Tech og Innovation

Agile People Leader til nyt strategisk område for IT-arkitektur – vær med i den grønne omstilling

Energinet har en meget stor mission og forandring foran sig. Med et mål om at gøre Danmark grønnere, sikre at der altid er strøm, samtidig med at energibranchen er i en hurtig udvikling, navigerer vi mellem nyudvikling og sikker, stabil drift. Dette kræver meget af vores IT-organisation, Tech & Innovation, som løbende er i udvikling.

Det stiller også store krav til vores IT-arkitektur, som er et vigtigt fokusområde. Derfor har vi oprettet et nyt strategisk område for IT-arkitektur, der skal sikre samspil mellem arkitektur og strategier på tværs af Energinet. Til dette område søger vi en Agile People Leader, som brænder for personaleledelse, og som vil deltage i opbygningen af det nye område.

Velkommen til IT Architecture – et nyt område med stort strategisk ansvar

Området har til opgave at udarbejde vision, rammer og retning for den samlede digitale arkitektur og data governance på tværs af Energinet, samt sikre balancen mellem kortsigtede og langsigtede hensyn både i det klassisk IT-landskab og i Energinets forsyningskritiske OT-miljøer, som understøtter de kritiske kontrolrumssystemer. Området har ansvaret for både den strategiske udvikling på enterprise niveau (EA) samt den teknisk operationelle domænearkitektur og cloudarkitektur, og består samlet set 3 teams, ca. 25 medarbejdere, 9 konsulenter og 2 Agile People Leaders.

Som Agile People Leader (APL) vil du få reference til Vice President (VP) for IT Architecture. Området er en strategisk funktion med direkte ophæng til CIO i Energinet. Du vil sammen med VP for området arbejde tæt sammen om at udvikle det nye område, herunder skabe rammer, retning og strategi for IT-arkitekturen i Energinet.

Sæt retningen i et agilt miljø

Stillingen er nyoprettet, og du får således en spændende mulighed for at være med til at påvirke og understøtte hele den organisatoriske transformation i det nye område. Du skal kunne ”være i”, at ikke alt er mejslet i sten, men at du selv i høj grad er med til at skabe rammerne og påvirke området, som skal levere på helt centrale målsætninger i Energinets IT-strategi.

Sammen med VP, Product Owners og den anden APL i området vil du få ansvar for transformation af IT arkitekturområdet, herunder udviklingen af enterprise-, domæne-, og dataarkitekturorganisationen, så den udover det nuværende mere operationelle fokus også kan matche de fremtidige krav til en strategisk IT-arkitekturfunktion, der er værdiskabende og retningssættende for Energinets digitale udvikling.

Som APL støtter du vores forretning ved at sikre, at vi har de rigtige mennesker og kompetencer til opgaven, ligesom du bygger bro mellem forretning og IT. Det betyder helt konkret, at du:

  • Varetager personaleledelse og udvikling af områdets medarbejdere sammen med den anden APL i området (pt. ca. 25 medarbejdere)
  • Har stort fokus på at bevare, tiltrække og udvikle talenter og personer med stærke faglige kompetencer, der enten er nødvendige eller en gevinst for virksomheden i fremtiden
  • Sikrer rettidig imødekommelse af behov for arkitekturressourcer bredt i Energinet
  • Kan skabe og sikre motivation samt opbygge tillid om retning og mål i forhold til egne medarbejdere
  • Bidrager til den organisatoriske udvikling af området sammen med den øvrige områdeledelse

Det er vigtigt, at du kan understøtte forandringsledelse og sikre en professionel dialog til forretningen.

Solid erfaring med ledelse inden for teknologiområdet

Du har solid erfaring med IT-ledelse, og kan vise eksempler på, at du kan spotte, tiltrække og udvikle talenter. Du evner at være en nærværende leder, også på afstand, da vi arbejder hybridt. Som person og leder er du passioneret og engageret, og du er god til at skabe relationer, dele viden og skabe et inkluderende miljø med godt samarbejde og høj energi. Du skal selv være omstillingsparat, og du skal også kunne lede store forandringer og gå forrest.

Du er hjemmevant og har erfaring fra et stærkt teknologisk domæne og har flair for strategi og retningssættende ledelse. Erfaring inden for IT-arkitektur vil være en stor fordel, da du vil indgå tæt i transformationen og det retningssættende arbejde med VPen i området.

Endelig, så forventer vi, at du har gode kommunikationsfærdigheder og interpersonelle evner, samt at du behersker både dansk og engelsk flydende i tale og skrift.

Vil du være med til at gøre en forskel sammen med os?

Så glæder vi os til at modtage dit motiverede CV senest den 12. august 2024. Vi forventer at holde 1. samtaler i uge 34, og 2. samtaler i uge 35.

Ved spørgsmål til stillingen kontakt gerne CIO, Signe Horn Rosted på mail: shr@energinet.dk. I uge 29 og uge 30 er det dog ikke muligt pga. ferien.

Særlige forhold: Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse.
På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.
Hvis selskabet finder det nødvendigt, vil der blive foretaget et baggrundstjek forud for sikkerhedsgodkendelsen.

 

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

Du bliver en del af Tech & Innovation, der understøtter hele Energinet inden for innovation, digitalisering, IT-udvikling og -drift. Som strategisk partner arbejder vi på tværs af hele Energinet for at levere innovation og teknologiske løsninger, der støtter Energinets kerneopgave med at forsyne samfundet med el og gas. Tech og Innovation er organiseret efter agile principper, hvor teams samarbejder effektivt for at skabe de mest effektive løsninger for Energinet.

Work hours

Workplace
Fredericia
Contact
Signe Horn Rosted 
CIO, Group Senior Vice President
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
Application due
12-08-2024Follow us
Share/Print