Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 
Header billede
Museumsinspektør
Ansøgningsfrist: 31-05-2017


En stilling som museumsinspektør udenfor den videnskabelige stillingsstruktur er ledig til besættelse ved Forskning og Formidling i enheden Krig & Besættelse pr. 15. august 2017 eller snarest derefter. Stillingen er tidsbegrænset til to år.

Arbejdsområde
Nationalmuseet har i 2017 indledt et større registrerings- og pakkeprojekt for at forberede en stor del af museets samlinger til flytning til et nyt Fællesmagasin, der er under opførelse. Det betyder fremadrettet en væsentlig forbedring af opbevaringsforholdene og registreringen af museets genstande.
 
Registrering af Krig & Besættelses samlinger bliver den nye museumsinspektørs primære arbejdsområde, herunder først og fremmest registrering af Tøjhusmuseets omfattende samling af danske og udenlandske uniformer og uniformsdele. Museumsinspektøren skal også i perioder deltage i fotografering af genstande fra samlingerne samt i selve pakkeprocessen.

Kvalifikationer
Ansættelsen forudsætter akademiske kvalifikationer på minimum kandidatniveau inden for etnologi, historie, kunsthistorie eller lignende fag.
 
Herudover vil der blive lagt vægt på:
• Erfaring med genstandsregistrering
• Viden om militære forhold fra 1500-tallet og frem til i dag samt uniformer, våben og andre former for militære genstande vil være en fordel
• Evnen til at arbejde selvstændigt
• Gode samarbejdsevner

Løn og ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er 37 timer ugentligt. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst for akademikere i Staten.
 
Nationalmuseet skal have mulighed for at vurdere en straffeattest til privat brug inden ansættelse.

Ansøgning
Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestilling blandt vore medarbejdere og opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen. Skriftlig ansøgning med oplysning om uddannelse og hidtidig beskæftigelse sendes via vores elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job og skal være museet i hænde senest onsdag den 31. maj 2017. Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til forsknings- og samlingschef Jens Carl Kirchmeier-Andersen (Jens.Carl.Kirchmeier-Andersen@natmus.dk, tlf. 41 20 60 40) eller alternativt seniorforsker, museumsinspektør Karsten Skjold Petersen (Karsten.Skjold.Petersen@natmus.dk, tlf.nr. 41 20 63 65).


Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet rummer og udvikler forudsætningerne for, at alle kan få indsigt i kulturhistorien. Ca. 640 medarbejdere er fordelt på 3 afdelinger: Forskning og Formidling, Bevaring og Naturvidenskab og Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk