Cyberspecialist og underviser for Flyvevåbnets cyber awareness uddannelse under Mission Support Squadron ved Operations Support Wing.
Brænder du for cyber området og vil du gerne være med til at udvikle området i et Flyvevåbnet under hurtig udvikling? Så er du måske den nye cyberspecialist i Mission Support Squadron under Operations Support Wing?
Om os:
Joint Data Link Operations Centre (JDLOC) er en lille værnsfælles og højt specialiseret sektion under Operations Support Wing. Vi er forsvarets kompetencecenter inden for Taktiske Data Link (TDL) operationer og arbejder inden for alle forsvarets TDL systemer, herunder specielt Link 16. Vi arbejder med overførsel af taktiske data mellem forsvarets operative platforme, til støtte for deres daglige træning, den nationale suverænitetshævdelse, eller deres deltagelse i internationale operationer og øvelser. Vi har ansvaret for at planlægge og koordinere alle forsvarets TDL aktiviteter, samt at monitere alle Link 16 operationer i vores ansvarsområde.
Vi kan med kort varsel udsendes til blandt andet bemanding af internationale eller koalitions Data Link Management Center, samt som støtte til udsendte danske enheder.
Om stillingen:
Du ansættes som cyberspecialist med reference til elementlederen. Elementet består p.t. af en Cyberspecialist/elementleder og en cyberspecialist/underviser.
Cyber awareness uddannelserne til støtte for Flyvevåbnets Wings blev startet op i 2019 og er meget efterspurgte. Vi forventer, at der skal foregå udvikling inden for kursusområdet vedr. hhv. målgrupper og faglige kvalifikationer, som du forventeligt vil blive inddraget i. Derudover yder cyber elementet rådgivning til Flyvevåbnets Myndigheder vedr. tekniske og sikkerhedsmæssige anbefalinger til koncepter, gennemførelse af diverse test, anskaffelser, processer, organisation og doktrin på cyberområdet i FLV. Der skal i den forbindelse forventes et løbende samarbejde med Flyvevåbnets Wings og sagsbehandlerne i bl.a. Flyverkommandoen.
Samlet set skal elementet bidrage til udvikling af den decentrale cyber defence kapacitet i Flyvevåbnet. Stillingen indebærer i den forbindelse stor frihed til at sætte sit eget præg på opgaverne og den videre udvikling af cyber awareness området. Det endelige stillingsindhold vil blive tilpasset ud fra den valgte kandidats erfaring og kompetencer.
Om dig:
Vi søger en holdspiller, som prioriterer fællesskabet og helheden højt. Vi forventer, at du har en oprigtig interesse i cyber området, og at du er motiveret mht. at udvikle området yderligere.
Vi går efter at ansætte den dygtige cyberspecialist og ildsjæl, som også kan fungere som underviser og som vil hjælpe med at tage elementet til næste niveau. Det vil være en fordel, hvis du f.eks. er faglært på det tekniske område med kendskab til Cloud, Netværk, server, klient arkitektur gerne relateret til cyber området, eller har en professionsbachelor inden for softwareudvikling/ IT-sikkerhed. F.eks. tidligere erfaring som IT support/drift ansvarlig, help desk, bruger support, netværksarkitektur konfiguration og lignende, IH/IR/SOC erfaring/.
Ligeledes vil det være en fordel, hvis du har erfaring med, programmering, C++, Python, JAVA eller erfaring med anden kodning.
Erfaring med Linux/Unix, capture og mining af netværks trafik/protokoller, Capture The Flag (CTF) aktiviteter samt grundlæggende stor interesse i Cyber og teknologi på primære domæner. Desuden vil det være ønskeligt om du har erfaring fra telesektoren, netværket, mobil teknologi, kryptering, datainteraktion og frekvenser.
Det er essentielt at du har undervisningserfaring eller mod på at lære det, da vi udbyder Cyber kurser hvor der undervises alle personel grupper, Chefer, piloter, specialister, faglærte, administrativt og civilt personel.
Du skal i stillingen forvente nogen rejseaktivitet, da cyber kurserne gennemføres lokalt ved Flyvevåbnets Wings.
Stillingen henvender sig til primært til den tekniske profil, dog må der forventes væsentlige administrative opgaver forbundet med den daglige tjeneste samt kursus forberedelse og efterbehandling. Hjemmearbejde kan forhandles når der er kursusfri perioder.
Stillingen er indplaceret som en professionsbachelor eller oversergent, men vi modtager også gerne ansøgninger fra dig med kompetencer/interesse i Cyber domænet samt den erfarne og dygtige sergent, som med de rette kompetencer vil kunne ansættes i stillingen på en uddannelsesaftale.
Stillingen forventes at kunne besættes med en M212/M221 eller C200/C300 efter vurdering af de personlige kvalifikationer.
Ansættelsesvilkår:
Stillingen er en oversergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.
Stillingen kan besættes af en sergent med et godt udviklingspotentiale og som vurderes klar til udnævnelse eller klar til udnævnelse indenfor en kortere årrække. I så fald vil der blive taget stilling til udnævnelse i forbindelse med ansættelsen eller der vil blive udarbejdet en udviklingskontrakt der er målrettet gennemgang af den nødvendige kompetenceudvikling og/eller uddannelse, med henblik på senere udnævnelse.
Aflønning sker i henhold til stillingens lønniveau.
Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
Dit faste tjenestested vil være Karup.
KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte eskadrillechefen major John Roland Pedersen på tlf.: 2343 7950 eller via mail: OSW-OM-001@FIIN.DK.
Spørgsmål vedrørende løn- og ansættelsesvilkår kontakt HR-konsulent Jim Kilbæk på mail: FPS-JJK@MIL.DK
Ansøgningsfristen er 21. april 2025, vi forventer at gennemføre samtaler snarest herefter. Stillingen ønskes besat pr. d. 1. juni 2024 eller snarest muligt.
Om Operations Support Wing
Operations Support Wing (OSW) er hjemmehørende på Flyvestation Karup og er ansvarlig for opstilling af Flyvevåbnets (FLV) kapaciteter inden for Tactical Support, Air Base Support og Mission Support. Endvidere forestår OSW uddannelser i form af FLV Basisuddannelse, missionsforberedende uddannelse samt enkelte operationsstøtte-efteruddannelser.
Derudover leverer OSW administrativ støtte til FLV myndigheder via Flyvevåbnets Administrative Fællesskab (FAF), og endelig varetager chefen for OSW garnisonskommandantskabet for Flyvestation Karup og er i den forbindelse ansvarlig for bevogtningen og sikringen af flyvestationen i fred, krise og krig.