Har du interesse for compliance af kommunikations- og informationssystemer, og kan du håndtere planlægning og udarbejdelse af blandt andet it-planer i overensstemmelse med ISO 27001? Så har du nu muligheden for at udvikle dine færdigheder og blive en del af et team, der arbejder med kommunikations- og informationssystemer i Forsvarskommandoen.
OM OS
Stillingen er placeret i Operationsstaben ved Forsvarskommandoen (FKO) i Karup. Kommunikations- og Informationssystemsektionen består af J6 sektionen i Karup, med to underliggende Kommunikationscentre: Kommunikationscenter Vest i Karup og Kommunikationscenter Øst i Købehavn.
J6-sektionen i Karup er ansvarlig for den overordnerede planlægning, koordination og drift af informatik- og kommunikationssystemer i forbindelse med Forsvarets styrkeindsættelser i nationale og internationale operationer samt i forbindelse med beredskaber og øvelsesvirksomhed.
Sektionen varetager desuden kontrol, modernisering, udvikling, anskaffelse og anvendelse af operative informatiks- og kommunikationssystemer i Forsvaret, både på strategisk og operativt niveau. Herunder har sektionen det forretningsmæssige ansvar for flere af Forsvarets Operative IT-systemer, samt VTC og telefoni.
Sektionen har en central rolle i ledelsen og den praktiske sagsbehandling relateret til signalhåndtering via Forsvarets kommunikationscentre, som også inkluderer Flåderadioen.
J6 indgår i Operationsstabens samlede operative opgaveløsning og indgår i flere forskellige sammenhænge og planlægningsteam. J6 har desuden et tæt samarbejde med Forsvarets operative myndigheder. Sektionen har en bred berøringsflade, herunder særligt med Udviklings- og Planlægningsstaben, værnskommandoerne, Specialoperationskommandoen, Arktisk Kommando og Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.
Du bliver en del af et specialiseret team, der sætter opgaven først og som arbejder målrettet for at finde de bedste løsninger gennem samarbejde og gensidig støtte.
OM STILLINGEN
It-administrationen er en central del af sektionens opgaveportefølje, som kræver vedvarende opmærksomhed. Som forretningsansvarlig, vil du i forbindelse med It-serviceudvalget og gennem Service Level Agreements (SLA), definere kravene til it-serviceydelser, samt sikre opfølgning på leverancer. Derudover vil du have ansvaret for at inddrage relevante forretningsrepræsentanter fra andre myndigheder.
Dine primære ansvarsområder vil inkludere:
- Dokumentation og tilsyn med forretningsprocesser og SLA.
- Strategisk udvikling af it-serviceydelser.
- Etablering og vedligeholdelse af krav til informations- og systemsikkerhed i overensstemmelse med ISO 27001.
- Identifikation, dokumentation og håndtering af afvigelser og risici.
- Udarbejdelse af kritikalitetsvurderinger og it-beredskabsplaner.
Arbejdet indebærer også lejlighedsvise rejser, både nationalt og internationalt.
Der vil være mulighed for hjemmearbejdsdage efter aftale.
OM DIG
Stillingen slås op både militært og civilt.
Som militær er du major/orlogskaptajn med baggrund eller uddannelse inden for kommunikations- og informationssystemer samt har erfaring med informations- og systemsikkerhed.
Vi lægger vægt på, at vores nye kollega:
- Har gode analytiske evner, kan arbejde selvstændigt og struktureret.
- Har gode samarbejdsevner og kan samarbejde på tværs af grader, enheder og myndigheder i Forsvaret, samt øvrige styrelser under såvel Forsvarsministeriet, som andre ministerområder.
- Er villig til at udvikle din ekspertise inden for fagområdet og ønsker at bidrage med oplæring af kolleger og chefer, i grundlæggende forståelse af it-systemer og tilhørende administration, behandling, proces og sikkerhed.
- Er helhedsorienteret og nytænkende, og forstår at omsætte dette i en fagligt funderet opgaveløsning, under inddragelse af sektionens øvrige medarbejdere.
- Mundtligt og skriftligt kan formulere og præsentere indholdet af tekniske- og indimellem komplicerede forhold, på en kort og forståelig facon, hvor du formår at fastholde essensen af budskabet.
Det er en fordel, hvis du har tidligere erfaring fra tjeneste i Forsvarskommandoen, eller anden højere stab, men det er ikke et ubetinget krav for at bestride funktionen.
ANSÆTTELSESVILKÅR
Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.
Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes til HEM og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
Fast tjenestestd er i Karup.
KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Chefen for J6 i Operationsstaben, oberstløjtnant, Jon M. Sørensen på telefon 5115 2833 eller mail fko-o-chj6@mil.dk
Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Julie Kastoft-Christensen på telefon 3266 5722 eller mail FPS-JUK@mil.dk.
Ansøgningsfristen er den 16. marts 2025 og samtaler forventes gennemført umiddelbart herefter.
Stillingen er til besættelse 1. maj 2025 eller snarest muligt.
Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.
Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
OM FORSVARSKOMMANDOEN
Forsvarskommandoen er Danmarks og Rigsfællesskabets øverste militære myndighed.
Forsvarskommandoen løser opgaverne under mottoet ”Værd at kæmpe for”, og vores primære ansvar er at udvikle, producere og indsætte de militære kapaciteter og enheder i nationale og internationale opgaver.
Forsvarskommandoen ledes af forsvarschefen, der samtidig er forsvarsministerens øverste militærfaglige rådgiver. Forsvarschefen har tillige ansvaret for den operative ledelse af de danske militære styrker. Forsvarskommandoen består af Forsvarsstaben og de fem kommandoer; Hærkommandoen, Søværnskommandoen, Flyverkommandoen, Specialoperationskommandoen og Arktisk Kommando.