Autoriseret bobehandler til Københavns Byret

Ledigt hverv som autoriseret bobehandler ved Københavns Byret

 

I medfør af ægtefælleskiftelovens § 45 søger Københavns Byret en autoriseret bobehandler.

 

Autorisation som bobehandler er personlig og kan ikke overdrages. Autorisation kan alene søges af og meddeles advokater, som udøver advokatvirksomhed. Autorisation som bobehandler ved Københavns Byret medfører pligt til at behandle boer, som henvises af Københavns Byrets skifteret i medfør af ægtefælleskiftelovens § 17. Boerne angår i langt de fleste tilfælde skifte mellem tidligere ægtefæller. I 2023 har Københavns Byrets skifteret henvist i gennemsnit 5-6 boer til hver af skifterettens bobehandlere.

 

Justitsministeriet har orienteret nærmere om kriterierne for at blive antaget som autoriseret bobehandler i cirkulæreskrivelse nr. 9420 af 30. juni 2020 om antagelse af autoriserede bobehandlere. Heri anføres følgende bl.a.:

 

Justitsministeriet skal således fastslå, at det afgørende hensyn ved antagelse af en autoriseret bobehandler er ansøgerens kvalifikationer. Der lægges i den forbindelse vægt på, om ansøgeren har erfaring med skiftebehandling, herunder i særlig grad om ansøgeren har erfaring med ægtefælleskifte, om ansøgeren har gennemgået eller agter at gennemgå et efteruddannelseskursus i ægtefælleskifteret, og om ansøgeren har udvist dygtighed og engagement i sit hidtidige virke som advokat. Desuden kan det tillægges vægt, om ansøgeren har møderet for landsret. Endvidere kan hensynet til den geografiske spredning af bobehandlere i retskredsen tillægges betydning ved antagelsen.”

 

Ansøgning om autorisation bedes vedlagt advokatbeskikkelse og andre relevante bilag samt oplysning om erfaring med skiftebehandling, herunder ægtefælleskifte, procedureerfaring og møderet for landsret.

 

Når ansøgningsfristen er udløbet, indhenter Københavns Byret med samtykke fra den indstillede advokat udtalelse fra Advokatrådet og Civilstyrelsen samt oplysninger fra Kriminalregisteret. Præsidenten ved Københavns Byret vil herefter sende sin indstilling til præsidenten for Østre Landsret, der videresender ansøgningerne med sin indstilling til Civilstyrelsen. Civilstyrelsen foretager herefter partshøring af ansøgerne over indstillingen, inden styrelsen træffer afgørelse i sagen. Afgørelsen træffes på baggrund af en samlet vurdering af ansøgerne.

 

Autorisationen meddeles af Civilstyrelsen for en periode på 10 år. Der er mulighed for at søge om forlængelse heraf, jf. § 2, stk. 4, i bekendtgørelse nr. 117 af 2. februar 2012 om autorisation af bobehandlere.

 

Ansøgningsfristen udløber den 26. maj 2024.

Danmarks Domstole er den tredje statsmagt og dermed uafhængig af politiske interesser. Vi værner om vores demokrati, retssamfund og den enkeltes retssikkerhed. Domstolene pålægger straf og afgør tvister mellem personer, virksomheder og myndigheder. Det er også domstolene, der afgør fogedsager og skiftesager samt står for tinglysning af rettigheder. Danmarks Domstole består af Højesteret, to landsretter, Sø‐og Handelsretten, Tinglysningsretten og 24 byretter. Hertil kommer retsvæsenet på Færøerne og i Grønland, Procesbevillingsnævnet, Ungdomskriminalitetsnævnet og Domstolsstyrelsen. Vi beskæftiger i alt ca. 2.400 medarbejdere. Vores værdier er ansvarlighed, respektfuld behandling, troværdighed samt åbenhed og lydhørhed.
Application due
26-05-2024

Start date


Position category


Workplace


LinkedIn
Contact
 
contacticon
contacticon
 
contacticon
contacticon
 
contacticon
contacticon
 
contacticon
contacticon