Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 
Header billede
Museumsinspektør
Ansøgningsfrist: 02-05-2017

Museumsinspektør til danefæbehandling

En stilling som museumsinspektør ved Nationalmuseets Danefæsekretariat er ledig til besættelse pr. 1. juli 2017 eller snarest derefter. Danefæsekretariatet er en del af sekretariatet for Nationalmuseets afdeling for Forskning og Formidling. Udover opgaver på danefæområdet varetager sekretariatet en række tværgående opgaver i afdelingen og på Nationalmuseet. Du vil i det daglige referere til sekretariatschefen.
 
Nationalmuseet modtager i disse år store mængder af fund til danefævurdering, og museet styrker derfor bemandingen på området. Vores nye medarbejder skal primært behandle og danefævurdere simple fund fra oldtiden, middelalderen og renæssancen i tæt samarbejde med de relevante enheder på Nationalmuseet. Medarbejderen vil efter behov også kunne deltage i behandlingen af mønter i tæt samarbejde med Den kgl. Mønt- og Medaillesamling.
 
Der er ikke knyttet forskningsforpligtelser til stillingen, og stillingen er ikke omfattet af stillings-strukturen for videnskabeligt personale med forskningsopgaver ved blandt andet museer under Kulturministeriet.

Kvalifikationer
Vi forventer, at du har en kandidatuddannelse inden for historie eller arkæologi eller tilsvarende kvalifikationer, og du skal være god til at formulere dig skriftligt.
 
Det vil være en fordel, hvis du kan dokumentere bredt kendskab til og har arbejdet med danefæfund fra oldtiden, middelalderen og renæssancen, og gerne også har kendskab til mønter (numismatik).
 
Vi forventer endvidere, at du som person:
• er professionel, ansvarsbevidst, og kan arbejde selvstændigt
• har en stor arbejdsevne, kan strukturere dine opgaver, og bevare overblikket, når der er travlt
• sætter en ære i et tæt og konstruktivt samarbejde med museets øvrige medarbejdere på danefæområdet
har en positiv tilgang til forandringer i hverdagen, og en innovativ tilgang til løbende effektivisering af måden opgaverne løses på

Løn og ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er 37 timer ugentligt. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten.

Ansøgning
Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestilling blandt vore medarbejdere og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
 
Skriftlig ansøgning med oplysning om uddannelse og hidtidig beskæftigelse sendes via vores elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job og skal være museet i hænde senest tirsdag den 2. maj 2017.
 
Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 20 (1. samtale). Eventuelle 2. samtaler forventes afholdt i uge 21. Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til sekretariatschef Mads Schear Mikkelsen 41 20 60 80 mads.schear.mikkelsen@natmus.dk eller forsknings- og samlingschef Mi-hael Andersen 41 20 61 10 michael.andersen@natmus.dk


Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet rummer og udvikler forudsætningerne for, at alle kan få indsigt i kulturhistorien. Ca. 640 medarbejdere er fordelt på 3 afdelinger: Forskning og Formidling, Bevaring og Naturvidenskab og Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk