VO Kultur
Samordnare till reception, kafé och butik Norrbottens museum

Norrbottens museum är länsmuseum för Norrbottens län. Museet bedriver en bred verksamhet. Vi samlar in, bevarar och berättar om regionens mångfacetterade kulturhistoria. Länsmuseet har ett 40-tal anställda och museibyggnaden finns i Luleå. Verksamhet bedrivs i hela länet. Museibyggnaden i centrala Luleå inrymmer utställningslokaler, reception, kafé och butik. Verksamheten vänder sig till alla åldrar, invånare såväl som tillresta besökare. 

Vi söker
Vi söker en samordnare för verksamheten i reception, kafé och butik på Norrbottens museum. Du har avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande, gärna med inriktning mot service, kundbemötande, turism, upplevelse eller annat relevant för uppdraget. Eftergymnasiala studier relevanta för uppdraget, eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig är meriterande. 

Du har erfarenhet från arbete relevant för tjänsten. Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom turism- och upplevelsesektor, kundbemötande, museum eller liknande. Även erfarenhet av projektledning, schemaläggning och arbete i reception, kafé och butik, inköp, produktutveckling, ekonomi är meriterande. 

Du har god datorvana och kunskaper i Microsoft 365. Kunskap om tekniklösningar enligt uppdragets beskrivning samt arbete med sociala media är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som trivs i mötet med människor, och har kunden i fokus. Du är initiativtagande och självgående och trivs med ett varierande arbete där kasten är snabba och tempot kan vara högt.

Du har en mycket god samarbetsförmåga och är bra på att knyta kontakter och upprätthålla goda relationer med besökare/kunder, kollegor, och samarbetspartners. Du har god förmåga att driva processer och skapa rutiner. Du har god förmåga att leda andra och skapa ett gott arbetsklimat, delar med dig av kunskap och information.

Du arbetar strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv, är prestigelös och har en god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande, gärna i något av minoritetsspråken

Du har god förmåga att hantera situationer och utmaningar som kan uppstå i en publik verksamhet och gillar när mycket händer. Du är utvecklingsinriktad, tänker strategiskt och planerar ditt arbete långsiktigt i linje med museets uppdrag.

Du har självklart ett intresse för Norrbottens kultur och historia.

Det här får du arbeta med
Reception, kafé och butik är centrala i museets publika verksamhet och besökarnas upplevelse. Här välkomnas besökarna och informeras om museets utställningar, program, och aktiviteter samt lotsas vidare i museets verksamhet. Receptionen har en roll i det mesta som händer på museet.

Samordnaren ingår i ett team bestående av chefen för publika avdelningen, museivärdar, utställningsproducent, museipedagoger, museitekniker, m.fl. Som samordnare för reception, butik och kafé har du ett arbetsledande ansvar och fokus ligger på att leda det dagliga arbetet i reception, butik och kafé som bemannas av både fastanställd och extraanställd personal.

Uppdraget handlar till betydande del om att styra arbetsprocesser, utveckla rutiner och skapa effektiva arbetssätt samt löpande utveckling av verksamheten. Att arbeta med långsiktig planering, utveckling och strategi tillsammans med och under ledning av avdelningschefen.

Arbetet är till stor del operativt och du utför själv samtliga förekommande arbetsuppgifter inom verksamheten. Uppgifterna spänner från arbetsledarskapet till inköp, prissättning och budget, produktutveckling, daglig tillsyn av utställningar och digitala lösningar såsom start av bild- och ljudsystem, presentera verksamhet, program och utställningar för besökare mm. Arbetet innebär mycket stå och gå, att lyfta och bära varor.

Det här erbjuder vi dig
Du får vara med och förmedla Norrbottens historia och kultur och utveckla museets verksamhet tillsammans med kollegor med engagemang för Norrbottens kultur och historia
Löpande kompetensutveckling
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten
Tillsvidaretjänst på heltid. Ordinarie arbetstid är dagtid vardagar, helg och kvällstjänstgöring förekommer. B-körkort är ett krav. 

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!Ansøgningsfrist
2024-04-14

Tiltrædelsesdato
Tillträde enligt överenskommelse

Arbejdstid


Work place
Publika avdelningen, Norrbottens museum Luleå

Alla lediga jobb
Referensnummer
204185

Del

Contact us

Anna Lundgren 
Enhetschef
0920-243515
 
 
 

Fackliga representanter
Vision Region Norrbotten, Dan-Christer Nilsson, tel: 070-5150494, e-post: dan-christer.nilsson@norrbotten.se

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.