DataHub

Platform Engineer med fokus på Developer Experience

Få muligheden for dagligt at skabe og udvikle nye ideer. Som Platform Engineer i DataHub-selskabets platform-team kan du se frem til at samarbejde og sparre med dygtige kolleger i et miljø, hvor vi arbejder med den nyeste teknologistak og best practices i softwareindustrien.

”Vores mål er at skabe en fed platform, som vores kolleger elsker at bruge, samtidigt med at den er state-of-art og teknisk sund,” fortæller Senior Manager Anders Lonnebjerg.

Nyeste teknologi – ingen legacy

På kontoret i Fredericia bliver du en del af team Ratatosk, som leverer en Kubernetes-løsning, der understøtter Cloudnative-produkterne ElOverblik* og EnergiOprindelse**.

Vi er tre softwareudviklere på teamet, som arbejder fuldt agilt i sprint af 14 dages varighed og har vores egen Product Owner og Scrum Master. Teamets primære ansvar er at bygge en helt ny platform, som produktteams kan benytte til at bygge forretningslogik ovenpå.

”På teamet er vi meget bevidste om værdien af gode faglige diskussioner og holder ikke vores mening tilbage. Vi er til tider uenige, men finder altid fælles fodslag om den bedste løsning. Vi har det supersjovt sammen,” pointerer DevOps-udvikler Asbjørn Frydensberg.

Du kan se frem til følgende ansvarsområder og opgaver:

 • Opsætning af Helm-pakker samt tilpasning til de forskellige miljøer
 • Opsætning og tilpasning af Yaml-manifestfiler
 • Udvikling og implementering af CI/CD-pipelines i GitHub
 • Rådgivning og support af vores produktteams, herunder teknisk sparring og best practice omkring it-arkitektur

Samarbejdsvant softwareudvikler med platformserfaring

Vi søger en erfaren softwareudvikler med it-relevant uddannelse på datamatiker-, bachelor- eller kandidatniveau. Dertil har du gerne mindst 5 års udviklingserfaring, heraf 2 år med Kubernetes, Azure AKS samt Platform Engineering. Du arbejder godt i et agilt setup og har erfaring med:

 • Infrastructure as code
 • Flere af følgende teknologier: ArgoCD, Docker, Helm, Kustomize, Gitops, Bash, Observability (Prometheus stack og Open telementry)
 • Cloud - gerne Azure
 • CI/CD pipelines-udvikling og -vedligehold (vi anvender GitHub actions)
 • It-sikkerhed - gerne kendskab til zero-trust arkitektur

Har du desuden erfaring med eller kendskab til en eller flere af nedenstående, er det er stort plus:

 • Disaster recovery
 • C# og .Net
 • Messaging
 • Compliance

Dit mindset er kendetegnet ved, at du gerne vil lære fra dig og spille udviklerne på produktteams endnu bedre – og du har fokus på at udarbejde dokumentation for at skabe self-service til vores teams. Du trives i et bredt samarbejde, hvor mange parter er involveret i det, du laver – og du har altid kvalitet og sikkerhed for øje.

”Jeg lægger vægt på, at du som person er nysgerrig og eksperimenterende, samtidig med at du motiveres af at arbejde i et platformteam, hvor du stolt leverer og servicerer et kvalitetsprodukt, der skaber de bedste betingelser for udviklerne,” uddyber Anders Lonnebjerg.

Vil du være med til at gøre en forskel sammen med os?

Så ser vi frem til at modtage dit motiverede CV hurtigst muligt. Vi inviterer til samtale løbende, så send det til os allerede i dag. Vi holder 1. samtale online og 2. samtale i Fredericia.

Er du nysgerrig på din kommende leder, eller har du spørgsmål til jobbet? Se nærmere på LinkedIn eller ring til Anders Lonnebjerg på tlf. 2159 8009.

Du bliver en del af Energinet Datahub A/S, der er elmarkedets uvildige facilitator af konkurrence, innovation og grønne services med afsæt i Danmarks eneste nationale datasæt om forbrug og produktion. Selskabet driver og udvikler en række IT-services, herunder DataHub-systemet, Eloverblik og EnergiOprindelse.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

* ElOverblik giver elforbrugeren adgang til forbrugs- og produktionsdata fra egen elmåler via hjemmesiden eloverblik.dk eller API’er. Løsningen benyttes af flere hundrede tredjeparter, som tilbyder en lang række services, som fx. energi-apps og rådgivning om energiforbedringer.

** EnergiOprindelse sætter fokus på den grønne strøm og er en ny, moderne platform, der skal løse en stor udfordring i elmarkedet ved at matche forbrug af strøm med produceret grøn strøm. Platformen er startet i Danmark, men ambitionen er, at det bliver et europæisk system.
 

Work hours

Workplace
Fredericia
Contact
Anders Lonnebjerg 
Senior Manager
contacticon +45 2159 8009
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
Application due
Follow us
Share/Print