Region Hovedstaden søger
Overlæge til Afdeling for Transplantation og Sygdomme i Fordøjelsessystemet, Medicinsk Søjle, Center for Kræft og Organsygdomme (CKO), Rigshospitalet.

En stilling som Overlæge ved Afdelingen for Transplantation og Sygdomme i Fordøjelsessystemet, Medicinsk søjle, Rigshospitalet opslås hermed til besættelse pr. 1. september 2024 eller efter aftale.

Om Den medicinske søjle i Afdeling for Transplantation og sygdomme i fordøjelsessystemet.
Afdeling for Transplantation og Sygdomme i fordøjelsessystemet, medicinsk søjle, behandler patienter med medicinske tarm- og leversygdomme (medicinsk gastroenterologi og hepatologi) på højt specialiseret niveau. Afdelingen modtager patienter fra hele Danmark, Færøerne, Grønland samt Island.

Afdelingen varetager udredning og behandling af særligt komplicerede tilfælde af inflammatorisk tarmsygdom (IBD) samt andre mere sjældne mave-tarmlidelser fra hele landet. Derudover er afdelingen klassificeret til, og er internationalt anerkendt for sin højt specialiserede og tværfaglige udredning, pleje og behandling af patienter med svært nedsat tarmfunktion (tarminsufficient og tarmsvigt).  Gennem afdelingens inter- og multidisciplinære organisation følges kontinuerligt ca. 250 patienter med tarmsvigt i hjemme parenteral ernæring (via et tunneleret centralt venekateter). Afdelingen har tillige landsfunktion for udredning og behandlingen af patienter med akut og kronisk leversvigt, herunder anlæggelse af transjugulær intrahepatisk portosystemisk shunt (TIPS) samt udredning til levertransplantation (LTX) med efterfølgende opfølgning.

Afdelingen har tradition for en høj grad af patientinvolvering, dels i egen sygdomshåndtering, men også i relation til forandringsprocesser, hvor patienter og pårørende systematisk tages med på råd. Vores mål er at skabe et miljø, hvor patienter og pårørende oplever sig set, hørt, forstået og medinddraget i beslutninger vedrørende deres særlige sygdomsforløb og livssituation.

Afdelingen er organiseret i medicinsk og kirurgisk søjle med tværfaglige team-ledelser med uddelegerede ansvarsområder. Vi prioriterer transparent ledelse, og lægger vægt på at beslutningsprocesserne bliver løst tværfagligt og ved at inddrage alle faggrupper, samt patienter i det omfang, som det er muligt. Afdelingen har en stor uddannelsesforpligtelse for både læger i speciallægeuddannelse, medicinstuderende og sygeplejestuderende. Afdelingen har en stærk forskningstradition, som ønskes fastholdt og videreudviklet. Vi gør derfor en aktiv indsats for at understøtte udviklings- og forskningsprojekter.

Medicinsk søjle består af et døgnsengeafsnit, et dagsengeafsnit samt tilhørende ambulant klinik.

Kvalifikationer
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i medicinsk gastroenterologi og hepatologi med relevant efteruddannelse inden for specialet. Der vil blive lagt vægt på, at den pågældende har dokumenteret klinisk og forskningsmæssig erfaring gerne indenfor inflammatoriske tarmsygdomme, tarmsvigt eller kroniske leverlidelser. Ansøgeren har solid erfaring med endoskopi både øvre og nedre. Som afdeling ønsker vi at udvikle anvendelsen af ultralyd, så interesse inden for dette område vil også være en fordel.

Funktioner
Overlægen er tiltænkt primær funktion inden for det medicinsk gastroenterologiske område med særligt fokus på IBD. Der vil være klinisk funktion i afdelingens sengeafsnit, daghospital, ambulatorie og endoskopi. Overlægen vil også blive inddraget i det kliniske arbejde med afdelingens andre patientgrupper og et kendskab hertil kan være en fordel.

Der lægges vægt på, at ansøgeren har en stærk faglig og akademisk profil, erfaring med forsknings- og implementeringsopgaver. Overlægen skal særligt medvirke til at styrke og udvikle afdelingens varetagelse af IBD-patienter. Overlægen skal indgå sammen med afdelingens ledergruppe i opsætningen og implementering af strategier til forbedringer for denne patientgruppe. Overlægen skal således medvirke til udvikling af patientforløb i forhold til nationale og internationale retningslinjer og forventes at medvirke til forskning indenfor området.

Overlægen skal deltage aktivt i den daglig klinisk uddannelse af yngre læger og påtager sig og indgår i uddannelsesteamet som vejleder for vores uddannelseslæger.

Løn- og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til overenskomst mellem Danske Regioner og Foreningen af speciallæger, FAS.

Vagt
Overlægen indgår i bagvagtsrul med tilkald fra hjemmet.

Udetjeneste
Stillingen er ikke forbundet med udetjeneste.

Undervisning og forskning
Dokumentation for undervisnings- og forskningserfaring med henblik på at kunne varetage præ- og postgraduat uddannelse samt forskning inden for det kliniske ansvarsområde vil være en fordel.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Ledende Overlæge Christopher Brandt på telefon 4055 0366 eller chefsygeplejerske Joy Christina Hult på telefon 2023 7548. Stillings- og funktionsbeskrivelse kan rekvireres.

Den faglige bedømmelse vil ske i henhold til Vejledning fra Region Hovedstaden om faglig bedømmelse af overlæger. Bedømmelsen vil ske på baggrund af ansøgers oplysninger om egne kompetencer inden for hver af de 7 kompetenceområder jævnfør vejledningens kapitel 8). Ansøger skal forholde sig til de 7 kompetenceområder og dokumentere kvalifikationer indenfor disse kompetencer. Ansøgningen skal udformes, så det er muligt at vurdere erfaring og uddannelse inden for kommunikation, samarbejde, ledelse/administration, sundhedsfremme, akademikerrolle og professionalisme.

Ansøgningen vedlægges kopi af speciallægeautorisation, curriculum vitae indeholdende publikationsliste med angivelse af de 10 vigtigste publikationer. Publikationer rekvireres såfremt dette måtte ønskes.

Ansøgningen uploades via link og skal være os i hænde senest d. 1. maj 2024. Vi planlægger samtaler umiddelbart efterfølgende.

 

Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der er uddannet i et andet EU/EØS-land end Danmark, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden, opfylde kravet til sprogkompetencer* i dansk. *Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der er uddannet i et andet EU/EØS-land end Danmark, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden have bestået en danskprøve (Danskuddannelse 3, som svarer til 9. klasses afgangseksamen) eller som minimum kunne bestå prøven senest 1 år efter ansættelsen, eller have opnået tilsvarende sprogkompetencer i dansk på anden vis. Danskprøven skal bestås med minimum følgende karakterer: • mundtlig kommunikation med karakteren 10 • læseforståelse med karakteren 7 • skriftlig fremstilling med karakteren 7


Fakta

Jobtype
Overlæge
Arbejdssted
Rigshospitalet - Blegdamsvej
Arbejdstid
37 timer
Jobnummer
255597
Ansøgningsfrist
01-05-2024
Contact
[Project.ContactPerson1.ProfileImage-]
Christopher Filtenborg Brandt 
Ledende overlæge
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson2.ProfileImage-]
 
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson3.ProfileImage-]
 
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson4.ProfileImage-]
 
Telephone
Mobile phone
Text Det handler om liv
Om at redde liv og øge livskvalitet. Sammen med de andre hospitaler i Region Hovedstaden arbejder vi for at sikre vores patienter den bedst mulige behandling og sammenhæng i forløbet.  
 
På Rigshospitalet træder du ind på Danmarks største og højest specialiserede hospital, hvor vi leverer forskning i international klasse og behandler patienter med komplicerede og sjældne sygdomme. Vi stiller høje faglige og menneskelige krav og tilbyder til gengæld en god og spændende arbejdsplads, hvor der er plads til at udfolde dine kompetencer og ambitioner.  
 
Vil du være med til at tage ansvar og gøre en forskel? 
 
Fakta 
  • På Rigshospitalet er vi 12.000 medarbejdere, de fleste af os arbejder på Blegdamsvej og i Glostrup  
  • Vi har over 500 højt specialiserede funktioner, bl.a. transplantationer på lever-, lunge-, nyre- og hjerteområdet samt transplantation af knoglemarv i forbindelse med kræftbehandling 
  • Vi modtager og behandler patienter fra Danmark, Færøerne og Grønland 
  • Vi uddanner sundhedsprofessionelle til fremtidens sundhedsvæsen.