Forsvarsstaben
Sagsbehandlere til Maritim Implementeringssektion i Udviklings- og Planlægningsstaben i Karup

Vil du være med til at styrke Danmarks forsvar i en tid, hvor Europas sikkerhed er udfordret som aldrig før siden Den Kolde Krig? Har du indsigt i maritime kapaciteter og en analytisk tilgang til komplekse problemstillinger? Og vil du være en del af et professionelt og dynamisk team, der arbejder med at udvikle eksisterende og implementere fremtidige maritime kapaciteter, som skal sikre Danmarks og Rigsfællesskabets suverænitet og bidrage til alliancens kollektive forsvar? Så er en af stillingerne som sagsbehandler i Maritim Implementeringssektion måske noget for dig.

OM OS
Maritim Implementeringssektion (MAR2) er en del af Udviklings- og Planlægningsstabens Maritime Domæneafdeling i Forsvarsstaben og spiller en central rolle i udviklingen og implementeringen af Forsvarets maritime kapaciteter. Sektionen har ansvar for at koordinere og styre projektimplementering såvel i relation til forsvarsforligsinitiativer som løbende udvikling af eksisterende sømilitære kapaciteter. Den opgave løser vi i et tæt samspil med Søværnskommandoen, Forsvarets øvrige kommandoer, styrelser og internationale partnere. Samtidig støtter vi øvrige dele af Forsvarskommandoen med sømilitær faglighed.

I lyset af den aktuelle sikkerhedspolitiske situation i Europa og den intensiverede stormagtskonkurrence har Forsvaret et afgørende behov for robuste, moderne og fleksible maritime kapaciteter. Erfaringerne fra krigen i Ukraine understreger vigtigheden af hurtig implementering af ny teknologi, adaptiv kapacitetsudvikling og effektive kommando- og kontrolstrukturer. MAR2 arbejder aktivt med at omsætte disse erfaringer til konkrete projekter, der skal styrke Danmarks sømilitære forsvarsevne.

Vores sektion er kendetegnet ved en høj grad af professionalisme, en uformel omgangstone og et arbejdsmiljø, hvor faglighed, ordentlighed og samarbejde vægtes.
 

OM STILLINGEN
Vi søger tre nye kolleger, der som sagsbehandlere i MAR2 vil spille en nøglerolle i implementeringen af Forsvarets maritime udviklingsprojekter.
Du vil være ansvarlig for at omsætte politiske beslutninger til operationelle initiativer, der sikrer implementeringen af de rigtige kapaciteter til tiden. Netop tiden er en afgørende faktor i opbygningen af kampkraft i Søværnet og Forsvaret, og du skal derfor være indstillet på en dynamisk hverdag, hvor der hurtigt skal kunne omstilles mellem dybde og meget korte terminer. 

Dine primære arbejdsopgaver vil være:

  • Udarbejdelse af implementeringsplaner, beslutningsgrundlag og brugerkrav til maritime kapaciteter.
  • Løbende opfølgning på implementeringsprojekter og rapportering til relevante kommandoer og myndigheder.
  • Bidrage til udviklingen af fleksible og fremtidssikrede helstøbte løsninger, der tager højde for nye trusler og teknologiske muligheder.
  • Støtte til udvikling af maritime strategier, herunder konceptudarbejdelse og internationale udviklingsfora.
  • Inddragelse af erfaringer fra aktuelle konflikter, særligt Ukraine, for at sikre en tidssvarende og dynamisk tilgang til kapacitetsudvikling.

Du vil indgå i et dynamisk team med stor mulighed for selvstændig opgaveløsning. Vi har en bred berøringsflade, både nationalt og internationalt. Vi arbejder tæt sammen med Forsvarsministeriets departement, Forsvarsministeriets styrelser, værn og kommandoer samt industrien og internationale organisationer. En vis rejseaktivitet kan forventes.
 

OM DIG
Du er orlogskaptajn med VUT-II/L eller en tilsvarende masteruddannelse, eksempelvis Master i Militære Studier (MMS). Alternativt er du erfaren kaptajnløjtnant, der er optaget på eller i gang med MMS. I så fald vil der være mulighed for at indgå en uddannelsesaftale og du vil i perioden frem til en eventuel udnævnelse i stillingen, bestride stillingen som funktion i højere stilling.

Du har en solid maritim baggrund og forståelse for kapacitetsudvikling. Hvorvidt du er tekniker, taktiker eller har en anden relevant profil er mindre vigtigt. Vi vægter din evne til at arbejde analytisk og struktureret, samt din vilje til at tage ansvar for at drive projekter og initiativer fremad.

Derudover forventer vi, at du:

  • Har gode kommunikative evner og kan formidle komplekse problemstillinger klart og præcist.
  • Arbejder selvstændigt og proaktivt.
  • Er fleksibel og kan håndtere et dynamisk arbejdsmiljø med skiftende prioriteringer og korte terminer.
  • Har en interesse for sikkerhedspolitik og de udfordringer, Danmark og NATO står overfor.
  • Såfremt du har erfaring med stabstjeneste eller projektledelse er det en fordel, men ikke et krav.

Har du erfaring fra international stabstjeneste eller NATO-relaterede funktioner, er det ligeledes en fordel, men ikke et krav.

Vil du være med til at forme fremtidens søværn og styrke Danmarks forsvar i en ny sikkerhedspolitisk virkelighed? Så send din ansøgning til Maritim Implementeringssektion.

Vi glæder os til at høre fra dig.
 

ANSÆTTELSESVILKÅR
Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet. 
Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.
Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

Fast tjenestested er i Karup.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om de tre stillinger, er du velkommen til at kontakte fungerende chef for MAR2, Henrik Sandager, på telefon 4032 2602 eller mail FKO-U-MAR202@mil.dk.

Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Julie Kastoft-Christensen på telefon 3266 5722 eller mail FPS-JUK@mil.dk.

Ansøgningsfristen er den 16. marts 2025 og samtaler vil blive afholdt løbende.
Stillingerne er til besættelse snarest muligt. 

Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
 

OM FORSVARSKOMMANDOEN
Forsvarskommandoen er Danmarks og Rigsfællesskabets øverste militære myndighed. 
Forsvarskommandoen løser opgaverne under mottoet ”Værd at kæmpe for”, og vores primære ansvar er at udvikle, producere og indsætte de militære kapaciteter og enheder i nationale og internationale opgaver. 
Forsvarskommandoen ledes af forsvarschefen, der samtidig er forsvarsministerens øverste militærfaglige rådgiver. Forsvarschefen har tillige ansvaret for den operative ledelse af de danske militære styrker. Forsvarskommandoen består af Forsvarsstaben og de fem kommandoer; Hærkommandoen, Søværnskommandoen, Flyverkommandoen, Specialoperationskommandoen og Arktisk Kommando.

Fakta

Application due
16-03-2025

Start date
Start hurtigst muligt

Work hours


Position category


Position type
Militære stillinger

Workplace
Vestjylland

Workplace


Contact
Henrik Sandager 
OK
40322602
 
 
 
Share/Print