Tech og Innovation

BI-udvikler med fokus på værdiskabelse via data

Energibranchen er i stor forandring, og den grønne omstilling står øverst på dagsordenen i Energinet. For at vi kan nå i mål med de danske klimamål, er det altafgørende, at vi kan skabe det bedst mulige fundament baseret på brugen af data i alle dele af organisationen. Det kræver viden, nytænkning og innovation, og lige netop det, håber vi på, at du kan bidrage til som vores nye BI-udvikler.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt mellem at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Velkommen til Data Delivery Core

Vi er et energisk team med vokseværk, der hører til i centeret Data & Analytics. Vores primære ansvarsområde er værdikæden fra data til rapportering. Vi omsætter ønsker og behov for Energinets selskaber til intuitive løsninger. Hverdagen kendetegnes af høj faglighed og godt samarbejde, hvor er plads til grin, grundighed og gode sparringssessioner. Vi motiveres af at levere løsninger, der gør en forskel og at spille både hinanden og vores kunder gode.

Vi har lavet en rapport, der viser lidt om, hvem vi er.

Teamet lykkes, når vi sammen:

 • Taler med vores kunder om løsninger
 • Skitserer en mock-up og udvikler intuitive visualiseringer
 • Bygger datamodeller, laver measures og transformerer data i Power BI
 • Bruger data til at fortælle historier
 • Udvikler rapportering på tværs af Energinet
 • Opkvalificerer brugere og kolleger i hele Energinet i brugen af Power BI
 • Sikrer driften gennem support og bug fixes
 • Samarbejder og videns deler med teamet

Jobbets ansvarsområder og opgaver  

Du bliver sparringspartner for forretningen, så vi løbende får afklaret deres dataanalysebehov og sikrer feedback til kvalitetssikring af løsningerne. Vi arbejder i et Azure set-up, hvor Power BI, SQL Management Studio og Tabular Editor som udgangspunkt bliver dine primære værktøjer. Teamet har i fællesskab færdigheder indenfor Databricks, Azure Data Factory, SAP CDS-views, GitHub, Synapse, T-SQL, R, Python og meget mere. Fremtiden byder sikkert på Microsoft Fabric og andre spændende værktøjer, der kan bidrage til, at vi får sat strøm på vores grønne datadrevne agenda. 

Du kommer blandt andet til at arbejde med: 

 • Oprettelse og vedligeholdelse af Power BI-rapporter og dashboards
 • Forståelse af forretningens behov for data, analyse og rapportering
 • Arbejde med data sourcing og data prep for at sikre data flow til Power BI
 • Integrere Power BI-rapporter og dashboards med andre Microsoft-systemer
 • At sikre datakvalitet og nøjagtighed ved at teste og validere data
 • Finjustere rapporter og dashboards for sikre den gode brugeroplevelse

Kreativ og brugerorienteret profil

Du har en relevant uddannelse eller tilsvarende relevant erfaring og er klar til at tage næste skridt i din karriere. Vi forventer, at du ligesom os er motiveret af data, og kan sætte flueben ud for minimum ét af disse kriterier:

 • Du kan bygge intuitive BI-løsninger
 • Du har erfaring med at modellere kuber eller marter

Som person er du imødekommende og samarbejdsorienteret, og du har altid fokus på brugeren og brugervenlighed i dine løsninger. Du tænker innovativt og formår at formidle dine ideer til slutbrugeren. Derudover forstår du at navigere i et agilt miljø, hvor der er fart på, og hvor vi, som et samlet team, fokuserer på at opnå vores mål.

Ansøgning og kontakt

Send dit cv via linket ”ansøg om job” snarest muligt og senest 7. marts 2024. Vi holder samtaler løbende og tillader os at lukke rekrutteringen før ansøgningsfristen, hvis vi finder de rette kandidater inden da. Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte Agile People Leader, Lars Orbesen på telefon 5139 3342 eller Product Owner Henrik Skov Uldall på telefon 4117 5969. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Særlige forhold: Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

 

Energinet Tech og Innovation er en ny enhed i Energinet der understøtter den samlede koncern med Innovation, Digitalisering, IT-udvikling og -drift. Enheden er en strategisk partner, der understøtter den tværgående udvikling i alle Energinets datterselskaber ved at tilvejebringe de teknologiske løsninger der understøtter Energinets kerneopgave om levering af el og gas til samfundet. Løsninger indenfor Tech og Innovation er blevet en grundlæggende forudsætning for at løse fremtidens opgaver i forbindelse med den grønne omstilling. Derfor arbejder Tech og Innovation ud fra tre grundlæggende forudsætninger; Styr på kerneopgaven, klar til grøn omstilling og strategisk samarbejdspartner. Tech og Innovation er organiseret efter agile principper – vi arbejder i mindre teams og samarbejder på tværs om at skabe de bedste løsninger for vores organisation. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

 

Se film om Energinet.

Work hours

Workplace
Fredericia
Contact
Lars Orbesen 
Agile People Leader
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
Application due
07-03-2024Follow us
Share/Print