Medarbejder til opmåling og databehandling
Ansøgningsfrist: 30-04-2024

Opmåling til lands, til vands og i luften – lyder det som noget for dig? Har du erfaring med indsamling af måledata og databehandling, og har du lyst til at udvide dine kompetencer? Så er du måske vores nye kollega i Kystdirektoratets opmålingsteam. 

Team Opmåling udfører sø- og landmålinger i de kystnære områder på land og til vands. Desuden foretages opmålinger af havne og sejlløb. Samtidig er der en stor udvikling i gang, hvor vi arbejder med, hvordan vi indsamler data ved hjælp af droner. Kystdirektoratet bruger data til alt fra anlægsarbejde til klimaberegninger, og data leveres desuden til eksterne kunder. Teamet indsamler også vejr-, vand- og bølgedata samt drifter og vedligeholder målere og udstyr.

Jobbet 
Du skal sammen med teamlederen og teamet planlægge og udføre drone-, sø- og landmålinger, stå for behandling, analyse og kvalitetskontrol af de indsamlede data, samt efterfølgende kortproduktion.  

Opgaverne omfatter: 

  • Dataindsamling med drone både i form af fotogrammetri og lidarscanning med rød laser.
  • Forsøg og udviklingsarbejde med brug af data fra grøn laser.
  • Databehandling af dronedata samt lidarscanning fra fly.
  • Indhentning af data ved søopmåling med single- og multibeam ekkolod og RTK GNSS. 
  • Opmåling på land med RTK GNSS og totalstation samt statiske GNSS-målinger. 
  • Behandling af data: Fejlretning, datareduktion samt dataadministration og kvalitetskontrol.
  • Dannelse af kort, herunder kurveplaner, volumenberegninger og differensplaner. 
  • Visualisering af data i GIS og CAD-systemer.
  • Vedligeholdelse af fikspunkter, verificering af opmålingsudstyr og kalibrering af opmålingsfartøjer.  

Der er ud over teamlederen 11 kolleger i opmålingsteamet med kompetencer inden for sejlads, søopmåling, landmåling, droneflyvning, elektronik, it-teknik, dataindsamling samt kvalitetssikring og visualisering af data.  

Dine opgaver vil blive alsidige fra udendørs dataindsamling til den endelige databehandling på kontoret. En del af vores opgaver foregår langt fra Lemvig, og vi er meget afhængige af vejret. Derfor gælder det om at nå mest muligt, når der er det rigtige ”vejrvindue”. Det betyder du ind i mellem er væk flere dage i træk, og der vil være andre dage, hvor du med base i Lemvig har lange dage. Indimellem er der almindelige kontordage med databehandling og analyse og levering af kort m.m. til vores bestillere. En del af opgaverne foregår til søs på en af vores opmålingsbåde.

Din profil   
Du kan være landinspektør, måske nyuddannet. Du kan også være geolog, geograf, ingeniør eller kort- og landmålingstekniker med erfaring med dataanalyser.  

Erfaring med at anvende droner til opmåling, indsamling af opmålingsdata og ikke mindst erfaring med databehandling, kvalitetskontrol af data og kortfremstilling er en fordel. Du er fortrolig med GIS-applikationer (vi bruge ArcGIS Pro). Det er en ekstra fordel, hvis du har erfaring med sejlads og er vandt til at færdes på vand.

Du er struktureret og metodisk i dit arbejde. Du er vant til at arbejde med videnskabelig metode og klar til at tilegne dig de standarder for procedurer og kvalitetssikring, som gælder for de opmålingsdiscipliner og den databehandling, som teamet udfører.    

Det er vigtigt, at du er en holdspiller og har lyst til at indgå i teamsamarbejde. Vi arbejder tæt sammen i lange dage og skaber værdi ved at respektere hinandens forskellige styrker. Vi forventer, du deltager i løsningen af alle teamets opgaver og spiller aktivt med i koordinering af opgaverne. 

Du er fleksibel med hensyn til at skifte mellem de forskellige opgaver og arbejdsformer. Arbejdet i opmålingsholdene i marken og til søs stiller krav til samarbejde og koordinering. Arbejdet med databehandling og kortfremstilling kræver erfaring, systematik, vedholdenhed og gode evner som afslutter.     

Du er fleksibel med hensyn til arbejdstider. Rejseaktivitet og lange arbejdsdage er en del af jobbet. Kørekort B er et krav. Kørekort B/E - trailerkørekort - er ønskeligt.    

Vi tilbyder 
Der er tale om en attraktiv stilling for dig, som kan lide at arbejde udendørs i naturen, og som samtidig brænder for at arbejde videre med data på kontoret og dermed stå for hele processen fra dataindsamling til færdige leverance til bestillerne. 
Der vil løbende være mulighed for relevant kompetenceudvikling og opkvalificering. Både for en erfaren og en medarbejder med mindre erfaring, er der mulighed for at udvikle sig med nye opgaver og ny teknologi på opmålingsområdet.  

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademikerorganisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten) eller organisationsaftale for bygningskonstruktører, kort- og landmålingsteknikere, landmålingsteknikere samt kortteknikere. Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner med tjenestested i Kystdirektoratet i Lemvig. 

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved at kontakte kontorchef for Kystbeskyttelse, Drift og Anlæg Niels Kristian Kvistgaard på tlf. 91 35 74 38 eller kontakte teamleder Kamilla Fiedler Terkildsen på tlf. 20 58 87 38 eller på mail kamft@kyst.dk.

Du læse mere om job og arbejde i Kystdirektoratet på https://kyst.dk/om-os/job-og-uddannelse/ og om  opmåling på https://kyst.dk/soeterritoriet/opmaaling/.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest
tirsdag den 30. april 2024.  

Rekrutteringsforløb 
Samtaler gennemføres tirsdag den 7. maj 2024 i Kystdirektoratet, Højbovej 1, 7620 Lemvig.   

Tiltrædelse 1. august 2024 eller efter aftale.

Miljøministeriet betragter diversitet som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Kystdirektoratet er statens myndighed på kystområdet. Vi tager vare på Danmarks kyster og søterritoriet, hvor vi med analyser sikrer den faglige viden om kysternes dynamik til brug ved kystbeskyttelse eller anlæg langs Danmarks over 7.300 km kyststrækning. Kystdirektoratet udvikler også nye risikoanalyser og metoder til kystbeskyttelse i forbindelse med klimaforandringer samt formidler viden og rådgivning til miljøministeren, andre myndigheder og borgere i Danmark.