Er du klar til at prøve dig selv af i en spændende stilling som presse- og informationsofficer ved Slesvigske Fodregiment? Du kommer til at arbejde med mange opgaver i et spændingsfelt mellem regimentets ledelse, forsvarets myndigheder, kommunen og andre civile virksomheder. Ud over presse- og informationsopgaven er du tillige stedfortræder for sektionschefen og løser en bred vifte af spændende opgaver.
OM OS
Slesvigske Fodregiment er i en rivende udvikling og skal fra 2026 opstille og uddanne både faste enheder og værnepligtsenheder. Herudover er regimentet ansvarlig for Hærens kamptjeneste og ansvarlig for Slesvigske Musikkorps.
Staben ved Slesvigske Fodregiment løser i fred, krise og krig mange forskellige opgaver for alle enheder i Haderslev Garnison. Staben består af Ledelseselementet, Personelsektionen (S1), Efterretningssektionen (S2), Operationssektionen (S3) og Logistiksektionen (S4). Hertil kommer S3 og S5, som er bemandet med reservister.
I Ledelsessektionen er vi samlingspunkt for en koordineret anvendelse og løsning af regimentets tværgående opgaveportefølje. Vi yder ligeledes ledelses- og sekretariatsstøtte for chefen og stabschefen ved Slesvigske Fodregiment. Foruden opgaver af drifts- og administrativ karakter løser sektionen opgaver i rammen af Slesvigske Fodregiments krise, konflikt og krigsstruktur.
Ledelsessektionen udgøres af seks personer en major, en kaptajn, to seniorsergenter og to kontorfunktionærer.
OM STILLINGEN
Opgaverne som presse- og informationsofficer er meget varierende, og omfatter alt fra at skrive opslag på sociale medier til sagsbehandling af større og komplekse sager ved regimentet. Så vi søger en stærk kommunikator og god projektleder.
Som stedfortræder og sagsbehandler vil du blive fagligt udfordret, og der vil være perioder med mange bolde i luften på samme tid, så du skal være god til at disponere din tid og planlægge frem.
Du har stor frihed under ansvar og har mulighed for at påvirke løsningen af dine opgaver i stort omfang. Der er mulighed for hjemmearbejde efter aftale med sektionschefen.
Hovedopgaverne er:
- Stedfortræder for sektionschefen.
- Ledelsesstøttende sagsbehandling på regimentsniveau.
- Presse og informationstjeneste med tilhørende kontakt ansvar
- Kontaktofficersopgaver samt indgå i regimentets kontaktofficer vagtroste.
- Koordinere besøgsopgaver på tværs af Forsvaret og civile myndigheder.
- Koordinere Ceremoniel og traditionsbærende opgaver.
- Ad hoc opgaver og støtte til Chef ledelsessektion
Stillingen giver gode muligheder for din videre karriere i Forsvaret.
OM DIG
Du er kaptajn/kaptajnløjtnant og du har operativ erfaring fra underafdelings- og gerne afdelingsniveauer.
erudover er det ønskeligt, at du har gjort tjeneste på højere niveau, og at du et godt kendskab til vilkårene ved Hærens enheder.
Vi lægger vægt på, at:
- Du har en professionel indstilling og er klar til at udvikle dig selv og sektionen.
- Du har helhedssyn, kan skabe resultater og du arbejder systematisk.
- Din kommunikation er klar og tydelig i såvel skrift som tale, og præget af evnen til at se en sag fra flere sider, men altid med ønsket om at få løst opgaven.
- Du er initiativrig, ansvarsbevidst og selvstændig.
- Du arbejder målrettet og struktureret, men kan hurtigt tilpasse dig skiftende situationer.
- Du kan arbejde med flere sideløbende opgaver, og hvor der ofte er korte tidsfrister.
- Dit livssyn er positivt, du har et godt humør og har let ved at skabe gode relationer.
- Du ønsker at bruge din erfaring til at gøre ”enheden” bedre.
Det er en stor fordel, hvis du har en pragmatisk og åben indstilling og er klar på, at du selv har en stor indflydelse på stillingens faktiske indhold.
ANSÆTTELSESVILKÅR
Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 4, som omfatter kaptajner og kaptajnløjtnanter.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.
Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
Dit faste tjenestested vil være i Haderslev.
Slesvigske Fodregiment har et tæt samarbejde med Haderslev Kommune.
Haderslev Kommune kan tilbyde tilflytterservice via kontakt til boligforeninger i Haderslev og omegn. Læs mere på www.boihaderslev.dk eller kontakt Haderslev Kommunes bosætningskonsulent Cathrine Mølgaard Andersen på telefon 2466 0312.
Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chef LESEK, Major Henning Dons på telefon 728 312 20.
Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Julie Kastoft-Christensen på telefon 3266 5722 eller mail FPS-JUK@mil.dk.
Ansøgningsfristen er 16. juni 2025, idet samtaler gennemføres i Haderslev eller på VTC i perioden uge 25, 26 og evt. uge 27.
Stillingen er til besættelse pr. 1. august 2025 eller snarest derefter.
Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.
Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
OM SLESVIGSKE FODREGIMENT
Slesvigske Fodregiment er et traditionsrigt sønderjysk regiment, som blev oprettet i 1778 og genoprettet i 2019. Regimentet er forankret i Sønderjylland og hjemmehørende på Haderslev Kaserne. Regimentet har igennem historien deltaget i mange krige og konflikter, og er blevet tildelt fanebånd for god indsats i Napoleonskrigene (1813-15), Treårskrigen (1848-50) og i kampene den 9. april 1940.
Slesvigske Fodregiment kommer fremadrettet til at bestå af Command Team, regimentsstab, TA KAMP og TI, en uddannelsesbataljon med værnepligtige, en forstærket opklaringseskadron samt Slesvigske Musikkorps (SMUK).
Chefen for Slesvigske Fodregiment er herunder Tjenestegrensinspektør for kamptjenesten i Hæren, og gennemfører sammen med øvrige Tjenestegrensinspektører inspektions- og kontaktbesøg ved alle enhedstyper på alle niveauer i Hæren.