globale USTC-koncern med mere end 160 kontorer i 40 lande og mere end 4.300 medarbejdere på verdensplan. 

Læs mere om USTC-koncernen på www.ustc.dk  

Selfinvest, der har hovedsæde i Middelfart, omsatte i seneste regnskabsår for 150 mia. kr. og har en egenkapital på mere end 8 mia. kr. 

Udover at være moderselskab for USTC og Selected Car Group, har Selfinvest også det formål, som familiekontor, at varetage ejerfamiliens interesser indenfor finansielle investeringer, ejerskab af ejendomme og øvrige virksomheder. Desuden varetager og udfører Selfinvest en række drifts- og serviceopgaver for koncernen. 

Application due


Start date
Start hurtigst muligt

Work hours


Position category


Position type
ESG

Workplace


Contact