Region Hovedstaden søger
3-årig forskerstilling i børnecancer og genomiske data i Afdeling for Genomisk Medicin, Rigshospitalet

En spændende og udfordrende 3-årig stilling, som enten ph.d.- stipendiat eller post doc, er ledig til besættelse per 1. juli 2024 eller snarest derefter.

Afdeling for Genomisk Medicin søger en motiveret molekylærbiolog eller læge med interesse for translationel forskning til et internationalt forskningsprojekt inden for målrettede behandlinger og molekylær cancer diagnostik hos børn og unge. Projektet er en del af et europæisk samarbejde med fokus på anvendelses af genomiske data (big data) til udvikling af præcisionsmedicin hos børn med kræft.

Baggrund om afdelingen

Genomisk Medicin er del af Diagnostisk Center ved Rigshospitalet og arbejder med analyser af genomet og transcriptomet ved arvelige og ikke arvelige tilstande.  Afdelingen består af en laboratoriesektion, en bioinformatiksektion samt en svarsektion, som står for variantklassifikation og fortolkning af data. Genomisk Medicin fungerer desuden som sekventeringsfacilitet for det Nationale Genom Center (NGC). Personalet omfatter ca. 80 medarbejdere bestående af bioanalytikere, molekylærbiologer, læger, bioinformatikere/ingeniører, lægesekretærer m.fl.

Om projektet

Overlevelse hos børn og unge med kræft er forbedret betydeligt i de seneste årtier, men omkring 25% af alle patienter har ikke effekt af den primære behandling. I Europa er 20% af dødsfald hos børn efter 1-års alderen forårsaget af kræftsygdom. I tilfælde af progression af kræftsygdommen under behandling eller ved sygdomstilbagefald er prognosen særligt dårlig med en overlevelse på mindre end 40%. Ved behandlingsresistent, progredierende eller recidiverende cancer har molekylære analyser (bl.a. helgenomsekventering og RNA-sekventering) en stor rolle i valg af behandlingen, især ved anvendelse af lægemidler rettet mod specifikke biologiske mekanismer. Stillingen indgår som en del af et europæisk samarbejdsprojekt: ITCC PedCanPortal (https://www.itccp4.eu/), hvor Afdelingen for Genomisk Medicin, sammen med læger og forskere på Afdeling for Børn og Unge deltager aktivt.

Om stillingen

Opgaven består i at få etableret en database (REDCap) over tidligere analyserede børnecancerpatienter. Dernæst skal der med afsæt i databasen, inklusiv de genomiske resultater og data fra den internationale PedCanPortal, udformes hypoteser (inden for emnet: molekylærgenetiske karakteristika i kræft hos børn og betydning for sygdomsforløbet) der kan testes i den internationale datamatrix.

Arbejdsopgaver

  • Primære arbejdsopgaver
  • Opbygning af database over big data og metadata fra børnecancer patienter (RedCap)
  • Tværfagligt samarbejde med bioinformatikere og børnelæger
  • Fortolkning og anvendelse af genomiske data til videnskabelige projekter inden for børnecancerdiagnostik og behandling

Forventede kvalifikationer

  • Kandidatgrad i medicin, molekylærbiologi, humanbiologi, eller lignende
  • Stærke kommunikations- og interpersonelle færdigheder til samarbejdet med klinikere og forskere nationalt og internationalt
  • Databasefærdigheder (evt. REDCap eller lignende) er en fordel
  • Erfaring inden for kliniske eller sygdomsmæssige områder samt interesse i håndtering og fortolkning af genomiske data
  • Mestre engelsk sprogfærdighed (både skriftligt og mundtligt)
  • Struktureret og selvstændig med gode samarbejdsevner, overblik, sans for detaljer og evne til at prioritere arbejdsopgaver

Vi tilbyder

  • Et betydningsfuldt arbejde, som giver stor værdi for tusindvis af patienter hver eneste år
  • Et spændende, internationalt og kreativt arbejdsmiljø med store forsknings- og udviklingsmuligheder
  • Uformel og god kollegial atmosfære
  • Et dynamisk og spændende arbejdsmiljø, hvor du kommer til at befinde dig i hjertet af den rivende teknologiske udvikling
  • Arbejde med state-of-the-art teknologier
  • Høj faglighed
  • Mulighed for videreudvikling af dine personlige og professionelle kompetencer

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til overenskomst for akademikere ansat i regioner mv. indgået mellem AC og Regionernes lønnings- og takstnævn.

Yderligere informationer om stillingen kan fås ved henvendelse til cheflæge Maria Rossing  caroline.maria.rossing@regionh.dk.

Ansøgning incl. CV og andre relevante oplysninger samt eksamensbevis sendes via linket i opslaget.

Ansøgningsfrist:

19. maj 2024.

Tiltrædelse:

1. juli 2024 eller snarest derefter.

Arbejdssted:

Afdeling for Genomisk Medicin, Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø.

Beskæftigelsestype:

3-årig (tidsbegrænset) forskerstilling.

Arbejdstid:

Fuldtid.

English summary

Join our team at the Department of Genomic Medicine, RH for an exciting 3-year research position starting July 1, 2024.

We are seeking highly a motivated molecular biologist or medical professional to contribute to an international research project focusing on pediatric cancer and genomic data. The project aims to utilize genomic data to advance precision medicine for pediatric cancer patients.

Responsibilities include building a database, collaborating with bioinformaticians and pediatricians, and interpreting genomic data for scientific projects. Ideal candidate holds a master's degree in medicine, molecular biology, or related fields, possess strong communication skills, and have experience or interest in genomic data analysis. This position offers opportunities for research and development in a dynamic and collaborative environment.


Fakta

Jobtype
Andre akademikere
Post doc.
PhD
Arbejdssted
Rigshospitalet - Blegdamsvej
Arbejdstid
37 timer/uge
Jobnummer
255856
Ansøgningsfrist
19-05-2024
Contact
[Project.ContactPerson1.ProfileImage-]
Caroline Maria Rossing 
Cheflæge
Phone
Mobile phone 23604678
[Project.ContactPerson2.ProfileImage-]
 
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson3.ProfileImage-]
 
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson4.ProfileImage-]
 
Telephone
Mobile phone
Text Det handler om liv
Om at redde liv og øge livskvalitet. Sammen med de andre hospitaler i Region Hovedstaden arbejder vi for at sikre vores patienter den bedst mulige behandling og sammenhæng i forløbet.  
 
På Rigshospitalet træder du ind på Danmarks største og højest specialiserede hospital, hvor vi leverer forskning i international klasse og behandler patienter med komplicerede og sjældne sygdomme. Vi stiller høje faglige og menneskelige krav og tilbyder til gengæld en god og spændende arbejdsplads, hvor der er plads til at udfolde dine kompetencer og ambitioner.  
 
Vil du være med til at tage ansvar og gøre en forskel? 
 
Fakta 
  • På Rigshospitalet er vi 12.000 medarbejdere, de fleste af os arbejder på Blegdamsvej og i Glostrup  
  • Vi har over 500 højt specialiserede funktioner, bl.a. transplantationer på lever-, lunge-, nyre- og hjerteområdet samt transplantation af knoglemarv i forbindelse med kræftbehandling 
  • Vi modtager og behandler patienter fra Danmark, Færøerne og Grønland 
  • Vi uddanner sundhedsprofessionelle til fremtidens sundhedsvæsen.