Har du styr på flere af Forsvarets kommunikationssystemer og vil du gerne være leder og arbejde på øverste niveau i Forsvaret i Karup? Så er muligheden her som leder af Forsvarskommandoens (FKO) Kommunikationscenter (COMMCEN) og Flåderadio Karup.
Om os
Stillingen er placeret i Operationsstaben (OPST) i Karup i Kommunikations- og Informationssystemsektionen (J6).
OPST J6 er inddelt således:
·Stabselement (Karup)
·COMMCEN og Flåderadio Karup
·J6 COMMCEN KBH (København)
FKO COMMCEN og Flåderadioen varetager funktionen som superbruger på X-Post2, som er Forsvarets primære klassificerede kommunikationssystem til afvikling af signaltrafik mellem militære og statslige myndigheder internt i Danmark, i ind- og udland samt med NATO og allierede partnere.
Flåderadioen varetager, på vegne af Søværnskommandoen, den maritime kommunikation med alle søværnets sejlende enheder i ind- og udland samt med NATO maritime enheder i nationalt dansk farvand.
I dagligdagen anvendes flere klassificerede systemer såsom BICES, REGNEM, NSWAN/DANSWAN og HEMNET. Læg dertil andre netværk og systemer til understøttelse af kommunikationen mellem myndigheder og operative enheder.
Om stillingen
Du referer til Chefen for J6 i Operationsstaben.
Du er daglig leder og står, i samarbejde med Næstkommanderende i COMMCEN og Flåderadioen, for den daglige ledelse og delegering af de mange arbejdsopgaver.
Du har det overordnede ansvar for administrationen og arbejdstidstilrettelæggelse ligesom du forventes at varetage den faglige og personlige udvikling af de 21 operatører / medarbejdere som indgår i kontinuerlig vagtturnus.
Du skal derudover, på Forsvarets vegne, fungere som X-Post2 koordinator i tæt samarbejde med SYSTEMATIC omkring den daglige drift af X-Post2.
Du skal ligeledes være kryptokustode for det tilstedeværende krypto-materiel ved dele af Forsvarskommandoen i Karup.
Ved behov indgår du i sagsbehandlingen ved Operationsstaben inden for dit ansvarsområde omhandlende COMMCEN og Flåderadioens virke.
Om dig
Du er allerede udnævnt chefsergent eller du er seniorsergent med et godt udviklingspotentiale.
Vi søger en dedikeret og fagligt velfunderet chefsergent med erfaring inden for føringsstøtteområdet / kommunikationsområdet.
Du har et godt kendskab til Forsvarets organisation i bred forstand suppleret med en god viden om Forsvarets klassificerede IT-systemer. Der vil således blive lagt vægt på din forståelse for tværgående nyttiggørelse og anvendelse af de klassificerede og operative IT-systemer i Forsvaret.
Du kan arbejde selvstændigt og struktureret og du er udadvendt af natur og evner at samarbejde på tværs af grader, enheder og myndigheder i Forsvaret samt øvrige styrelser under såvel Forsvarsministeriet såvel som andre ministerområder.
Du skal mundtligt og skriftligt kunne formulere og præsentere indholdet af tekniske-, og indimellem komplicerede forhold på en kort og forståelig facon, hvor du formår at fastholde essensen af budskabet. Du skal ligeledes kunne kommunikere forståeligt i skrift og tale på engelsk.
Du trives i en organisation med et uhøjtideligt arbejdsmiljø, uformel omgangstone og hvor der er højt til loftet. Du er god til, at planlægge din hverdag og få løst opgaverne under mottoet ”frihed under ansvar”.
Har du erfaring med kustodevirket vil det være en fordel i forhold til hurtigt at kunne fungere i stillingen.
Det er et krav, at ansøgere kan sikkerhedsgodkendes til YDERST HEMMELIGT og opretholde denne godkendelse gennem ansættelsesperioden.
Ansættelsesvilkår
Stillingen er en chefsergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.
Stillingen kan besættes af en seniorsergent med et godt udviklingspotentiale.
Hvis du ikke opfylder uddannelseskravet, kan du ansættes på en uddannelsesaftale, hvor du forpligter dig til at gennemføre og relevant uddannelseskrav. Aflønning sker i henhold til stillingens lønniveau. Udnævnelse til chefsergent kan finde sted, når uddannelseskrav og Forsvarets fysiske basiskrav er opfyldt, samt når du har en godkendt helbreds- og tandlægevurdering og honorerer de almene krav for udnævnelse.
Dit faste tjenestested vil være i Karup.
Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Chefen for J6 i Operationsstaben, oberstløjtnant, Jon M. Sørensen på telefon 51152833 eller mail fko-o-chj6@mil.dk
Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Birgit Dyrholm ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 91 71 eller mail FPS-BDY@MIL.DK.
Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
Ansøgningsfrist er 27. april 2025 og samtaler forventes afholdt umiddelbart efter. Stillingen er til besættelse 1. juni 2025.
Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.
FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed optimerer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Om Forsvarskommandoen
Forsvarskommandoen er Danmarks og Rigsfællesskabets øverste militære myndighed.
Forsvarskommandoen løser opgaverne under mottoet ”Værd at kæmpe for”, og vores primære ansvar er at udvikle, producere og indsætte de militære kapaciteter og enheder i nationale og internationale opgaver.
Forsvarskommandoen ledes af forsvarschefen, der samtidig er forsvarsministerens øverste militærfaglige rådgiver. Forsvarschefen har tillige ansvaret for den operative ledelse af de danske militære styrker. Forsvarskommandoen består af Forsvarsstaben og de fem kommandoer; Hærkommandoen, Søværnskommandoen, Flyverkommandoen, Specialoperationskommandoen og Arktisk Kommando.