Interesserer du dig for efterretningstjeneste og gennemførelse af operationer i et internationalt miljø? Kan du navigere gennem opgaverne når der er mange bolde i luften? Er du motiveret for at opbygge og udvikle efterretningstjenesten og sektionens arbejde? Multinational Division North (MND N) er fortsat under opbygning, og du kan få en central rolle inden for udvikling af specialet.
Om os
Multinational Division North (MND N) er en operativ division, der støtter NATOs forsvar af Letland og de baltiske lande. Med bidrag fra 13 nationer og hovedkvarterer i Adazi (Letland) og Slagelse, arbejder vi på tværs af grænser for at udvikle operative kapaciteter og sikre samarbejde i NATO-strukturen.
Vores udviklende, multinationale miljø skaber rammerne for solide relationer og spændende opgaver på tværs af strategiske og taktiske niveauer.
Om stillingen
G2 er repræsenteret i begge geografiske dele af hovedkvarteret og består af officerer, befalingsmænd og konstabler med specialuddannelse fra Letland, Litauen, og Danmark. Den daglige chef er en lettisk oberstløjtnant, som er i Adazi. Stillingen er som udgangspunkt med fast tjenestested i Slagelse, men ansøgere kan selv påvirke om den evt. skal oprettes i Adazi. Oprettes stillingen i Slagelse, vil der være en del rejseaktivitet til bl.a. Adazi.
Du vil være den ene af to specialister inden for EW. Den anden EW-stilling er for nuværende placeret i G5 og er en multinational stilling. Du er den drivende kraft inden for indhentning og analyse af informationer fra den elektromagnetisk dimension, hvor du i samarbejde med resten af G2 er med til at rådgive staben i deres planlægning, samt komme med input i forbindelse med stabsarbejde. Endvidere vil du samarbejde med Fires and Influence Coordination Cell vedr. targetting og cyber. Du vil også være MND N repræsentant i EW-specifikke øvelsesaktiviteter, samt deltage i NATO EW arbejdsgrupper vedr. udvikling af NATO EW doktrin. Situationsafhængigt vil du kunne få til opgave at være forbindelsesled til nationale EW-enheder samt evt. internationale EW-enheder og –elementer i Letland.
Staben er under udvikling, hvilket giver rig mulighed for at være med til at forme indhold og anvendelsesmuligheder i stillingen.
Om dig
Du er major/orlogskaptajn og har gennemført Videreuddannelse for Ledere Trin II (VUT-II/L), Stabskursus, Master i militære studier (MMS) eller tilsvarende relevant masteruddannelse.
Er du kaptajn, kan du ansættes på en uddannelsesaftale, hvis du er i gang med MMS eller som minimum optaget på MMS. Har du derimod gennemført en civil akkrediteret masteruddannelser (uddannelsesniveau 7), kan du ansættes på en uddannelsesaftale hvis du er i gang med eller som minimum optaget på MMS enkeltfagene: Militær Strategi og Militære Operationer.
Du har en baggrund inden for EW og efterretningstjenesten og har i tidligere stillinger gjort stabstjeneste på afdelingsniveau og meget gerne på brigade-/divisionsniveau. Du har en god helhedsforståelse herunder forståelse for det operative niveau med joint operationer og det er ønskeligt, at du har været udsendt i en efterretningsstilling i en international stab.
Ansættelsesvilkår
Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.
Stillingen kan evt. besættes ved funktion i højere stilling (uddannelsesaftale). Udnævnelse og overgang til varig ansættelse som major/orlogskaptajn kan finde sted, når uddannelseskravet er opfyldt og ved styrelseschefens godkendelse.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer, samt gennemføre og bestå Forsvarets sprogtest på FAK
(engelsk SLP 3-3-3-3).
Som ansat på Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes (HEM) og opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
Du er selv med i beslutningen, om du vil få fast tjenestested i Slagelse eller i Adazi.
Placeres stillingen i Adazi, sker det i form af en udstationering med mulighed for at medbringe familien. Bemærk at stillingen er til besættelse den 1. juni 2025 eller snarest muligt herefter og som udgangspunkt i en periode på 3 år og med mulighed for evt. forlængelse i yderligere et år.
Du bliver udstationeret under den gældende udetillægsordning, hvilket vil sige, at du bl.a. får betalt dine flytte- og boligudgifter ligesom du modtager et skattefrit udetillæg. Du finder mere information i FPSBST 566-2, som omhandler forhold under udstationering, herunder bl.a. ægtefællepension og hjemflytningstillæg. Derudover er det muligt at forhandle individuelle tillæg. Se mere om vilkårene for udstationering på HR-portalen på FIIN. Her kan du ligeledes beregne det forventede udetillæg.
Der vil desuden være mulighed for en pendlerordning jf. FPSBST 566-2, tillæg E.
Forudsætningen for at kunne indgå i en pendlerordning er, at man tager ophold på udstationeringsposten som adskilt, dvs. at man har en hjemmeværende familie i Danmark eller tredjeland (partner og/eller børn).
Ordningen forudsætter, at medarbejderen via fleksibel arbejdstidstilrettelæggelse kan passe arbejdet på udstationeringsposten og regelmæssigt, op til 12 gange årligt, besøge den adskilte familie.
Hvis du ønsker at komme på pendlerordning ifm. udstationeringen, skal dette klart fremgå af ansøgningen.
Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte den ældste danske repræsentant i G2 Major Lars Buur, som kan kontaktes på MNDN-G2-03@fiin.dk eller telefon +371 6713 2857 eller 3060 1969 (udenfor tjenestetid).
Hvis du har spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse Tine Valentin Nielsen på tlf. 3266 5768.
Ansøgningsfrist er 23. marts 2025.
Ansættelsessamtaler forventes gennemført i uge 13 og/eller 14.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Lidt om Riga
Riga indeholder gode muligheder for dig og din familie. Byen er som hovedstad en lille en af sin slags, men oplevelser er der mange af og kernen af byen er særligt kendt for dens smukke arkitektur. Der er alt fra spændende museer til hyggelige parker og flotte gader, ligesom I kan gå på opdagelse i kontrasterne mellem den gamle og nye bydel. I MND N findes der et Nationalt støtteelement, som kan hjælpe dig og din familie med det praktiske vedrørende bolig og råd vedrørende for eksempel skole m.v.