Universitetspraktikant med interesse for projektledelse søges til udviklingsteam i Bygningsstyrelsen

Ønsker du at afprøve din akademiske kunnen i en ambitiøs styrelse – med en stærk udviklingsdagsorden og hvor du kommer helt ind i maskinrummet af styrelsens arbejde? Og kunne du tænke dig at få nye kvalifikationer på dit CV? Så læs med her!

- Forlænget ansøgningsfrist
 

Praktik i Team Udvikling
I Center for Facility Management i Bygningsstyrelsen søger vi lige nu en universitetspraktikant i efterårssemestret 2024 til Team Udvikling. I teamet har vi har bl.a. projektledelsesansvaret for udbud af Statens Facility Management (ca. 1 mia. kr. i samlet omsætning i 2024), tværgående projekter med fokus på interne procesoptimerings- og udviklingsprojekter. Hvis du har lyst til at læse mere, kan du finde information og nyheder om Statens Facility Management HER.

Som praktikant hos os får du, foruden et bredt kendskab til styrelsens arbejdsopgaver, et værdifuldt indblik i, hvordan udvikling udspiller sig i en stor driftsorganisation. Derudover får du et betydeligt selvstændigt ansvar, samtidig med at du får mulighed for at anvende dine teoretiske færdigheder fra studiet i en praktisk, studie- og erhvervsrelevant sammenhæng. 

I Team Udvikling har vi en bred kontaktflade mod resten af Center for Facility Management og Bygningsstyrelsen generelt, ligesom vi også samarbejder med kunder og leverandører. Der vil således også være rig mulighed for, at du kan få relevant erfaring med at indgå i tværfaglige samarbejdsrelationer.

 
Dine arbejdsopgaver
Du vil som praktikant blive tilknyttet projekter, som du i udgangspunktet vil følge gennem hele praktikperioden. Derudover vil du også skulle deltage i centrets generelle arbejde - med sparring fra faste medarbejdere. Den endelige sammensætning af opgaver tilpasser vi dine interesser og studieretning, men du vil fra dag ét opleve projektledelsesfagligheden. 

I praktikperioden vil du bl.a. få mulighed for at prøve kræfter med forskellige typer af opgaver såsom:

 • Planlægning og understøttelse af et eller flere udbud – fx Genudbuddet af statens milliard store udbud af Facility Management
 • Udvikling af arbejdsprocesser til understøttelse af centerets forretningskritiske arbejdsgange - fx erfaringsopsamlinger på brugertilfredshedsundersøgelser, hvor vi spørger alle statens ansatte om tilfredsheden af vores ydelser.
 • Udvikling og implementering af strategisk prioriterede udviklingsprojekter, fx en indsats der skal styrke centerets prioritering af vedligeholdelsesprojekter.
 • Levering af skriftlige bidrag til eksempelvis styrelses- og direktionssager, notater mv.
 • Udarbejdelse af skarp og relevant information- og kommunikationsmaterialer til statens mange ansatte – Bygningsstyrelsens kunder.
 • Udtænke relevant ledelsesunderstøttelse, fx oplæg basseret på relevant data i BI-format.
 • Indblik i styrelsens mødekultur, via planlægning og praktiske opgaver ifm. arbejdet med strategiske ledermøder, herunder mødeforberedelse.
   

Om praktikforløbet
Praktikperioden er forventeligt på 6 måneder med opstart den 1. september 2024 eller efter aftale med dig. Praktikken er ulønnet. Bygningsstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet, og dit ansættelsesområde vil derfor være ministeriet med de til enhver tid tilhørende styrelser. Dit arbejdssted vil være Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V. 

I Bygningsstyrelsen arbejder vi aktivitetsbaseret. Vi har valgt den aktivitetsbaserede indretning og en positiv tilgang til delvis hjemmearbejde, fordi vi ønsker at styrke vores samarbejde og videndeling, skabe bedre mulighed for fordybelse samt understøtte et godt arbejdsmiljø med høj trivsel og fleksibilitet i hverdagen. Du kan læse mere om det HER.
 

Hvem er du?
Vi forventer, at du er i gang med din kandidatuddannelse, og at du kan indgå i teamets arbejde på fuldtid (30/37 timer) – selvfølgelig under hensyntagen til de forpligtigelser du måtte have på dit studie. Vi forestiller os, at du har en relevant studieretning med helt eller delvist fokus på organisationsudvikling, forvaltning og i særdeleshed på projektarbejde som en faglighed. Måske læser du statskundskab, sociologi, offentligt administration, uddannelsesvidenskab eller noget helt femte? 
Tilmed forestiller vi os, at den rette kandidat har et stærkt udviklingsgen og motiveres af at samarbejde og indgå i stærke sociale og faglige fællesskaber.

Derudover søger vi en praktikant, som:

 • Er struktureret og kan håndtere flere opgaver på én gang
 • Er interesseret i organisatoriske udviklingsprojekter og formår at sætte teorien i spil i praksis
 • Har lyst at lære mere om, hvordan en større organisation arbejder med udviklingsprojekter og forandringsopgaver
 • Er i stand til at arbejde selvstændigt og samtidig være en del af et samlet team 
 • Er en god kollega og har lyst til at indgå i vores arbejdsfællesskab
   

Interesseret?
Står du overfor en praktikperiode eller har du mulighed for et projektorienteret forløb via studie? Så hører vi meget gerne fra dig. Upload din ansøgning, CV og karakterudskrift til os senest den 24. april 2024. Du søger stillingen via linket på siden. Vi afholder samtaler løbende. 

Har du spørgsmål vedrørende praktikken eller de mulige arbejdsopgaver? Så er du mere end velkommen til at kontakte teamleder Lone Pedersen på tlf.: 41 70 14 87. 
 

Om os
Bygningsstyrelsen er en ejendomsvirksomhed og bygherre for staten og universiteterne. Vi har ansvar for at levere attraktive og veldrevne arbejdspladser, så vores kunder – universiteterne, politiet, domstolene og centraladministrationen – kan koncentrere sig om kerneopgaverne. Vil du læse mere om, hvem vi er, og hvad vi gør, kan du gøre det HER, og du kan ligeledes læse om vores medarbejderes karrierehistorier HER.


Bygningsstyrelsen er statens største ejendomsvirksomhed og bygherre. Vi leverer arbejdspladser til statslige institutioner og fysiske rammer til universiteter. Mangfoldighed er et aktiv, som vi bruger i vores hverdag for at løse vores opgaver. Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, etnicitet eller religion til at søge.
Ansøgningsfrist:
24-04-2024

Hjemmeside:
www.bygst.dk