Cookie Warning Hjemmesiden bruger cookies til at huske dine indstillinger og godkendelse. Disse oplysninger er ikke delt med nogen tredjepart. Læs mere... 
Header billede
Systemadministrator med brede kompetencer til Danmarks Meteorologiske Institut
Ansøgningsfrist: 23-11-2017
Vi søger en systemadministrator, som skal bidrage til realiseringen af DMIs nye ambitiøse vision og strategi for fremtiden. Du vil blive en del af vores IT-Infrastruktur-gruppe på 12 medarbejdere, hvor du sammen med særdeles dygtige og gode kolleger primært skal stå for support, udvikling og vedligehold af vores linuxplatform til vores servermiljø og til vores forsknings- og udviklingsbrugere. 
 
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er en af Danmarks mest udfordrende og spændende IT- og infrastrukturarbejdspladser. IT-afdelingen har ansvar for DMIs samlede tekniske infrastruktur, herunder drift- og udviklingsaktiviteter vedrørende alt fra mobile løsninger over supercomputeranlæg til kommunikations- og telemålingssystemer, samt døgnovervågning af operationelle IT-systemer. Afdelingen består af 4 arbejdsgrupper, et sekretariat samt økonomistyring, med i alt 65 medarbejdere. 
 
Arbejdsopgaver 
Du skal besidde en bredspektret viden om systemadministration på primært Linux-platforme, men også gerne på VmWare og Windows. Dit arbejde vil sigte på vedligeholdelse og udvikling af et IT-miljø, som er gearet til kontinuerlig 24/7 drift, og understøtter det nationale bered­skab og myndigheder med data, applikationer og services. Det er en installation på over 300 fysiske og virtuelle servere, hvor der stilles krav om høje oppetider og deraf følgende redundante systemer.  
 
I samarbejde med dine kolleger forventes du at skulle løse opgaver inden for følgende arbejdsområder: 
 • Systemadministration og drift af instituttets servere og klienter  
 • Løbende justering og tilpasning af overvågning af instituttets produktionsorienterede IT-miljø 
 • Løbende vedligeholdelse af instituttets virtuelle IT-miljø (VMware) 
 • Løbende vedligeholdelse af DMIs storage, arkiverings- og backupløsning (EMC Isilon) 
 • Tilpasning af systemovervågning i Nagios 
 • Idriftsættelse af systemer i det operationelle miljø.  
 
Dine kompetencer 
Vi forestiller os, at du har en relevant IT-uddannelse. Du må gerne være er nyuddannet.  
 
Du har god generel forståelse for IT og ingen platforme eller operativsystemer skræmmer dig. Du skal kunne deltage i både support, driftopgaver og udvikling af nye systemer og platforme. Det forventes, at du har kendskab til VmWare, Naigios, Windowsservere, AD og netværksteknologi. 
 
Herudover er du teknisk dygtig og har relevant erfaring fra lignende stilling med systemadministration af Linux-miljøer. Den rette kandidat har erfaring med:    
 • Administration af Linux-baserede IT-miljøer  
 • Fejlsøgning og performance-tuning på Linux 
 • Administrere installationer med mange centralt styrede brugere  
 • Opsætning og vedligehold af VMware, dertil storage- og backupløsninger 
 • Automatiserede installationsværktøjer  
 • Gode kommunikationsevner både mundtligt og skriftligt. 
 
Som person har du en struktureret tilgang til opgaverne og erfaring med dokumentation. Du har gode evner i kommunikation, og du ser en stor værdi i at yde en god service til kollegerne. Du er systematisk og omhyggelig, ligesom du går positivt til arbejdet, både når du arbejder individuelt og i teams. Endelig er du en god kollega og har en ”yes-we-can”-tilgang til opgaveløsningen. 
 
Vi opfordrer til, at du i din ansøgning oplyser om tidligere eller aktuel beskæftigelse med frivilligt arbejde. Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund. 
 
Ansættelse og aflønning: Sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg. Stillingen er en fastansættelse på 37 timer pr. arbejdsuge og til besættelse snarest muligt. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner.   
Yderligere oplysninger: Kan fås ved henvendelse til daglig leder af IT Infrastruktur, Eivind Bengtsson, 3915 7544, ebe@dmi.dk, eller hos souschef for IT, Kim Roland Rasmussen, 3915 7269, krr@dmi.dk  
Tiltrædelse: Efter aftale  
Arbejdssted: DMI, Lyngbyvej 100, 2100 København Ø 
Ansøgningsfrist: 23.11.2017 
Ansættelsessamtaler: Vi forventer, at holde ansættelsessamtale primo december  
Stillingen søges: For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. 
 
DMI, der er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, udfører prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og hav, dels for at sikre menneskeliv og materielle værdier, dels for at skabe økonomisk grundlag for økonomisk og miljømæssig planlægning af samfundet. Endvidere udføres forskning og udvikling inden for DMI's fagområder. 
 
DMI er en spændende arbejdsplads med fagligt kompetente medarbejdere med vidt forskellige uddannelser. Du kan læse mere om DMI som arbejdsplads under ”Om DMI” på www.dmi.dk.