NGI - Sommerstudenter 2025
Er du nysgjerrig på geoteknikk? Bli med på NGIs program for sommerstudenter 2025 og få erfaring innen geoteknikk og geofag – både på land og offshore. Dette er din sjanse!

Hos oss i NGI – Norges Geotekniske Institutt – har vi mange fagfolk med spisskompetanse innenfor geoteknikk og geofag. Samfunnsoppgaven vår er å drive innovasjon og utvikle kunnskap og ekspertise som er til nytte for samfunnet. Vi har et veldig godt og inkluderende arbeidsmiljø og hos oss får du trivelige kolleger.

 

Hvem er du?
Vi ser etter deg som liker utfordrende arbeidsoppgaver og ønsker utvikling. Det er fint om du liker å jobbe med andre, men også har evnen til å jobbe selvstendig. Du tar ansvar, viser initiativ og engasjement. Vi tror du vil trives hos oss hvis du er nysgjerrig og sulten på å lære. I tillegg har du gode kommunikasjonsferdigheter, både muntlig og skriftlig.

 

Hva kan du få jobbe med hos oss?
Hos oss får du muligheten til å jobbe med internasjonalt anerkjente eksperter, og mulighet til å opparbeide deg unik innsikt og forståelse for faget, fra kontor og til feltarbeid. En sommerjobb er ofte en god mulighet til å finne aktuelle problemstillinger og gode faglige veiledere for både prosjekt- og masteroppgaver. NGI har lang erfaring med veiledning av studenter og tilbyr hvert år relevante oppgaver med tilhørende veiledning. Vi har gunstige betingelser og tilbyr to ukers ferie i løpet av arbeidsperioden.

Vi har ledige muligheter innen våre fire markedsområder Offshore Energi, Geodata og Teknologi, Naturfare, og Geomiljø.

Les mer om Marie sin erfaring fra sommeren 2024: Slik var Marie Gotaas sommer i NGI
 


Sommerstudentene 2024


Offshore Energi
Vi er internasjonalt ledende innen offshore geoteknikk og en etterspurt rådgiver for offshorenæringen knyttet til offshore utbygging. NGI er meget aktive innen utviklingen av offshore vindenergi og samarbeider nært med ledende internasjonale aktører og forskningsinstitusjoner. Vi har også ledet en rekke internasjonale forskningsprogrammer for industrien.

Vi jobber med bl.a. med karakterisering og vurdering av havbunnen, fundamentering og forankring, vurdering av naturfarer, og CO2-lagring.

Hvem ser vi etter?
Du er 3. eller 4. års student innenfor:

  • geoteknikk, geologi og geofysikk
  • datateknikk og programmering
  • geofysikk (near-surface)
  • numerisk modellering

 

Geodata og Teknologi
NGIs tverrfaglige teknologimiljø i GeoData og Teknologi har prosjekter innen klima, miljø, energi og samfunnssikkerhet. Vi bidrar med rådgivning, installasjon, laboratoriearbeid, design, softwareutvikling og forskning. I tillegg disponerer vi mye moderne feltutstyr for prøvetaking og forskjellige sonderinger i grunnen. Vi jobber kontinuerlig for å videreutvikle teknologien og nye metoder for grunnundersøkelser. Den store bredden i aktivitetene våre gjør Geodata og Teknologi til en spennende mulighet for studenter.

Hvem ser vi etter?
Du er 3. eller 4. års student innenfor:

  • bygg- og miljøteknikk innenfor geoteknikk, konstruksjon eller andre geofag
  • sivilingeniør innenfor kybernetikk, elektronikk og automasjon
  • tekniske geofag
  • matematikk og fysikk
  • datakommunikasjon og datateknologi
  • programmering og utvikling

 

Naturfare
Klimaendringer fører til mer ekstremvær og et økende antall uønskede naturhendelser. NGIs markedsområde Naturfare utvikler tjenester for kommuner og andre som vil undersøke skråningsstabilitet eller kartlegge lokal effekt av forventede klimaendringer. Vi utforsker muligheter for å bruke naturen selv som løsning (naturbaserte løsninger) for å håndtere flom, overvann og skred, og setter sammen risiko- og sårbarhetsanalyser. Ikke minst utvikler vi ny teknologi som for eksempel bruk av droner og maskinlæring for skredkartlegging. Vi driver forskning og rådgivning, og jobber mye både i felt og på kontor. Arbeidsoppgavene hos oss er varierte og vi ønsker din kunnskap anvendt på vårt fagfelt.

Hvem ser vi etter?
Du er 3. eller 4. års student med spesialisering innenfor:

  • geoteknikk, geologi og geofysikk
  • geomatikk og GIS
  • maskinlæring og kunstig intelligens
  • utvikling og programmering
  • datakommunikasjon og visualisering

 

Landgeoteknikk og Naturfare – Trondheim
NGIs avdelinger Landgeoteknikk og Naturfare i Trondheim er en del av markedsområdene GeoMiljø og Naturfare, og har et solid fagmiljø som jobber med geoteknisk rådgivning og forskning. Vi jobber innenfor tradisjonell geoteknikk på land og med skred- og stabilitetsvurderinger i løsmasser. Avdelingene har spesialkompetanse på løsmassers materialegenskaper, fundamenteringsløsninger for konstruksjoner og byggverk, grunnforsterkning og sikring av byggegroper, og vurdering av skred og risiko for skred i løsmasser.

Hvem ser vi etter?
Du er 3. eller 4. års student innenfor:

  • bygg- og miljøteknikk innenfor geoteknikk, konstruksjon eller andre geofag
  • geomatikk og GIS
  • maskinlæring og kunstig intelligens
  • utvikling og programmering
  • datakommunikasjon og visualisering

 

Geomiljø
NGI er en verdifull bidragsyter innen bygg- og anleggssektoren. Vår ekspertise omfatter grunnundersøkelser, numeriske beregninger og analyse, geoteknisk prosjektering av grunnarbeider og fundamentering, og håndtering av forurenset grunn. NGI løser et bredt spekter av oppdrag innen industri, samferdsel og byggeprosjekter. Digitale løsninger og 3D-modellering er en naturlig del av våre tjenester, og vi fokuserer på optimale og bærekraftige løsninger i samarbeid med kundene. NGI er også engasjert i forskning og samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft.

Hvem ser vi etter?
Du er 3. eller 4. års student innenfor:

  • bygg- og miljøteknikk innenfor geoteknikk
  • tekniske geofag
  • miljøgeofag
  • geologi og geofysikk

 

Søknad med CV, vitnemål og andre relevante papirer sendes gjennom vårt digitale søknadssystem. Vi behandler søknadene fortløpende. Vi oppfordrer deg likevel til å søke så snart som mulig. Siste søknadsfrist er 2. februar 2025.

 

Ansøgningsfrist
02.02.2025

Stillingstype


Arbejdssted
Oslo eller Trondheim

Avdeling
Norges Geotekniske Institutt AS

Kontakt os
 
 
 
 


Følg oss