Systemansvar

Product Owner til innovative digitale løsninger til styring af elnettet

Vær med til at forme digitale løsninger, der skaber fremtiden for vedvarende energi i vores elnet.

Integration af stadig mere vedvarende energi i elsystemet kræver udvikling af nye og eksisterende digitale løsninger, som skal understøtte kontrolcenteret med at overvåge, drifte og balancere elsystemet. Som vores nye Product Owner arbejder du i hjertet af det danske elsystem og er med til at sørge for, at vi altid har strøm i stikkontakten, samtidig med at vi understøtter målet om 100% strøm fra vedvarende energi inden 2030.

Ansvar for produktområde og tæt dialog med interessenter

Du får ansvaret for et specifikt produktområde og dets systemer og arbejder tæt sammen med udviklingsteamet for at levere effektive løsninger til vores kontrolcenter. En vigtig del af din rolle er at håndtere interessenter, hvor du sikrer en dyb forståelse af deres behov. Du får også ansvar i at opbygge backloggen og prioritere teamets aktiviteter, samtidig med at du opbygger og opretholder en dybdegående viden om dit domæne.

Vi bruger Scrum som udviklingsmetode og SAFe til at skalere på tværs – og vores agile produktteams er en del af ART’en ”Grid Operations”, hvis vision er at skabe en digital verden, der understøtter kontrolcentret i at drifte et fluktuerende elsystemet baseret på 100% vedvarende energi. Vores teams arbejder under princippet ”You build it, you own it”, hvilket betyder, at de både drifter og udvikler de løsninger, som de er ansvarlig for.

Du er med til at skabe fremtidens digitale løsninger til, hvordan vi styrer elnettet

I denne spændende rolle som Product Owner bliver du en del af et dedikeret team, som arbejder på at optimere styringen og overvågningen af elnettet. Teamet udvikler løsninger og processer, der giver kontrolcentret et realtidsbillede af den aktuelle eltekniske situation i elnettet. Dette forbedrer kontrolcentrets evne til at reagere på situationer i et energisystem, der er baseret på vedvarende energi.

Dit og teamets opgave er med til at sikre, at der altid er tilstrækkelig kapacitet i ledningerne til at håndtere behov for yderligere strøm i tilfælde af nødsituationer. Målet er at give kontrolcentret et præcist og opdateret overblik over elnettets tilstand, hvilket resulterer i en mere effektiv og sikker styring af elnettet. Ved at give kontrolcentret en dybere indsigt i elnettets situation – her og nu – kan vi opnå større stabilitet i strømforsyningen samt økonomiske besparelser gennem mere effektiv brug af infrastrukturen.

Erfaren product owner med erfaring fra lignende rolle

Vi forestiller os, at du besidder så mange af følgende kvalifikationer som muligt:

  • Du har erfaring som Product Owner og har prøvet at arbejde i en agil organisation
  • Du kan omsætte brugernes krav til implementérbare opgaver til udviklingsteamet
  • Du er fagligt stolt, nysgerrig og fokuseret på at levere værdi til kunden i tæt samarbejde med teamet og andre gode kolleger
  • Du er dygtig i mundtlig og skriftlig kommunikation, både på dansk og engelsk.  

Eftersom de applikationer, du arbejder med, kræver forståelse af elnettet, er det en fordel, hvis du har en grundlæggende viden om elnettet. Men det er bestemt ikke et krav, så længe du har vilje og engagement til at lære det nødvendige. Vi sikrer, at du får den relevante domæneviden, der skal til for at lykkes i din rolle. Derfor vurderes det positivt, men ikke et krav, hvis du:

  • er uddannet energi- eller stærkstrømsingeniør
  • har erfaring fra distributions- eller transmissionsverdenen
  • har erfaring med netberegninger

Som person er du relationsskabende, hurtigtopfattende, positiv, og løsningsorienteret på både operationelt og strategisk niveau. Du arbejder struktureret, er god til at planlægge, koordinere og håndtere flere opgaver sideløbende. Du bringer opgaver til afslutning med en dyb følelse af ansvarlighed.

Særlige forhold: Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.

Vil du være med til at gøre en forskel sammen med os?

Så ser vi frem til at modtage dit motiverede CV. Vi inviterer til samtale løbende, så send det gerne til os allerede i dag. Vi holder 1. samtale online og 2. samtale i Fredericia.

Er du nysgerrig på din kommende leder, eller har du spørgsmål til jobbet? Se nærmere på LinkedIn eller ring til Irma Nezirevic på tlf. 2036 3179.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

 

Du bliver en del af Energinet Systemansvar, hvis kerneopgaver er at indpasse vedvarende energi, sikre lige adgang til nettene, udvikle markedsdesign, overvåge og balancere transmissionsnettet og at varetage forsyningssikkerheden i Danmark.

Work hours

Workplace
Fredericia
Contact
Irma Nezirevic 
Senior Manager
contacticon +45 2036 3179
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
Application due
Follow us
Share/Print