Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 
Leder til Porteføljestyring indenfor big data, DW/BI, analytics, automatisering
Vil du tage ansvaret for at sikre styringen og udførelsen af den strategiske portefølje i et af Danmarks største data-områder? Har du interesse for både porteføljestyring og projektledelse? Forstår du vigtigheden af at sikre sammenhængende løsningsarkitektur og metoder i projekter? Kan du sikre partnerskab med nye styrelser i skattevæsenet og sætte en samlet strategisk retning sammen med en engageret ledergruppe og ca. 150 specialister indenfor data, analyse og automatisering? Så er denne stilling måske noget for dig. 
 
Sikring af det strategiske roadmap indenfor Databankens domæne og udførelsen af det  
Vi søger en dedikeret leder til enheden Porteføljestyring til at stå i spidsen for en række tværgående funktioner i afdelingen Data – en del af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i det nye skattevæsen. Der er i dag 14 medarbejdere – bl.a. porteføljestyrings-specialister, projektledere, forretningspartnere og løsningsarkitekter med specifikke kompetencer indenfor domænet information management, analyse, rapportering og automatisering. Vi forventer at skulle udvide til ca. 20 medarbejdere. 
 
Afdelingen Data er allerede i dag et af Danmarks største dataområder for big data, data warehouse, data science, business intelligence og robotics med ca. 150 medarbejdere fordelt på otte kontorer – med en central Databank som fælles datacenter for opgaveløsningen. Afdelingen vokser fortsat. Vi har gennem årene realiseret adskillige løsninger indenfor feltet med direkte effekt hos fx kundeservice, indsats, told og på området for international skattekriminalitet. 
 
Vi har ca. 600-1.000 bestillingsopgaver om året og deltager i ca. 10-20 større projekter om året. Størstedelen af vores bestillinger kommer fra styrelser i skattevæsenet, men vi tager i høj grad også selv initiativer til løsninger, udvikling og innovation. Det er derfor vigtigt for os løbende at have en aktiv opfølgning med ledere og medarbejdere i skattevæsenet – en rolle, som vores forretningspartnere skal opbygges og styrkes til i det nye skattevæsen. 
 
Porteføljestyrings-enheden i afdelingen Data betjener ledergruppen og medarbejderne i afdelingen med at sikre og synliggøre vores strategiske portefølje og program – med fokus på retning og sammenhæng i udførelsen. Du skal derfor stå i spidsen for specialister, som arbejder med at skabe overblik, præsentation og opfølgning på afdelingens portefølje og de opgaver, som afdelingen aktuelt er i gang med. Vi bruger CA PPM til porteføljestyring, ressourceallokering og prioritering – og er ved at realisere et metodeprojekt til yderligere opgavestyring af bestillingsopgaver, f.eks. anvendelse af agile udviklingsmetoder understøttet af easyRedmine suiten. 
 
Enheden har – ud over ansvaret for porteføljestyringen i domænet Data – også ansvaret for egne projektledere og løsningsarkitekter, som aktivt arbejder for at realisere den besluttede strategi og portefølje gennem projekter og mere komplekse bestillingsopgaver. Løsningsarkitekterne har ansvaret for at sikre retning og sammenhæng i den samlede arkitektur for Databanken, som består af de dataplatforme, værktøjer og teknologier, vi benytter til opgaverne med datadistribution, rapporter, analyser, automatiseringer osv. Afdelingen benytter flere teknologier, f.eks. Hortonworks Data Platform og Dataflow (Hadoop/HDFS), R, Git, Docker, Informatica Suiten, Sybase ASE/IQ, SAP BusinessObjects, Sparx EA, UiPath, IBM RPA/BPM mv.  
 
Ansvar for forretningspartnere, løsningsarkitekter, projektledere og portefølje-specialister 
Du får som leder af Porteføljestyring i afdelingen Data ansvaret for:  
 
Forretningspartnerskab 
• Sikring af afdelingens strategiske roadmap, vedligeholdelsen og udførelsen heraf: udarbejdelse, præsentation og kommunikation sammen med afdelingens ledergruppe og kontorets portefølje-specialister 
• Opbygning af dedikeret partnerrolle for hver ny styrelse i skattevæsenet til at sikre opfølgning på stakeholders, feedback og input til potentielle nye behov 
• Opgave- og ressourcestyring vha. professionel tilgang til porteføljestyring, værktøjer og metoder 
• Prioriteringsoplæg til tværgående styregruppe ud fra den samlede portefølje i afdelingen 
 
Løsningsarkitektur 
• Udvikling, vedligehold og principper for arkitektur, løsningsdesign og dokumentation af Databanken (indenfor teknologier og platforme, der anvendes til big data, DW, BI, analytics, robotics) 
• Koordination med it-arkitekter om sammenhængende arkitektur mellem infrastruktur, systemer og skattevæsenets Databank 
 
Opgavestyring/projektledelse 
• Produktsikring og teamledelse af afdelingens leverancer indenfor projektsporene i forandrings- og forretningsprojekter vedr. BI, analyse og automatisering 
• Leverancestyring af komplekse bestillingsopgaver – i samarbejde med afdelingens udviklere og arkitekter ud fra et tværgående metodekatalog, som løbende skal vedligeholdes 
• Løbende optimering af metoder og processer til facilitering af projektledelse, opgavestyring og porteføljestyring internt i afdelingen 
 
Vores forventninger til dig  
Du har min. 3 års erfaring som leder, projektleder eller ansvarlig for porteføljestyring indenfor områderne information management, forretningsanalyse, business intelligence, big data/DW eller andre relevante domæner indenfor forretningsområder eller på it-siden. Du er derudover interesseret i arkitektur-disciplinen og har erfaret gennem din ledelse, hvorfor en klar arkitektur og strategi er nødvendig for at sikre gode resultater i projekter – eller måske er du bare den type leder, der har stor interesse for strategi, arkitektur og løsningsdesign – ved siden af selve styringen af porteføljen og opgaverne. 
 
Du brænder for at skabe klare mål og retning, sikre fremdrift og bruge professionelle metoder i udførelsen af holdets opgaver. Du er en aktivt lyttende leder, som reflekterer, før du tager beslutninger – men som heller ikke tøver i sidste ende med at tage klare velbegrundede valg, når beslutninger bliver nødvendige. Du forstår at håndtere forskellige interessenter og at skabe resultater i opgaver, hvor flere forskellige specialister og interessenter indgår. 
 
I afdelingen lægger vi vægt på, at du sætter en ære i at samarbejde på tværs og sikrer den fornødne koordinering og videndeling i organisationen, og at du er en udpræget teamplayer, der er drevet af at realisere gode løsninger og succeser sammen med andre. Du har sans for at skabe relationer og kan træffe de nødvendige beslutninger, når situationen kalder på det. Du skal være robust og kunne holde hovedet koldt i pressede situationer. Du går op i klare strukturer og klar rolle-arbejdsfordeling og sætter pris på at opbygge en funktion, der er velfungerende i en samlet leverancekæde. 
 
Uddannelsesmæssigt har du baggrund i strategiudvikling, projekt- og porteføljestyring – måske med interesse for løsningsarkitektur og hands-on erfaring undervejs. Du arbejder bedst i opgaver, hvor du starter med at sikre en klar opgavebeskrivelse og metode, før dit hold går i gang med løsningen. 
Du kender til begreber som ITIL, PRINCE2, SAFe, SCRUM, PMO mv. og har erfaring med at udarbejde strategioplæg, projektideer og porteføljeoverblik, som præsenteres hos beslutningstagere, styregrupper m.fl. 
 
Ansøgning og kontakt  
Send din ansøgning inkl. CV og dokumentation for uddannelse via linket ”søg jobbet” senest 22.november 2017. Samtaler afholdes løbende.   
Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved henvendelse til underdirektør Søren Ilsøe på tlf.: 72 37 08 79 eller på mail: soeren.ilsoee@skat.dk.  
 
Der vil indgå en logisk analyse og en personanalyse i ansættelsesforløbet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.   
Stillingen er klassificeret i lønramme 36 og forventes som udgangspunkt besat på overenskomstvilkår. Ansættelse vil være i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.    
 
Din fysiske arbejdsplads bliver indtil videre Østbanegade 123, 2100 København Ø.  Som led i regeringens plan ’Fra én til syv styrelser – skatteforvaltningen 2021’ vil SKAT blive erstattet af syv nye styrelser under Skatteministeriet, som får ansvar for hver sin kerneopgave. De nye styrelser vil fortsat udgøre én juridisk myndighed, så der sikres smidigt samarbejde på tværs af alle skatteforvaltningens opgaver.  Afdelingen her placeres i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som kommer til at bestå af ca. 900-1.100 medarbejdere, og får til huse i København. Læs mere om skatteforvaltningens organisering på www.fra1til7.dk.   
 
Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge. 
Stillings-ID
108129

Ansøgningsfrist
22-11-2017

Arbejdssted
Østbanegade 123, 2100 Købehavn Ø
Kontaktperson
Søren Ilsøe
72370879Del opslaget her:       
skat.dk/job kan du møde medarbejdere og se andre ledige stillinger.