Kontorelever til Udlændingestyrelsen – få en bred uddannelse inden for offentlig administration

”Udlændingestyrelsen er et rigtig godt sted at være elev. Jeg har mødt mange søde mennesker og opbygget et bredt netværk. Man er i praktik i flere forskellige kontorer og får på den måde prøvet af, om man interesserer sig mest for den direkte borgerkontakt eller den mere sagsbehandlende del.”

Det fortæller vores dygtige kontorelev Julie C. om Udlændingestyrelsen (US) som elevplads.

Vil du også have en elevplads, hvor der er fokus på din læring og faglige udvikling? Og hvor du får en bred uddannelsesprofil med rig mulighed for at anvende den viden, du tilegner dig på skolen, i din opgavevaretagelse? Så bliv kontorelev hos os pr. 1. september 2024.

Velkommen til Udlændingestyrelsen
Du vil blive mødt af erfarne praktikkontorer, der ser frem til at byde dig velkommen og klæde dig på til, at bidrage til den samfundsmæssige opgave, US løfter.

Vi behandle sager om udlændinges ret til besøg og ophold i Danmark, heriblandt sager om familiesammenføring, visum, asyl, permanent ophold mv.  

Du kan læse mere om os her.

Dine arbejdsopgaver som kontorelev
Din arbejdsdag vil bestå af en god blanding af både nye udfordringer og faste opgaver fx:

 • administration og sagsbehandling i forhold til procedurer, love, aftale- eller regelgrundlag
 • journaliserings- og sagsstyringsopgaver
 • søgning i og vedligeholdelse af digitale systemer
 • telefonbetjening og skriftlig kommunikation
 • betjening af borgere i vores Borgerservice

Vi tilbyder dig
En bred kontoruddannelse med praktik i fire forskellige kontorer, hvor du får grundig oplæring af kolleger, der har lyst til at lære fra sig. Du bliver en del af en stor koncern, hvor du får mulighed for at opbygge et stærkt netværk – både internt i US og i hele Udlændinge- og Integrationsministeriet, som US er en del af.

Desuden kan vi blandt andet tilbyde:

 • fleksible arbejdstider
 • interne kurser, valgfag via skolen og en arbejdsgiverbetalt studietur til Bruxelles
 • gratis parkering og en god kantineordning
 • sociale arrangementer fx fredagsbar, julefrokost, sommerfester, kontordage mv.

Vores forestillinger om dig
Vi er på udkig efter dig, der er motiveret for at kickstarte din karriere inden for offentlig administration i en statslig styrelse.

Dig, som har en moden og positiv tilgang til din uddannelse, hvor du tager ansvar for din egen læring og gør dig umage med din opgaveløsning.

Hvis du tilmed kommer med flair for mundtlig og skriftlig kommunikation, er god til at samarbejde og trives i en hverdag, hvor det er afgørende at tidsfrister overholdes, så er vi overbeviste om, at du og US vil være et godt match.

Er du vores nye kontorelev?
Så ser vi frem til at modtage din ansøgning, eksamensbevis og evt. realkompetencevurdering senest søndag den 21. april 2024.

I din ansøgning bedes du besvare nedenstående spørgsmål, som vi vil lægge vægt på i udvælgelsesprocessen:

1. Hvorfor har du valgt at søge en stilling som kontorelev i US?
2. Hvilke personlige kompetencer kan du bringe i spil i dit praktikforløb?
3. Hvordan vil du bruge dine konkrete erfaringer fra skole eller arbejde til at skabe værdi for US?
4. Hvad forventer du, at få ud af at være kontorelev i US?

Vi forventer at holde samtaler i uge 18.

Du vil inden samtalen få tilsendt en faglig case, som vi vil høre dine refleksioner om til samtalen.

Yderligere information
Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte elevansvarlig Marie K. D. Jensen på telefon 61 98 33 94 eller på e-mail
mkdj@uim.dk

Løn- og ansættelsesvilkår
Du ansættes som kontorelev efter OAO-S-Fællesoverenskomsten og organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK).

Du ansættes som udgangspunkt til en 2-årig kontoruddannelse. I løbet af de to år vil du have ca. 15 ugers obligatorisk skoleophold.

For at kunne søge stillingen skal du have gennemført én af følgende grunduddannelser:

 • EUX
 • HHX
 • STX, HTX eller HF og 5 ugers kompetencegivende forløb for studenter
 • HG grundforløb/HGS med speciale i offentlig administration inden den 1. august 2015

Hvis du er over 25 år, skal du indhente en opdateret realkompetencevurdering hos studievejlederen på en handelsskole. Læs mere om adgangskravene her.

Ansættelsesområdet er Udlændinge- og Integrationsministeriet med tilhørende institutioner, og dit arbejdssted vil være Udlændingestyrelsen, Farimagsvej 51A, 4700 Næstved.

Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre et sikkerhedstjek af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå et sikkerhedstjek under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.Ansøgningsfrist:
21-04-2024

Arbejdstid:
Fuldtid

Arbejdssted:
Farimagsvej 51A, 4700 Næstved

Hjemmeside:
www.us.dk

Følg os på LinkedIn:


Kontaktpersoner: