Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 
Header billede
Presse- og kommunikationsmedarbejder
Ansøgningsfrist: 06-08-2017
Presse- og kommunikationsmedarbejder til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet 
 
Trives du i krydsfeltet mellem politik og kommunikation? Kan du se den gode historie og vinkle skarpt? Kan du skabe effekt gennem pressearbejde såvel som video og sociale medier. Så er det måske dig, vi leder efter til Kontor for Koncernkommunikation i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets departement. 
 
Om jobbet 
Vi søger en presse-og kommunikationsmedarbejder til vores kontor for Koncernkommunikation, hvor vi arbejder med pressehåndtering, sociale medier, web, events og intern kommunikation. Som vores nye kollega skal du bidrage til pressebetjeningen af energi-, forsynings- og klimaministeren og producere indhold til ministeriets interne og eksterne kommunikationskanaler. Du får mulighed for at prøve kræfter med flere aspekter af kommunikationsarbejdet i et ministerium, hvor både loftshøjden og tempoet er højt. Du kommer til at arbejde tæt på ministeren og få kontaktflader med alle dele af departementet. Du får seks dygtige kolleger, som arbejder på tværs af kommunikationsformer og -kanaler. Kontor for Koncernkommunikation arbejder desuden tæt sammen med kommunikationsafdelingerne i ministeriets styrelser. 
Vi kan tilbyde muligheden for at præge en organisation, der er i positiv udvikling på kommunikationsfronten. Du får masser af sparring og fagligt input og en chance for at blive en del af det faglige fællesskab, der er omkring kommunikationsarbejdet i ministeriet.
 
Om dig 
Du er en dygtig skribent, har politisk fingerspidsfornemmelse og forståelse for mediernes arbejdsrytme og vilkår. Du følger med i politik og er vant til at følge nyhedsstrømmen. Du trives, når det går stærkt, og kan bevare dit gode humør i en ofte travl og krævende hverdag.  
Vi lægger desuden vægt på, at du:  
 • Er uddannet journalist, cand.comm. eller lignende  
 • Har minimum 2 års erfaring fra en kommunikationsafdeling i et ministerium, en interesseorganisation eller lignende 
 • Arbejder struktureret med forståelse for strategi og retning  
 • Kombinerer selvstændighed med samarbejde og holdånd 
 • Følger med i medieudviklingen og forstår præmisserne for kommunikationsarbejde i en digital virkelighed 
 • Arbejder målorienteret med fokus på effekt og læring 
 • Har erfaring med videoproduktion  
 • Har forståelse for mekanismerne i politisk kommunikation 
 • Har lyst til en stejl læringskurve 
Kendskab til energi-, forsynings- og klimaområdet vil være en fordel, men er ikke et krav. Derudover skal du være i stand til at klare perioder med stor arbejdsbyrde. 
 
Vi tilbyder 
 • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessekreds 
 • Et ministerområde præget af nytænkning, dygtighed og strategiske muligheder 
 • Et stærkt fokus på at flytte tingene på et højt fagligt og professionelt niveau 
 • Gode personlige udviklingsmuligheder 
 • Dygtige og ligefremme kolleger med drive og gå-på-mod 
 • God mulighed for at præge egne opgaver 
Vi har fokus på karriereveje i koncernen og departementet, og derfor kan en ansættelse hos os føre til andre stillinger på sigt.  
 
Løn- og ansættelsesvilkår 
Stillingen er på fuld tid. Løn og ansættelsesforhold sker som udgangspunkt på fuldmægtigvilkår i henhold til AC-overenskomsten. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner. 
 
Yderligere oplysninger 
Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til chef for Koncernkommunikation Loa Brix, ☏ 41 72 90 76. 
 
Ansøgning 
Send din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andre bilag (pdf-format), så vi har det senest 6. august 2017. Ansøgninger skal indsendes via linket på ministeriets jobportal. Stillingen er til besættelse 1. oktober 2017 eller snarest muligt. 
Vi indkalder til samtaler den 21. og 22. august 2017. Inden samtalen skal du være indstillet på at gennemføre et personprofil- og testforløb. 
Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 
 
Om ministeriet 
Ministeriet har en hovedopgave i at implementere de politisk fastsatte målsætninger på energi-, forsynings- og klimaområdet. I Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet forsyner vi det danske samfund med energi, værdi og viden. Vi arbejder nationalt og internationalt for effektive og stabile løsninger inden for energi-, forsynings- og klimaområdet. Vores arbejdsfelt spænder bredt og dækker bl.a. energi og råstoffer, vand og affald, tele- og bredbåndsforbindelser, digitale kortlægninger af Danmark, viden om meteorologi og klimaforhold samt geologiske undersøgelser af den danske og grønlandske undergrund. Læs mere om ministeriet på efkm.dk. 
 
Om departementet 
I departementet er vi 140 engagerede og dygtige medarbejdere. Vores kerneopgaver er at betjene ministeren og at levere den strategiske ramme for ministeriets arbejde og sikre koordinering og styring af det samlede ministerområde. Vi arbejder sammen med et bredt felt af samarbejdspartnere inden for energi-, forsynings- og klimaområdet - både i og uden for ministeriet. To dage er sjældent ens, og vi møder hele tiden nye udfordringer. Vi stiller store krav til faglighed og ansvarlighed, men vores omgangsform er præget af en positiv og uformel tone. Vi har mange personaletilbud, der medvirker til at styrke det gode sociale arbejdsmiljø – både i og udenfor arbejdstiden. 
 
Om Koncernkommunikation og presse  
Koncernkommunikation og presse beskæftiger sig med Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets interne og eksterne kommunikation samt pressearbejde. Kontoret står i spidsen for at sprede et højt vidensniveau om ministeriets aktiviteter i offentligheden og kommunikere proaktivt og i øjenhøjde med borgerne eksternt og medarbejderne internt. Opgaverne i kontoret spænder bredt fra udarbejdelse af pressemeddelelser, indsalg og ministerbetjening til opdatering af hjemmeside, intranet og opdateringer på ministeriets SoMe-kanaler.