Systemansvarlig chefsergent med bred IT-teknisk erfaring
Kunne du tænke dig at indgå i et team af dygtige og motiverede it-specialister i et dynamisk og spændende miljø med fingeren på pulsen i relation til Forsvarets operationer og missioner? Er du stærk i teknisk systemforståelse og vant til at tage ejerskab for driften af komplekse løsninger? Har du erfaring med at arbejde i miljøer, hvor vekselvirkningen mellem udviklings- og driftsaktiviteter (DevOps) er en integreret del af hverdagen? Så er du måske den nye systemansvarlige, vi søger ved CIS operationscentret i 3. CIS Operationsstøttebataljon ved Føringsstøtteregimentet.
Om bataljonen
3 CIS Operationsstøttebataljon indgår i Føringsstøtteregimentet i Fredericia. Bataljonen indeholder fem sektioner, heriblandt CIS Operationscenteret hvorfra bataljonen yder 2nd og delvist 3rdline IT-driftsstøtte, til de tre andre bataljoner i Føringsstøtteregimentet.
Derudover indeholder bataljonen en sektion (Akkrediterings- og Operativ Systemudviklingssektion) der bl.a. sikrer interoperabilitet med øvrige nationers IT-systemer, herunder overvåger trafikken på enhanced Forward Presence Missions netværket, som CIS Operationscenteret har ansvaret for. Endvidere en sektion, der understøtter al satellitbaseret kommunikation mellem enheder, herunder Søværnets fartøjer, og Danmark. En sektion der rekvirerer og fordeler alle frekvenser til hele Forsvaret og endelig en sektion, der dels uddanner cyberværnepligtige og dels udvikler digitalt understøttet undervisningsmaterialer også til hele Forsvaret.
Om CIS Operationscenteret
CIS Operationscenteret er teknisk ansvarlig for driften af stort set alle operative netværksløsninger til støtte for Forsvarets øvelser, operationer og missioner. I den forbindelse støtter CIS Operationscenteret både nationalt og internationalt.
CIS Operationscenteret består af et ledelseselement, et serverelement, et netværkselement og et CIS-materielelement, der alle samarbejder for at yde den bedst mulige service til de operative brugere.
Der arbejdes ofte autonomt med specielle opgaver og arbejdstempoet kan være højt for at kunne være klar inden brugerne starter aktiviteter, eller hvis der pludseligt opstår problemer på de operative net. Arbejdet vil derfor være både afvekslende og til tider også uforudsigeligt.
Om dig
Du er chefsergent eller seniorsergent, der er egnet til udnævnelse. Du forventes at have et godt soldatermæssigt uddannelsesniveau, idet jobbet til tider kræver deltagelse i øvelser, arbejdshold, international tjeneste og lignende. Du er uddannet IT-teknikker eller har et ønske om at indgå i et uddannelsesforløb for at blive IT-teknikker.
Du skal have en operativ forståelse, således du forstår brugernes funktionsvilkår og behov i forbindelse med deres opgaveløsning og derved kunne støtte brugeren med netop den løsning, der er nødvendig. Du skal endvidere kunne sikkerhedsgodkendes til CTS.
Du skal virke som leder, sagsbehandler og problemknuser. Du har ikke direkte personaleansvar, men som leder kan du analysere tekniske problemstillinger, samle teams i matrixorganisation og få ting til at ske – og derved udøver du ledelse af teams med ofte mangeartede samtidige opgaver. Du holder derfor mange bolde i luften, og prioriterer disse i forhold til de operative krav og væsentlighed.
Du koordinerer ønsket effekt med støttede operative enheder og omsætter effekten til IT-løsninger i koordination med sektionens tekniske elementer og øvrige IT-leverandører, såvel nationalt som internationalt. Du har derfor et indgående kendskab til både NATO og Forsvarets IT-landskab, og teknisk viden fra systemniveau og evnen til at se muligheder og begrænsninger i hardware og software.
Vi søger således en systemansvarlig, som:
- Har solid erfaring med systemdrift i lukkede miljøer.
- Har kendskab til DevOps-principperne og forstår samspillet mellem udvikling og drift.
- Trives med at tage ansvar, skabe overblik og sikre fremdrift.
- Kommunikerer klart og samarbejder naturligt på tværs af fagligheder.
Du bliver derfor en nøgleperson i vores arbejde med at balancere stabil drift og agil udvikling – og en vigtig stemme i den tekniske videreudvikling af vores løsninger.
ANSÆTTELSESVILKÅR
Stillingen er en chefsergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.
Stillingen kan besættes af en i seniorsergent med et godt udviklingspotentiale. Hvis du ikke opfylder uddannelseskravet, kan du ansættes på en uddannelsesaftale, hvor du forpligter dig til at gennemføre og relevant uddannelseskrav. Aflønning sker i henhold til stillingens lønniveau. Udnævnelse til chefsergentl kan finde sted, når uddannelseskrav og Forsvarets fysiske basiskrav er opfyldt, samt når du har en godkendt helbreds- og tandlægevurdering og honorer de almene krav for udnævnelse.
Dit faste tjenestested vil være i Fredericia.
Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed optimerer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte chefen for 3 CIS Operationsstøttebataljon OL Thomas Blomberg på mail: FSR-3B-CH@mil.dk eller telefon 40 12 22 57.
Alternativt regimentsbefalingsmand CSG Morten Holmgaard på mail: FSR-RBM@mil.dk eller tlf. 72 82 60 10.
Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Mette Sihm ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse mail FPS-MES@MIL.DK.
Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
Ansøgningsfrist er den 15. juni 2025 og samtaler forventes afholdt umiddelbart herefter.
Stillingen er til besættelse 1. august 2025.
Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.
FOKUS og referencer kan medsendes.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Om Føringsstøtteregimentet
Regimentet er en værnsfælles myndighed underlagt Hærkommandoen. Regimentet og dets enheder leverer føringsstøtte efter anmodning. Føringsstøtte dækker over hovedkvarters- (HQ) og Communication and Information Systems (CIS). Føringsstøtteregimentet leverer operativ føringsstøtte til Hæren, Flyvevåbnet, Søværnet, Specialoperationskommandoen og Arktisk Kommando i både nationale, internationale og multinationale operationer.
Derudover indgår Deployable Communication and Information Systems Module (DCM) i 1st NATO Signal Battalion og løser CIS-opgaver under NATO indsættelser.
En række af regimentets enheder indgår i beredskab og leverer situationsbestemt støtte til det nationale beredskab. Derudover gennemfører regimentet Hærens Basisuddannelse og Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse samt fungerer som kompetencecenter for fjernundervisning i Hæren.