Forsvarsakademiet
Militær Analytiker ved Forsvarsakademiet i København

Bliv en del af frontlinjen for militær teknologi og cyberspace på Forsvarsakademiet

Er du optaget af, hvordan cyberspace påvirker moderne krigsførelse? Har du lyst til at forme fremtidens militære ledere og bidrage med viden og analyse inden for et hurtigt udviklende område?

Institut for Militær Teknologi søger en engageret og nysgerrig militær analytiker med interesse for cyberspaceoperationer. Du bliver en del af et ambitiøst og samarbejdende team, hvor du kan sætte dine kompetencer i spil og udvikle dig fagligt i spændingsfeltet mellem teknologi, militær doktrin og uddannelse.

 

Om os

Institut for Militær Teknologi (IMT) arbejder for at ruste Forsvarets beslutningstagere til at forstå og anvende teknologiske muligheder og håndtere de risici, der følger med. Vi forsker, underviser og rådgiver om teknologiens betydning for militære operationer – med særligt fokus på cyberspace.

Vi er et tværfagligt miljø med både militære og civile medarbejdere. Vi samarbejder tæt med Forsvarsakademiets øvrige institutter, nationale og internationale forskningsmiljøer, cyberaktører og forsvarsindustrien. Det giver os et bredt fagligt perspektiv og gode muligheder for videndeling.

Instituttet er i vækst – og det betyder også, at du får mulighed for at bidrage til udviklingen og være med til at forme nye uddannelsestilbud, doktriner og metoder, der afspejler teknologiens hastige udvikling.

 

Om stillingen

Som militær analytiker bliver du nøgleperson på cyberspaceområdet og medansvarlig for at udvikle, koordinere og gennemføre undervisning inden for militære cyberspaceoperationer. Du vil blandt andet:

  • Organisere udviklingen og gennemførelsen af cyberrelaterede undervisningsforløb og projekter
  • Deltage i udvikling og implementering af nationale og NATO-doktriner
  • Udgive forskningsbaserede artikler i samarbejde med kolleger og bidrage til at omsætte viden til praksis
  • Rådgive og vejlede studerende, herunder på afsluttende projekter
  • Indgå i instituttets samarbejder på tværs af Forsvarsakademiet, Forsvaret og eksterne aktører

Stillingen giver dig mulighed for både faglig fordybelse og tværgående samarbejde. Du får en varieret hverdag, hvor undervisning, udvikling, forskning og netværksarbejde går hånd i hånd. Vi tilrettelægger opgaverne i forhold til dine faglige styrker og ambitioner.

Du vil få fast tjenestested i København på Svanemøllens Kaserne. Der kan forekomme rejseaktivitet i ind- og udland i forbindelse med konferencer og samarbejdsprojekter. Stillingen rummer stor fleksibilitet og gode rammer for balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

 

Om dig

Vi leder efter en officer, der:

  • Har en Master i Militære Studier eller anden relevant akademisk baggrund
  • Har viden og erfaring med militære operationer, fx fra operative eller taktiske stabe
  • Har interesse for – og gerne erfaring med – cyberdomænet, militære doktriner og teknologisk udvikling
  • Har gode samarbejdsevner, formidlingsevner og er tryg ved at undervise og vejlede
  • Kan arbejde selvstændigt og struktureret – og samtidig indgå aktivt i tværfaglige fællesskaber
  • Har en grundlæggende forståelse for kommunikations- og informationsteknologi eller motivation for at tilegne sig det

Du er nysgerrig, ansvarlig og motiveret for at bidrage til Forsvarets faglige udvikling. Du trives i samspillet mellem forskning, praksis og uddannelse – og du ønsker at medvirke til, hvordan vi tænker cyberspace som en del af det moderne militære virke.

 

Er du kaptajn og i gang med Master i Militære Studier, kan stillingen eventuelt tilgås på en uddannelsesaftale og i perioden frem til en eventuel udnævnelse i stillingen, bestride stillingen som funktion i højere stilling

 

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

 

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

 

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

 

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

 

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte instituttets chef oberstløjtnant Thomas Galasz Nielsen, på telefon 4170 3747 eller mail thni@fak.dk

 

Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-Konsulent kaptajn Thomas Søren Eskebjerg Krog, Personelkommandoen på telefon 7281 9159 eller mail fps-tse@mil.dk.

 

Ansøgningsfristen er den 23. juni og samtaler forventes afholdt umiddelbart herefter. Stillingen er ledig til besættelse den 1. juli 2025. Ansættelsesdatoen vil blive endeligt koordineret i samarbejde med afgivende chef.

 

Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.

 

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

 

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem diversitet og nytænkning. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

 

Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.Forsvaret.dk

Om Forsvarsakademiet
Forsvarsakademiet (FAK) bidrager til Forsvarets opgaveløsning ved at levere relevante og tidssvarende uddannelser samt forskning og rådgivning til Forsvarets medarbejdere og myndigheder. Dertil støtter FAK koncernen med kursusadministration samt vejledning i pædagogik og digitale læringsformer. 
FAK består af tjenestesteder i henholdsvis København, Varde, Slagelse, Karup og Frederikshavn og udbyder grund- og videreuddannelserne, herunder sergent- og officersuddannelser, inkl. sprogofficersuddannelsen, Den Militære Akademiuddannelse samt Master i Militære Studier. Derudover udbyder FAK en lang række efteruddannelser, der bidrager til, at Forsvarets medarbejdere og reserven kan løse deres opgaver effektivt og professionelt gennem hele karrieren.
FAK gennemfører forskning og udvikling indenfor de tre militære kerneområder; militære operationer, militær strategi og militær ledelse samt tilknyttede områder som krigshistorie, kulturforståelse og militær teknologi. FAK indgår i samarbejder med både danske og udenlandske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og bidrager til udvikling af NATO's doktriner og forskningsprojekter. Vidensproduktionen understøtter uddannelserne, men anvendes og formidles også bredt til gavn for Forsvaret, nationale og internationale samarbejdspartnere samt samfundet som helhed. Læs mere på fak.dk.

Fakta

Application due
23-06-2025

Start date
01-07-2025

Work hours
37

Position category


Position type
Militære stillinger

Workplace
København by

Workplace


Contact
 
 
 
 
Share/Print