DataHub

Softwaretester til DataHub

I Energinet DataHub arbejder vi med at understøtte den grønne omstilling digitalt – vi er i gang med at udvikle det nye DataHub-system og services, som skal understøtte den grønne omstilling af energisystemet.  Derfor er det vigtigt for os at arbejde med de nyeste teknologier og den bedste sikkerhed. Er du en detaljeorienteret softwaretester, kan du blive en del af vores udviklingsteams og QA-guild, som arbejder på tværs af selskabet med at implementere vores teststrategi.  

”Jeg lægger vægt på, at vi skaber resultater i fællesskab og at vi spiller hinanden gode. Du bidrager med formidling og implementering af teststrategien og sikrer høj kvalitet i det udviklede software i teamet og på tværs af selskabet” fortæller Senior Manager Anette Bønding

Bliv del af vores fire produktteams, som udvikler DataHub systemet

Vi skal bygge et system, som skal bære elmarkedet ind i en grøn tidsalder, og derfor søger vi en kollega, der har erfaring med at kvalitetssikre og teste software.

DataHub-systemet indhenter data fra elsystemet og stiller det til rådighed for elmarkedet, forbrugeren og i anonymiseret form også for forskning og lignende. Det er altså her, grundlaget for vores databaserede udvikling af energisystemet dannes.

Systemet sender milliarder af oplysninger om elforbrug og -priser samt datakommunikation mellem aktører i det danske elmarkedet – og det skal det i endnu højere grad kunne leve op til i fremtiden, så man kan blive ved med at udvikle teknologier og services i elmarkedet. Det er en vigtig dagsorden, og en dagsorden under tidspres.

Vil du gå foran og sikre høj kvalitet?

Med sikkert øje for den gode brugeroplevelse arbejder du tæt sammen med teamets udviklere og forretningskonsulent for at sikre, at produktet og applikationer har høj kvalitet. Din primære opgave er at være forretningens/brugerens talerør samt opdage fejl og tekniske problemer, før de når ud til brugeren.

Det gør du ved at:

 • Bruge din dybe forståelse af kvalitetssikring til at tage ansvar for og facilitere initiativer, der drejer sig om at
  • Udfærdige acceptkriterier
  • Implementere og definere risikobaseret og automatiseret test, som dagligt afvikler end-to-end test
  • Implementere og sikre tidlig test, herunder kvalitetssikre vores koncepter og use cases i refinement-fasen samt definere risikoprofilen ud fra testkvadranten og herfra bygge testen op
  • Udarbejde test cases og udføre test, herunder load-, end-to-end-, brugeraccept- og performancetest samt håndtere incidents.
 • Sætte fokus på den gode brugeroplevelse
  • Sikre god brugervejledning samt forståelige fejlbeskeder
  • Sikre god systemdokumentation
 • Bidrage til at opretholde høje standarder for vores it-systemer samt fremme optimering af kvalitetssikringsprocesser og brugervejledninger i samarbejde med QA-guildet

Erfaring som softwaretester og kendskab til agile metoder

Du har minimum 3 års erfaring som softwaretester fra en lignende rolle, hvor du har arbejdet med risikobaseret test og testautomatisering. Certificering inden for softwaretestning som ISTQB eller CSTE og solidt kendskab til softwareudviklingslivscyklusser og agile metoder står højt på ønskelisten. Det samme gør erfaring med store datamængder og test af såvel API som brugergrænseflade samt forståelse for QA-metodikker, -værktøjer og -processer indenfor softwareudvikling.

På det personlige plan er du kendetegnet ved solide færdigheder i kommunikation og teamwork samt motivation for at være bindeled mellem forretning og IT. Du har en god evne til at skabe overblik, gå i detaljen, dokumentere og fejlfinde – og du er entusiastisk omkring kvalitet og test. Samtidig er du nysgerrig på at forbedre og forny, og din tilgang til opgaver er analytisk og vedholdende.

Vil du være med til at gøre en forskel sammen med os?

Så glæder vi os til at modtage dit motiverede CV hurtigst muligt. Vi inviterer til samtale løbende, så send det til os allerede i dag. Vi holder 1. samtale online og 2. samtale i Fredericia.
Er du nysgerrig på din kommende leder eller har du spørgsmål til jobbet? Se nærmere på LinkedIn eller ring til Senior Manager Anette Bønding på tlf. 5132 2159.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

Du bliver en del af Energinet Datahub A/S, der er elmarkedets uvildige facilitator af konkurrence, innovation og grønne services med afsæt i Danmarks eneste nationale datasæt om forbrug og produktion. Selskabet driver og udvikler en række IT-services, herunder DataHub-systemet, Eloverblik og EnergiOprindelse.

Work hours

Workplace
Fredericia
Contact
Anette Bønding 
Senior Manager
contacticon +45 5132 2159
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
Application due
Follow us
Share/Print