VO Internmedicin
Specialistläkare i Hematologi, Sunderby sjukhus

På Hematologen bedrivs vård med både spets och bredd. Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med meningsfulla och varierande arbetsuppgifter. Teamarbete är viktigt på sektionen och här finns ett team med olika kompetenser där alla brinner för att utveckla hematologin i vårt närsjukvårdsområde. Vi har en mycket god stämning både på sektionen och kliniken.

Läs mer om oss på http://www.norrbotten.se/

Arbetsuppgifter
Du kommer i första hand att arbeta på Hematologens dagvård, mottagning och vårdavdelning. Vid hematologisektionen vid Sunderby sjukhus sker utredningar, behandlingar och uppföljningar av patienter med blodsjukdomar från hela Norrbotten. Här handläggs de flesta former av akuta och kroniska maligna blod- och lymfkörtelsjukdomar samt benign hematologi. Vi har ett väl upparbetat samarbete med regionsjukhuset i Umeå och med behandlingsenheterna vid sjukhusen i länet. Som specialistläkare arbetar du både inom öppenvård och slutenvård. Öppenvården består av en stor dagvårdsverksamhet för snabba utredningar och behandlingar, samt mottagning som lokalmässigt är integrerad med dagvården. Vårdavdelningen disponerar 5-7 vpl varav 5 isoleringsrum med sluss och här vårdas främst patienter med behov av slutenvård för intensiv cytostatikabehandling (till exempel akuta leukemier eller högmaligna lymfom) och eftervård efter autologa stamcellstransplantationer. Vi är idag 5 specialister och fyra ST-läkare och arbetar alla med hela spektret av hematologiska diagnoser, med möjlighet att profilera sig inom något område.

Vi deltar i flera nationella diagnosgrupper, och har sedan många år aktivt deltagit i kliniska läkemedelsprövningar inom de olika diagnosområdena.

KC Internmedicin och Geriatrik bedriver även en omfattande verksamhet inom Stroke, Endokrinologi, Gastroenterologi, Geriatrik, Palliativ Medicin och Nefrologi. Det allmänna internmedicinska uppdraget delas mellan sektionerna. Vi har ett tätt samarbete med KC Hjärtsjukvård, som vi bland annat delar jouruppdraget med. Det ges även möjlighet att arbeta på internmedicins allmänna positioner - i nuläget akutmottagningen samt akutvårdsplatserna. Om du är specialist i Internmedicin kan det också vara aktuellt med tjänstgöring i bakjourslinjen.


Din bakgrund
Vi söker dig med svensk läkarlegitimation med kunskaper i svenska språket på C1 nivå samt med fullgjord specialisttjänstgöring i Hematologi. Meriterande är specialistexamen i Internmedicin och doktorsexamen och aktiv forskning.  

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Du agerar, uttalar dig och tar beslut på ett hänsynsfullt och genomtänkt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att berörda parter förstår vad som förväntas av dem. Du är lojal samt värderar och ser nyttan av samarbete med andra.

Ansökan

Till ansökan bifogas:

 • Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där du har fullgjort din grundutbildning. Detta gäller även om du är utbildad i annat EU-land eller i land utanför EU
 • Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
 • Specialistbevis från Socialstyrelsen
 • Eventuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på avhandlingen
 • Fullständigt uppdaterad publikationslista, om tillämpligt
 • Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter
 • Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som du vill framhålla som meriterande för den sökta tjänsten
   
  Nuvarande befattning ska också framgå i ansökan.

Det här erbjuder vi
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/ 

Anställningsfakta
Vi söker en specialistläkare med möjlighet till tillsvidareanställning. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!Ansøgningsfrist
2024-09-30

Tiltrædelsesdato
Tillträde enligt överenskommelse

Arbejdstid


Work place
Hematologen, Sunderby sjukhus

Alla lediga jobb
Referensnummer
204320

Del

Contact us

Arne Hassler 
Läkarchef
0920-28 20 00 (vxl)
 
 
 

Fackliga representanter
Wolfgang Sperker, NLF, tfn: 0920-28 20 00 vxl, wolfgang.sperker@norrbotten.se

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.