Trafikutvecklare region Stockholm

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik med buss.
Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader.

Ett av våra viktigaste uppdrag är att leva upp till Nobinas resenärslöfte. Våra resenärer ska alltid känna sig välkomna och trygga, få information som är betydelsefull för sin resa och veta att de reser hållbart med oss. Läs mer på www.nobina.se.


Vi söker Trafikutvecklare Region Stockholm
Vi söker en dynamisk och initiativrik trafikutvecklare till vårt team!
Du kommer att spela en nyckelroll i att bidra till ökat resande samt förbättrad kundnöjdhet och effektivitet i våra trafikavtal som vi driver tillsammans med SL. 
Du ansvarar för att analysera våra trafikmönster och resandeflöden och därigenom både optimera vårt nuvarande utbud till resenärerna och identifiera stråk och områden med stor potential för ökat resande.
Du identifierar möjligheter till utveckling av kollektivtrafiksystemet, både i befintlig trafik och vid framväxt av nya bostäder, skolor, arbetsplatser, exempelvis genom On-Demand lösningar och sk BRT-linjer, Bus Rapid Transit.
I nära samarbete med kollegor i Nobina, marknadsanalytiker, affärsutvecklare och trafikplanerare, bidrar du till att hitta nya relevanta och resultatdrivande trafikutvecklingsförslag, samt ta fram strategier för hur vi kan genomföra dessa och uppnå starka resultat.

I rollen bygger du ett långsiktigt partnerskap och samarbete med kommuner och trafikhuvudmannen SL. Inom ditt ansvarsområde ligger också att leda trafikförbättrande projekt, från koncept till genomförande, med hög kvalité i hela kedjan avseende kommunikation med externa aktörer, utvärdering av effekter och ständiga förbättringar.
Troligen besitter du naturligt ett stort intresse för nya trender, teknologier och kollektivtrafikforskning, samt har en stark drivkraft att jobba med utveckling av den samhällsviktiga funktion som kollektivtrafiken är!

Kvalifikationer och personliga egenskaper

  • Högskoleexamen inom Trafikplanering, stadsplanering, eller annan relevant utbildning.
  • Starka analytiska färdigheter, med förmåga att uppmärksamma detaljer.
  • Hög förmåga att tolka komplexa data.
  • Mycket god fallenhet för samarbete och kommunikation.

Meriterande:

  • Mer än 5 års erfarenhet av trafikplanering- och/eller Trafikutveckling i kollektivtrafikbranschen.
  • Behärskar planeringsverktyget Hastus obehindrat.

Nobina gillar olika
Vi på Nobina vet att mångfald och inkludering berikar både individer, grupper och oss som företag. Allas samlade erfarenheter är viktiga för att vi som jobbar på Nobina, likväl som samhället runt omkring oss, ska kunna växa och utvecklas på bästa möjliga sätt.

Om tjänsten
Tjänsten är på heltid med placering på Nobinas huvudkontor i Solna. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast den 30 juni 2024.

Vid frågor om tjänsten, kontakta Jonathan Pershaf, Avdelningschef Trafik- och Affärsutveckling: jonathan.pershaf@nobina.se
 

Facklig kontakt
Thomas Edmark thomas.edmark@nobina.se, och Lars Alm lars.alm@nobina.se 


Logga2020

På Nobinakoncernen arbetar 13 000 medarbetare i fyra länder. Varje dag jobbar vi för att hitta hållbara, trygga lösningar på våra resenärers vardagspussel och på samhällets stora utmaningar.

Bakom varje resa finns vi som jobbar i bussen, i verkstad, på kontor, med trafikledning eller utvecklar framtidens smarta trafiklösningar med visionen Alla vill resa med oss!
 

Sista ansökningsdag:


2024-06-30

Kontaktperson

Jonathan Pershaf 
 
 
 

Följ oss på sociala medierTipsa en kompis