Region Hovedstaden søger
Ph.d.-studerende til forskningsprojekt om træthed ved erhvervet hjerneskade og cerebral parese

Videnscenter for Neurorehabilitering søger en ph.d.-studerende med sundhedsfaglig baggrund fra d. 1. september 2024 til et 3-årigt forskningsprojekt om træthed hos voksne med erhvervet hjerneskade og cerebral parese.

Om projektet
Forskningsprojektet “Managing fatigue through real-time monitoring in daily life” har til formål at hjælpe voksne med erhvervet hjerneskade og cerebral parese med at forstå, håndtere og mestre symptomer på øget træthed i hverdagslivet ved hjælp af realtidsmonitorering og aktivitetssensorer. Projektet skal kortlægge hvordan træthedsniveauet ændrer sig i løbet af dagen, og hvilke faktorer i hverdagen, der bidrager til episoder med svær udtrætning og symptomforværring. Denne viden skal bruges til at vejlede i symptomhåndtering, og projektet skal evaluere metodens kliniske perspektiver i neurorehabilitering.

Projektet gennemføres i samarbejde med Elsass Fonden og rehabiliteringscentre i Vest- og Østdanmark. Den ph.d.-studerende vil være ansvarlig for at koordinere og gennemføre forskningsaktiviteterne i tæt samarbejde med et vejledningsteam og en studentermedhjælper. Projektet er velbeskrevet, men der er god mulighed for at sætte sit eget præg på projektet og få indflydelse på udformningen af projektet.

Baggrund for projektet
Projektet udspringer af det store problem, som træthed udgør for en stor gruppe af voksne med erhvervet hjerneskade og cerebral parese. Træthed har negative konsekvenser for erhvervsevne, livskvalitet og det generelle funktionsniveau. Sværhedsgraden af symptomerne varierer i løbet af dagen, og trætheden kan pludseligt tage til fra det ene øjeblik til det næste og virke meget overvældende. Man ved meget lidt om årsagerne til fluktuationerne og de pludselige symptomforværringer i hverdagslivet, og det kan være svært for folk at forudsige, forebygge og håndtere forværringer af træthedssymptomerne. Denne usikkerhed bidrager til den samlede symptombyrde. Der er således behov for metoder, som kan afdække sammenhænge i træthed, for at styrke indsatsen i klinisk praksis til håndtering og mestring af træthed.

Om kandidaten
Vi søger en engageret, ambitiøs og motiveret kandidat, som kan arbejde selvstændigt og har gode samarbejdsevner. Du skal have en sundhedsfaglig baggrund og en kandidatgrad for at komme i betragtning til stillingen. Det er en fordel, hvis du:

  • Har interesse for neurorehabilitering samt klinisk erfaring med erhvervet hjerneskade og/eller cerebral parese
  • Er struktureret, målrettet og tager ansvar for egen læring og udvikling
  • Er fleksibel i forhold til mange forskellige typer af arbejdsopgaver og tjenesterejser på tværs af landet og i udland
  • Har gode formidlingsevner skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk
  • Har interesse for statistik og kvantitativ metode
  • Har erfaring med forskning og videnskabelige opgaver, herunder dataindsamling, datahåndtering, analyse, videnskabelig formidling og publicering

Kandidaten bliver ansat hos Videnscenter for Neurorehabilitering, Rigshospitalet, Region Hovedstaden, og indskrevet ved Graduate School of Health and Medical Sciences, Københavns Universitet, med videnscenterchef Anne Norup som hovedvejleder og postdoc Frederik L. Dornonville de la Cour som medvejleder. Den daglige arbejdsplads er på Videnscenter for Neurorehabilitering, som ligger på Rigshospitalets Glostrup-matrikel.

Om Videnscenter for Neurorehabilitering
I Videnscenter for Neurorehabilitering arbejder vi med forskning, uddannelse og formidling om neurorehabilitering. Vi er et regionalt videnscenter, der er forankret i Neurocentret, Rigshospitalet. Vi er et lille team af forskere, projektledere, akademiske medarbejdere, en kommunikationsrådgiver og en kursussekretær.

Vores målgruppe er primært fagprofessionelle, der arbejder indenfor neurorehabilitering, regionalt eller kommunalt.

Løn og ansættelsesvilkår
Tiltrædelse er d. 1. september 2024. Stillingen er på fuldtid og tidsbegrænset til 3 år og 1 måned, dvs., til og med d. 30. september 2027.

Løn og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende regional overenskomst. Stillingen er fuldt finansieret af Elsass Fonden.

Ansøgnings- og ansættelsesprocedure
Vi opfordrer alle kvalificerede kandidater til at søge uanset personlig baggrund. Send ansøgning, CV, eksamenspapirer (certifikater) og evt. publikationsliste via linket 'Søg job' senest mandag d. 27. maj 2024.
Vi glæder os til at høre fra dig.

Der vil blive afholdt ansættelsessamtaler mandag d. 3. juni 2024.

Yderligere information
Vil du vide mere om stillingen kan du kontakte:


Fakta

Jobtype
Ph.d.-studerende
Arbejdssted
Rigshospitalet - Glostrup
Arbejdstid
37 timer
Jobnummer
256147
Ansøgningsfrist
27-05-2024
Contact
[Project.ContactPerson1.ProfileImage-]
Anne Norup 
Leder af Videnscenter for Neurorehabilitering
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson2.ProfileImage-]
Frederik Dornonville De La Cour 
Postdoc, ph.d., cand.psych.
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson3.ProfileImage-]
 
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson4.ProfileImage-]
 
Telephone
Mobile phone
Text Det handler om liv
Om at redde liv og øge livskvalitet. Sammen med de andre hospitaler i Region Hovedstaden arbejder vi for at sikre vores patienter den bedst mulige behandling og sammenhæng i forløbet.  
 
På Rigshospitalet træder du ind på Danmarks største og højest specialiserede hospital, hvor vi leverer forskning i international klasse og behandler patienter med komplicerede og sjældne sygdomme. Vi stiller høje faglige og menneskelige krav og tilbyder til gengæld en god og spændende arbejdsplads, hvor der er plads til at udfolde dine kompetencer og ambitioner.  
 
Vil du være med til at tage ansvar og gøre en forskel? 
 
Fakta 
  • På Rigshospitalet er vi 12.000 medarbejdere, de fleste af os arbejder på Blegdamsvej og i Glostrup  
  • Vi har over 500 højt specialiserede funktioner, bl.a. transplantationer på lever-, lunge-, nyre- og hjerteområdet samt transplantation af knoglemarv i forbindelse med kræftbehandling 
  • Vi modtager og behandler patienter fra Danmark, Færøerne og Grønland 
  • Vi uddanner sundhedsprofessionelle til fremtidens sundhedsvæsen.