Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 
Header billede
Gartnerlærling
Ansøgningsfrist: 28-04-2017

Frilandsmuseet tilbyder en praktikplads for en gartnerlærling til ansættelse den 1. juni 2017 eller snarest derefter. Praktikpladsen er organisatorisk placeret i gartnergruppen under Bygning, Skibe og Anlæg i enheden Landbokultur og Søfart, som hører under Nationalmuseets afdeling Forskning og Formidling.

Arbejdsområde
Lærlingen skal i læretiden indgå i den løbende vedligeholdelse, renovering og anlæggelse af Frilandsmuseets landbohaver som medlem af museets Grønne Team. Teamet har museets arkitekt som leder og museets landskabsarkitekt og en gartner som fagligt ansvarlige.

Kvalifikationer
Ansøgeren skal have interesse for gartnerfagets arbejdsmetoder i pasning og pleje af de historiske haveanlæg og landskaber, såvel manuelt som maskinelt. Evne og lyst og evne til at indlære plantenavne og vækstbetingelser for landbohavernes beplantninger ønskes.
 
Ved besættelsen af praktikpladsen vil der blive lagt vægt på, at ansøgeren
• Er afklaret i forhold til valg af gartneruddannelsen
• Har erfaring med havearbejde fra tidligere beskæftigelse
• Har kvalitet i tilgangen til arbejdets udførelse
• Har gode samarbejdsevner, men også selvstændigt velfungerende
Er punktlighed i aftaler og mødestabil
• Har interesse for formidling af de kulturhistoriske haver
 
Det er en fordel, hvis ansøgeren har kørekort (B).

Løn og ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Der indgås en uddannelsesaftale med Landbokultur og Søfart med mulighed for en udstationeringsaftale hos et eksternt gartnerfirma for en eller flere kortere perioder. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten samt organisationsaftale for gartneriarbejdere og gartnere m.fl. Praktikperiodens længde er inklusive 2 skoleforløb fra 4 år og 2 måneder til 4 år og 6 måneder, afhængig af startdato.

Ansøgning
Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestilling blandt vore medarbejdere og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Skriftlig ansøgning sendes via vores elektroniske rekrutteringssystem på Nationalmuseets hjemmeside www.natmus.dk/job og skal være museet i hænde senest fredag den 28. april 2017.
 
Yderligere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Bygning, Skibe og Anlægs arkitekt Niels Erik Jensen på mobil 41 20 64 05 eller landskabsarkitekt Signe Dinsen på mobil 41 20 64 08.


Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet rummer og udvikler forudsætningerne for, at alle kan få indsigt i kulturhistorien. Ca. 640 medarbejdere er fordelt på 3 afdelinger: Forskning og Formidling, Bevaring og Naturvidenskab og Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk