Systemansvar

Innovativ energi- eller stærkstrømsingeniør til rolle som Product Owner for udvikling af kompleks netberegningsfunktion

Product Owner med fokus på product leadership

Integration af endnu mere vedvarende energi i elsystemet kræver udvikling af nye og eksisterende digitale løsninger, som skal understøtte kontrolcentret med at overvåge, drifte og balancere elsystemet. Som vores nye Product Owner arbejder du i hjertet af det danske elnetsystem - og er med til at sørge for, at vi altid har strøm i stikkontakten, samtidig med at vi understøtter, at vi kommer på 100% strøm fra vedvarende energi inden 2030.

Ansvar for produktområde og tæt dialog med interessenter

Du får ansvaret for et specifikt produktområde og dets systemer, og du arbejder tæt sammen med udviklingsteamet for at levere effektive løsninger til vores kontrolcenter. En vigtig del af din rolle er at håndtere interessenter, hvor du sikrer en dyb forståelse af deres behov. Du får også ansvar for at opbygge backloggen og prioritere teamets aktiviteter, samtidig med at du opbygger og opretholder en dybdegående viden om dit domæne. 

Vi bruger Scrum som udviklingsmetode og SAFe til at skalere på tværs. Vores agile produktteams er en del af ART’en ”Grid Operations”, hvis vision er at skabe en digital verden, der understøtter kontrolcentret i at drifte et fluktuerende elsystem baseret på 100% vedvarende energi. Vores teams arbejder under princippet ”You build it, you own it”, hvilket betyder, at de både drifter og udvikler de løsninger, som de er ansvarlige for.

Du er med til at skabe fremtidens løsning for, hvordan vi styrer elnettet

Vores team har indledt udviklingen af en innovativ ny løsning designet til at assistere vores kontrolcenters overvågning af det danske el-transmissionsnet.
 
Vores mål er at kunne udføre en hidtil uset mængde såkaldte dynamiske sikkerhedsanalyser på elnettet dag for dag, time for time tæt på real tid. Dette kommer vi til at gøre ved at kæde data fra mange forskellige kilder sammen og drage nytte af moderne cloud-teknologier. Efter en årelang og fokuseret indsats med at standardisere både interne og eksterne data, som udveksles ved hjælp af CGMES-specificerede profiler, kan vi nu endelig høste værdien af dette arbejde og tage de næste skridt. Både ved selv at udvikle og ved at anvende Open Source eller kommercielle værktøjer, som er specialiserede til bestemte typer af net-beregninger.

”Som Product Owner er du sammen med dit team i frontlinjen med at udvikle og integrere en helt ny suite af applikationer og services, der introducerer nye innovative metoder og værktøjer for vores dygtige operatører”, fortæller Senior Manager Irma Nezirevic.  

Erfaren profil med stor indsigt i elnettet og net-beregningsværktøjer

Vi forestiller os, at du besidder så mange af følgende kvalifikationer som muligt:

  • Erfaring fra DSO-, TSO- eller RCC-verdenen
  • Erfaring med komplekse net-beregninger – gerne med DIgSILENT PowerFactory
  • Erfaring med at omsætte brugernes krav til implementerbare opgaver til udviklingsteamet
  • Erfaring med agile udviklingsmetoder, fx Scrum
  • Dygtig i mundtlig og skriftlig kommunikation, både på dansk og engelsk
  • Samarbejdsorienteret og resultatsøgende

Du er fagligt stolt, nysgerrig og fokuseret på at levere værdi til kunden, samt dedikeret til kontinuerlig forbedring og personlig udvikling. Hvis du ikke har erfaring som Product Owner, så tøv ikke med at søge jobbet, da vi vægter dine faglige færdigheder inden for det elektrotekniske felt højt. Vi vil sørge for den nødvendige indføring i Scrum- og SAFe-metodikerne, så du bliver en velbefaren Product Owner. Du skal dog have interesse i at sætte dagsorden, vision og retning for dine produkter. 

Som person er du relationsbyggende, hurtig til at forstå og lære samt positiv og løsningsorienteret på både operationelt og strategisk niveau. Du arbejder struktureret, er god til at planlægge, koordinere og håndtere flere opgaver samtidig, og du følger opgaver til ende med en stor ansvarsfølelse.

Særlige forhold: Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.

Vil du være med til at gøre en forskel sammen med os?

Så ser vi frem til at modtage dit motiverede CV. Vi inviterer til samtale løbende, så send det gerne til os allerede i dag. Vi holder 1. samtale online og 2. samtale i Fredericia.
Er du nysgerrig på din kommende leder, eller har du spørgsmål til jobbet? Se nærmere på LinkedIn eller ring til Irma Nezirevic på tlf. 2036 3179.
 

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

Du bliver en del af Energinet Systemansvar, hvis kerneopgaver er at indpasse vedvarende energi, sikre lige adgang til nettene, udvikle markedsdesign, overvåge og balancere transmissionsnettet og at varetage forsyningssikkerheden i Danmark.

Work hours

Workplace
Fredericia
Contact
Irma Nezirevic 
Senior Manager
contacticon +45 2036 3179
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
Application due
Follow us
Share/Print