Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 
Header billede
Servicetekniker til DMI i Karup
Ansøgningsfrist: 28-04-2017

Er du elektronikmekaniker, elektronikfagtekniker, elektroniktekniker eller har du anden relevant teknisk erfaring, og vil du arbejde med meteorologiske målesystemer? Din faglighed kan skabe værdi for DMI’s opgaver inden for vejr, hav og klima gennem udvikling, fejlfinding, kalibrering og servicering af målestationer og -udstyr.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er en af Danmarks mest spændende IT- og infra­struktur­ar­bejds­pladser. IT- og Økonomiafdelingen har ansvar for DMI’s samlede tekniske infrastruktur, herunder drift- og ud­vik­lings­aktiviteter spændende fra supercomputeranlæg til satellit- og telemålingssystemer. DMI indsamler og bearbejder således store datamængder fra observationsnetværk i Danmark og Grønland samt prog­nose­data fra DMI’s modelleringer. Afdelingen består af 1 afdelingschef, 1 souschef, et sekretariat og følgende grupper: Økonomi, Data, Infrastruktur, Applikationer Teknik og Operatører, med i alt 65 medarbejdere.

Arbejdsopgaver

DMI’s observationsnetværk består af over 330 målestationer: Vejrstationer, nedbørmålestationer, vandstandsmålere, radiosondestationer mm. fordelt i Danmark og Grønland.  

Som servicetekniker foregår dit arbejde over hele Danmark og Grønland med service, reparation og kalibreringsopgaver. Yderligere vil der være mindre udviklings- og serviceopgaver på værkstedet. Du vil i det daglige indgå i et team med andre serviceteknikere.

DMI har fornyligt etableret værksted med base på Helicopter Wing Karup (kendt som Flyvestation Karup).

Da en stor del af opgaverne udføres udendørs, kan det til tider være fysiske krævende. Du skal påregne en del rejseaktivitet i Danmark. Der vil være få, men længerevarende (3-4 uger), rejser til Grønland.

Vi søger 1 servicetekniker til følgende opgaver:

 • Servicebesøg til målestationer i Danmark og Grønland
 • Reparationer af udstyr på værksted
 • Opsætning og tilpasning af software til måleudstyr
 • Fejlfinding på komponentniveau
 • Kalibrering og mindre mekaniske opgaver
 • Udarbejdelse og vedligeholdelse af dokumentation

Dine kompetencer

Vi forestiller os, at du har en relevant uddannelse eller baggrund, og det er et krav for ansættelse, at du har kørekort til bil, kategori B. Endvidere kræver det, at du kan sikkerhedsgodkendes.

Vi lægger især vægt på at:

 • du kan lave fejlsøgning på analog og digital elektronik på komponentniveau
 • du formår at finde holdbare tekniske løsninger også i situationer, hvor de optimale værktøjer og materialer ikke er til stede
 • du har flair for IT og datakommunikation
 • du går struktureret til arbejdet, følger de væsentlige detaljer til dørs og er kvalitetsbevidst
 • du er vant til at dokumentere dit arbejde
 • du er god til at kommunikere både mundtligt og skriftligt
 • du kan arbejde selvstændigt og er god til at samarbejde
 • du ser muligheder frem for forhindringer
 • du er interesseret i at rejseaktivitet er en del af dit arbejde

Har du yderligere kendskab til databaseopbygning, SQL, Java, HTML-opsætning, embedded computing, programmering, eller lignende vil det være en fordel, da vi ser disse teknologier i stigende omfang indgå i vores målesystemer.

I starten vil du blive sat ind i opgaverne gennem sidemandsoplæring via konkrete opgaver på vores installationer rundt i landet.

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg svarende til dine kvalifikationer. Stillingen er fastansættelse på 37 timer til besættelse snarest muligt. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner.

Arbejdsstedet er Helicopter Wing Karup, Herningvej 30, 7470 Karup.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef Thomas Kjellberg Christensen (4011 3034 / tkc@dmi.dk). Vi opfordrer til, at du i din ansøgning oplyser om tidligere eller aktuel beskæftigelse med frivilligt arbejde. Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgningen skal sendes til os senest 28. april 2017. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler 4. maj 2017 i Karup.

For at søge stillingen skal du klikke på linket ”Søg stillingen”, og følge instruktionerne.

DMI er en del af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Instituttet har ca. 240 medarbejdere og en årlig bruttobevilling på godt 270 mio. kr. Forretningsområdet spænder fra varetagelse af den meteorologiske og oceanografiske betjening af Danmark og Grønland, herunder prognose- og varslingstjeneste, til overvågning af klima og klimarelateret geofysik.

DMI udfører prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og hav, dels for at sikre menneskeliv og materielle værdier, dels for at skabe grundlag for økonomisk og miljømæssig planlægning af samfundet. Endvidere udføres forskning og udvikling inden for DMI’s fagområder.

DMI er en spændende arbejdsplads med fagligt kompetente medarbejdere med vidt forskellige uddannelser. Du kan læse mere om DMI som arbejdsplads under ”Om DMI” på www.dmi.dk.