Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 

Børne- og Socialministeriets søger to dygtige jurister til familieretskontoret 
 
Er du interesseret i familieret og har du lyst til at indgå i en spændende og travl hverdag? Så kan vi tilbyde en stilling i departementets Kontor for Familier samt en midlertidig stilling på 1 år i Koordinationsenheden for Børnebortførelser, som er en del af Kontoret for Familier.  
 
Som ansat i Kontoret for Familier bliver du en del af departementets afdeling for Familier, Dagtilbud og Jura, der har ansvaret for udvikling af dagtilbud- og familiepolitikken samt den juridiske og internationale opgavevaretagelse i Børne- og Socialministeriet. 
 
Kontoret har det overordnede ansvar for den danske familieretlige lovgivning (herunder bl.a. forældreansvarsloven, adoptionsloven, ægteskabsloven, ægtefælleøkonomiloven og børneloven) og fungerer som dansk centralmyndighed i forhold til det konventionsretlige samarbejde på børnebortførelsesområdet. Kontoret har derfor mange snitflader til både danske og udenlandske myndigheder, og samarbejdet med disse er en vigtig del af kontorets daglige arbejde. 
 
Om stillingerne 
Som medarbejder i kontoret vil du komme til at arbejde med et område i udvikling. Du vil bl.a. komme til at udarbejde lovgivning og administrative forskrifter (bekendtgørelser, vejledninger m.m.) og stå for håndtering af spørgsmål fra Folketinget, beslutningsforslag, ministerbesvarelser mv. på det familieretlige område. Der er flere familieretlige reformer på vej, og du kan blive en værdifuld spiller i implementeringen af reformerne. 
 
I den midlertidige stilling i kontorets Koordinationsenhed for Børnebortførelser vil du primært behandle konkrete sager om internationale børnebortførelser og retshjælp. Samtidig vil du få mulighed for at lave generel sagsbehandling i form af udarbejdelse af notater på området, ligesom du vil skulle deltage i konferencer og møder i udlandet samt undervise de myndigheder, enheden samarbejder med. Du vil desuden skulle indgå i bemandingen af en rådgivningslinje, der betjenes 24 timer i døgnet. 
 
Familieretten er et værdipolitisk område og vil være spændende for dig, som har lyst til en afvekslende hverdag i et miljø med stort politisk fokus. Vi tilbyder dig et stærkt fagligt miljø, hvor ambitioner og høj kvalitet i opgaveløsningen går hånd i hånd med kollegial sparring og en uhøjtidelig omgangsform. 
 
Du kommer til at arbejde tæt sammen med dygtige kolleger i kontoret, på tværs af departementets kontorer og med kolleger i vores styrelser. Kontoret består af 10 medarbejdere, som alle er jurister, samt 1 student.  
 
Vi lægger vægt på, at du  
  • er uddannet cand.jur. og har et højt fagligt niveau 
  • kan arbejde selvstændigt, men samtidig også kan indgå i et team 
  • har en høj arbejdskapacitet, personlig gennemslagskraft og er initiativrig 
  • har gode samarbejdsevner og kan skabe netværk 
  • kan formulere dig klart og præcist i både skrift og tale 
  • har interesse for spændingsfeltet mellem lovgivning og politik 
  • har gode sprogkundskaber, særligt engelsk. 
 
Særligt i forhold til den midlertidige stilling i Koordinationsenheden for Børnebortførelser er det vigtig, at du er empatisk og taktfuld kombineret med en følelsesmæssig robusthed i forhold til at håndtere sagerne og kontakten med de berørte. 
 
Løn og ansættelsesvilkår 
Ansættelsen sker som fuldmægtig i henhold til AC-overenskomsten. Begge stillinger er på fuld tid. Stillingen i Koordinationsenheden er begrænset til 1 års ansættelse. Betjeningen af rådgivningslinjen honoreres særskilt. 
 
Ansættelsesområdet er Børne- og Socialministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Børne- og Socialministeriets departement, Holmens Kanal 22, 1060 København K. 
 
Stillingerne ønskes besat 1. november 2017 eller snarest muligt.  
 
Vil du vide mere  
Du er velkommen til at kontakte kontorchef Carina Fogt-Nielsen på telefon 28 61 15 79 eller fg. souschef Neel Pryds Winkel på telefon 41 85 12 79 for yderligere information.

 
Sådan søger du 
Ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamenspapirer) sendes elektronisk via stillingsopslaget på Børne- og Socialministeriets hjemmeside (www.socialministeriet.dk).
 
Da der er to ledige stillinger, bedes du anføre, hvilket job du søger, eller om du søger begge. 
 
Vi skal modtage din ansøgning senest onsdag den 18. oktober 2017 kl. 12.00
 
Vi forventer at afholde samtaler i uge 43 og 44. 
 
Ministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed, hvorfor alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen. 
 Ansøgningsfrist:
18-10-2017

Stillingstype:
Fuldmægtig

Arbejdssted:
Holmens Kanal 22, 1060 København K

Afdeling:
Familier


Hjemmeside:
www.socialministeriet.dk

Kontaktperson:
Carina Fogt-Nielsen 28 61 15 79/ Neel Pryds Winkel 41 85 12 79

Print

Tip en ven