KORT INTRODUKTION TIL ORGANISATIONEN
Fregatten ESBERN SNARE indgår i 2. Eskadre, Division 22, der bl.a. opstiller enheder til internationale maritime operationer. Division 22 har de seneste år været indsat i alsidige internationale og nationale operationer i Østersøen, Nordatlanten, og Guineabugten.
Som en af Søværnets kampenheder har vi stort fokus på de militære kernekompetencer og fokuserer meget på vores erfaringer fra Danish Sea And Readness Check (DANSARC) ved Royal Navy’s Fleet Operational Sea Training (FOST). Esbern Snare er pt. i gang med DANSARC.
ESBERN SNARE har i 2021-2022 været udsendt i Anti-pirateri missionen OPERATION MERIDIAN, hvor styrkebidraget bl.a. bestod af organisk helikopter og specialstyrkebidrag. I 2022 indgik ESBERN SNARE i nationalt og internationalt beredskab, og var i den sammenhæng også indsat i NATO styrke, samt ved NORDSTREAM hændelsen ved Bornholm. ESBERN SNARE har i 2023 deltaget ved NATO øvelser i Norge og Storbritannien. Skibet vil i de kommende år blive udstyret med nye sensorer og systemer med fokus på Anti-ubådskrigsførsel.
I 2024 gennemførte ESBERN SNARE hovedeftersyn (HE), og fortsætter i år med DANSARC, således at vi i 2026 vil være klar til indsættelse.
Kampinformationssektion er en ung sektion med et stort engagement. Alle er opgaveorienterede og der lægges vægt på personlig udvikling af hver enkelt medarbejder.
Du vil indgå i en skarp og engageret kampinformationssektion, med erfaringer fra Guineabugten, storstilede NATO øvelser, og samtidigt en sektion, der konstant udvikler sig.
Gennem dit arbejde, under overordnet ledelse af Leder Kampinformation (LEKI) og Operations Officeren (OPO), vil du være med til at opbygge og videreformidle situationsbilledet omkring skibet, og i samarbejde med en evt. flådestyrke.
Vi stiller krav til os selv, når det kommer til energi, ansvarsfølelse, egen læring og godt humør. Ligeledes lægges vægt på de traditioner og dyder, der er - og har været - i den Danske Flåde i århundrede. Vi er stolte af vores skib, og vi er stolte af vores sektion.
Vi har en stærk kultur ombord, der har rod i såvel søværnets traditioner, som en høj faglig stolthed. Vi sætter en ære i at tage ansvar for vores fælles projekt og løse de opgaver, som vi pålægges, så godt og omhyggeligt som det overhovedet er muligt. Vi er omstillingsparate og fleksible - vi gør os umage.
STILLINGEN INDEBÆRER
Du vil være ansvarlig, i samarbejde med øvrige KI befalingsmænd i KI Sektionen, for den daglige drift at operationsrummet ombord på fregatten ESBERN SNARE, herunder uddannelse og træning af sektions personale. Du er struktureret og opsøgende i din tilgang til opgaver og uddannelse.
Du er, over for Leder af kampinformationssektionen (LEKI) ansvarlig for at operationsrummet leverer billedopbygning på overfladen, under vandet, samt i luften ud til den maksimale afstand fra skibet, det er muligt med skibets sensorer.
Du vil være ansvarlig for et Warfare-speciale, hvad enten det er luft (AAW), overflade (ASuW) eller undervand (ASW), hvor du er Subject Matter Expert (SME) på dit fag. Under sejlads vil du også skulle varetage funktion som leder af vagthold (på vegne af LEKI), hvor opgaver og fokus bliver styret af dig. I højeste beredskab vil du lede et mindre team inden for en given Warfare, og fungere som direkte faglig rådgiver for denne Warfares TAO.
Du kan indgå skibets Air Controller (AC) team og sammen med skibets øvrige AC´er, udføre kontrol med luftfartøjer der anvendes som en del af skibets operationer.
Du vil være del af en sektion der ud over dig selv består af en Leder af Kampinformationssektionen (seniorsergent), en Kampinformationsbefalingsmand (oversergent), to Kampinformationsassistenter (sergent) samt 16 Kampinformationsgaster (konstabelgruppen).
Du vil derudover indgå i en tørn som vagtassistent i, og uden for basehavn, samt vagthavende befalingsmand i basehavn.
”Vi tilbyder”
Vi kan tilbyde et alsidigt job med faglige udfordringer, og mulighed for udvikling, både inden for kampinformationsfaget og personaleledelse. Vi lægger vægt på fortsat udvikling for den enkelte med kurser og efteruddannelse, hvor vi tager udgangspunkt i din baggrund og dine fremtidige ønsker.
Vi forventer derfor:
Du har den fornødne gennemslagskraft, de fornødne ledelsesmæssige og faglige kompetencer til at være en ansvarsfuld og dynamisk drivkraft i operationsrummet.
Det er vigtigt, at du har fokus på at skabe et godt samarbejde, og evner at løse forskellige opgaver inden for et kort tidsrum. Vi forventer, at du gerne vil tilegne dig nye kompetencer, da uddannelse og udvikling har et stort fokus hos os.
Du skal være i stand til at indgå som den fagligt kompetente kampinformationsbefalingsmand, der leder og vejleder en sektion bestående af unge konstabler og sergenter. Der stilles krav til omstillingsparathed og fleksibilitet i forhold til både din egen og resten af sektionens tjeneste.
Besidder du disse evner, vil du passe godt ind i organisationen.
Vi søger følgende kvalifikationer:
Grundlæggende sergentuddannelse.
At du har gennemført TAC012 – Fagkursus KI.
At du har status som Air Controller minimum Ungraded (NT) eller bestået AC optagelsesprøven
At du har gennemført Wader kurset
At du har erfaring med sonar og ASW
At du er har erfaring med C-FLEX fra sejlende tjeneste.
At du har gennemhørt VBC – HARPOON BATTERILEDER
Sejladserfaring fra DIV 21/22
Er du erfaren MOKS KI i Søværnet og opfylder nogle af kvalifikationerne og har en bestået GSU afprøvning, opfordres du til at søge stillingen alligevel. Hvis du er den rette kandidat, kan en uddannelsesaftale og udviklingskontrakt udarbejdes med henblik på, at du tillægges de rette kompetencer til at kunne bestride stillingen fuldt ud.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en sergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Personelkommandoen, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.
Dit faste tjenestested vil være i Frederikshavn.
Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du har uddybende spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte LEKI SSG Anders T. Bjørn på tlf. +45 30 16 94 80 / +45 30 16 94 76 eller e-mail 2E-ESSN-LEKI@FIIN.DK.
Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Birgit Dyrholm ved Personelkommandoen på telefon 72 81 91 71 eller mail FPS-BDY@MIL.DK.
Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
Ansøgningsfrist er 29. juni 2025 og samtaler forventes afholdt den 10. juli 2025. Stillingen er til besættelse 1. august 2025.
Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.
FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed optimerer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Om 2. Eskadre (2 ESK)
2. Eskadre er den primære leverandør af Danmarks sømilitære kampevne. Eskadren løser opgaver i danske farvande, regionalt og globalt.
Opgaverne spænder bredt fra støtte til politiet, bidrag ved humanitære operationer, træning af samarbejdspartnere til indsættelse i krigsmæssige operationer.
2. Eskadre består af moderne højteknologiske luftforsvarsfregatter og antiubådsfregatter samt Subsurface & Seabed Warfare Division (SSW) der samordner Søværnets Dykkertjeneste og minerydningsenheden Mine Counter Measures Denmark, så Forsvarets undervandskapaciteter kan leveres koordineret og effektivt. 2. Eskadre arbejder kontinuerligt for at være en god og attraktiv arbejdsplads, og vores opgave som styrkeproducent er, at få det komplekse samspil mellem besætninger og en avanceret teknologi til at yde optimalt for at kunne løse Søværnets opgave: At sikre Danmarks interesser fra havet – med magt om nødvendigt.
|